Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Κλείσε την εφορία και κάν’ το Ιρλανδία

Γιατί ο κόσμος λέει «καλύτερα να κόψουμε φλέβες παρά αποδείξεις».

Μέσα στην ιδιότυπη λαϊκή κουτοπονηριά που τη χαρακτηρίζει, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σκέφτηκε να μειώσει τα πρόστιμα για όσους δεν κόβουν αποδείξεις σε τόσο χαμηλά επίπεδα ώστε πια... κανείς δεν κόβει αποδείξεις! Δεν ξέρω, μπορεί να μην το ’κανε επίτηδες, αλλά μες στο γενικό μπάχαλο να της ξέφυγε κι αυτό, πλην όμως το αποτέλεσμα, έτσι κι αλλιώς, είναι ένα και το αυτό. Με χαμηλά πρόστιμα κανείς δεν δίνει αποδείξεις, όπως διαπιστώνει όποιος κυκλοφορεί στην αγορά, ενώ όπου πέφτει βαριά φορολογία από την οποία δεν μπορούν να ξεφύγουν ή... το κλείνουν το μαγαζί ή μεταναστεύουν!

Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, λοιπόν, τα δημόσια έσοδα πάνε κατά διαόλου, μετά ενεργοποιείται αυτομάτως ο ΚΟΦΤΗΣ, επέρχονται νέα μέτρα και τα συναφή. Ας μην κάνουμε τώρα ιστορική αναδρομή για το αν το Μνημόνιο έφερε τη φορολογική λαίλαπα ή η βλακεία των Ελλήνων πολιτικάντηδων και ας καταλήξουμε σε ένα πρακτικό συμπέρασμα. Αφού δεν σου κόβει που δεν σου κόβει (και γενικά, και πολιτικά, και ειδικά...

αποδείξεις, τιμολόγια και τα συναφή), γιατί δεν το γυρίζουμε αλλιώς να το κάνουμε όπως η Ιρλανδία;
Η μοναδική χώρα που, αφού πέρασε κάνα δυο μνημόνια, πέτυχε πρωτοφανές ρεκόρ ανάπτυξης... 26,3% ΑΕΠ με εργαλείο τη χαμηλή φορολογία επιχειρήσεων. Και αν τώρα με το BREXIT φύγουν όλοι οι πολυεθνικοί κολοσσοί από το Λονδίνο, το Δουβλίνο θα γίνει νέα Σιγκαπούρη. 

Ακούω, ναι, ότι η Ιρλανδία δεν είναι Ελλάδα κ.λπ. κ.λπ. Ε, ας γίνει η Ελλάδα Ιρλανδία με τον ίδιο τρόπο που το Λουξεμβούργο κάνει τα δικά του και η Κύπρος η οποία, αφού τακτοποίησε τα του οίκου της, ξαναμπαίνει στην πρώτη γραμμή. Επιπλέον, το ζήτημα για τη χώρα μας δεν είναι στενά οικονομικό, τύπου αν θα έχει λίγο μεγαλύτερη ή χαμηλότερη ανάπτυξη, αλλά βαθιά πολιτικό και κοινωνικό. Καταρχάς είναι θέμα εθνικής επιβίωσης.

Η γερμανοτσολιάδικη πολιτική που ακολουθήθηκε σ’ όλα τα Μνημόνια και υπέγραψε με τα ΤΣΑΡΟΥΧΙΑ ο έντιμα συμβιβαζόμενος Τσίπρας οδηγεί σε όλο και μεγαλύτερη ύφεση, ήτοι μαύρη φτώχεια και δυστυχία. Πρέπει να σπάσει αυτός ο Γόρδιος Δεσμός και το κόμμα που θα διακηρύξει την πάταξη της παλαβής φορολογίας, αντί να πιπιλάει την καραμέλα πάταξης της φοροδιαφυγής, θα πάρει όλο το εκλογικό χαρτί.

Αλλά, προσοχή, ακριβώς επειδή ΔΕΝ είμαστε Ιρλανδία, και έτσι κι αλλιώς δεν θα προσελκύσουμε εδώ για πολλούς και διάφορους λόγους όλη τη... Wall Street, το κόμμα που θα κάνει ΣΗΜΑΙΑ τη μείωση των άμεσων φόρων πρέπει να προσανατολιστεί στον μέσο πολίτη και τον βιοπαλαιστή, αλλά και στον συνταξιούχο και τον αγρότη, πρώτα, και μετά στις εταιρείες. Αυτές... έτσι κι αλλιώς... όπου φύγει, φύγει. Για να ξανάρθουν, πρέπει να αναστηθεί η εσωτερική ζήτηση που είναι μηδαμινή. Το «ΕΛΛΗΝΑΣ τουρίστας», π.χ., είναι πλέον πιο ανέκδοτο από το παλιό με τον διπλανό... ανεπτυγμένο λαό, βορείως των Αγίων Σαράντα.

Αρα λοιπόν ο Μητσοτάκης, ο Σταύρος, η Φώφη ή όποιος θέλει πραγματικά να ταρακουνήσει τον πολίτη από τη νεκρώσιμη αφασία, στην οποία τον έχει βάλει ο ΣΥΡΙΖΑ, και τη μοιρολατρική αντιμετώπιση τύπου «και τι άλλο να κάνουμε δηλαδή», πρέπει να τολμήσει να υιοθετήσει τη λογική του ΣΟΚ, προτείνοντας ουσιαστική ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ από τα δεσμά της Εφορίας. Τρεις βαθμίδες π.χ. του 5%, του 10% και του 18% μάξιμουμ φορολογία εισοδήματος, κατάργηση ΕΝΦΙΑ άπαξ και διά παντός (γιατί η ΟΙΚΟΔΟΜΗ δίνει ζωή, ΖΩΑ!), μείωση φόρων 50% στα αυτοκίνητα, πράγματα που αγγίζουν την ψυχοσύνθεση του Ελληνα, ενώ δίνουν παλμό στην αγορά, και φορολογική ΑΜΝΗΣΤΙΑ έως ένα λογικό ποσό, π.χ. 50.000 χρέη (δεν λέμε για δισεκατομμυριούχους) σε ΑΠΑΝΤΕΣ που θέλουν να γίνουν Μεγαλόνησος Οffshore! Και άσε τους Συριζαίους να φωνάζουν για λαϊκισμό!!! Αυτοί δεν ήταν που έκαναν σημαία το «μην πληρώνετε τίποτα για να πέσει η Ν.Δ.»; Εδώ δεν λέμε αυτό το κοντόφθαλμο και κομματικό, αλλά το μοναδικό που μπορεί να ξυπνήσει την Ελλάδα! Φόροι στο ελάχιστο - και να δεις για πότε έρχεται η ανάπτυξη!

Οσον αφορά στα τεχνικά ζητήματα, ότι είμαστε σε Μνημόνιο, έχουμε υποχρεώσεις κ.λπ. κ.λπ., και αυτά θεραπεύονται. Ας πει συγκεκριμένα, όποιος το πάρει πάνω του, ότι θα επιδιώξει ΚΑΘΕΤΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ, δέκα μονάδες τον χρόνο, ώστε το 2020, με το καλό, να είμαστε με μέσο φορολογικό συντελεστή 15% από το 50% που είμαστε τώρα! Σημασία έχει να ΕΜΠΝΕΥΣΕΙΣ τον Ελληνα, που όταν δουλεύει το κάνει κυρίως για τα παιδιά του, ότι πράγματι έχει νόημα να ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ... και να κάνει και παιδιά. Είσαι π.χ. πολύτεκνος; ΜΗΔΕΝ φορολογία για όλους και για πάντα γιατί συνεισφέρεις να μη χαλάσει η ράτσα ακόμα πιο πολύ, θα γεμίσουμε μαντίλες, μοναχικούς τρελούς ισλαμιστές... κακή ώρα, και μη χειρότερα. Εκανες επιχείρηση και απασχολείς πάνω από 10 ανθρώπους με μισθούς, ένσημα κ.λπ. Δεν θέλουμε, ως ΚΡΑΤΟΣ, ούτε να σε ξέρουμε φορολογικά. Δώσε ένα 20% και ξεμπερδέψαμε. Ούτε έκτακτα, ούτε αναδρομικά, ούτε συμπληρωματικά, τίποτα μα τίποτα.

Δεν ξέρω αν η Ν.Δ. θα τολμήσει κάτι τέτοιο γιατί στο ένα σκέλος της είναι ακόμη κρατικιστική και στο άλλο φιλελεύθερη αλλά με το μυαλό στην... «Αγορά». Ποια... αγορά! Ούτε corporations υπάρχουν πια εδώ, ούτε golden boys! Ενας ατελείωτος στρατός απελπισμένων φοροχτυπημένων δούλων ενός ΑΔΗΦΑΓΟΥ κράτους που τελικά πυροβολεί τα πόδια του. Ο άλλος προτιμά να κόψει τις φλέβες του παρά απόδειξη και έχει και τους λόγους του! «Να βγάλω τον χειμώνα και βλέπουμε...». (Σιγά μην κάτσουμε να δουλεύουμε για να διορίζουν τα κοπρόσκυλά τους. Ο,τι περισσεύει και πολύ τους είναι.)

Ε, λοιπόν, αυτό που έτσι κι αλλιώς γίνεται ας το φέρουν τούμπα - κι ας το κάνουν κοσμοθεωρία. Και τότε θα δεις να συμβαίνουν σ’ αυτή την τελματωμένη χώρα τέτοια πράματα και θάματα, που και οι Ιρλανδοί θα λένε... «να γίνουμε Ελλάδα». Και όχι μόνο αυτοί... Και οι Ιταλοί, και οι Κύπριοι, και τώρα οι Βρετανοί!!! Μπόνους για να ξαναβάλουν τα λεφτά στις τράπεζες συντεταγμένα και όχι με κόλπα πισώπλατα. Εμείς τι είμαστε; Χαζοί;;; 

Θέμος Αναστασιάδης-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά