Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Τα χιλιοειπωμένα επιχειρήματα Τσίπρα

Όσοι παρακολούθησαν τη συζήτηση στη Βουλή για τον εκλογικό νόμο, προφανώς διαπίστωσαν ότι ο Πρωθυπουργός έμεινε από επιχειρήματα. Έδειχνε κουρασμένος (μάλιστα σε κάποια στιγμή παραδέχθηκε την κούρασή του από μικροφώνου) και άκεφος. Στην κριτική που του ασκούσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης τα μόνα επιχειρήματα που έβρισκε ήταν η Siemens, ο Παπασταύρου, η διαπλοκή, οι καναλάρχες και η... «αλητεία της δημοσιογραφίας». Επί της ουσίας δεν απάντησε σε τίποτε και κατέφευγε συχνά στο παρελθόν, έως και την αποστασία του '65 θυμήθηκε. Και όταν αναφέρθηκε στην αποστασία ενθουσίασε τόσο πολύ τον καθήμενο δίπλα του υπουργό Εσωτερικών Π. Κουρουμπλή (φωτογραφία), που τον χειροκροτούσε δυνατά και για πολλή ώρα. Με τον Βασίλη Γκεγκέρογλου (του ΠαΣοΚ) να φωνάζει: «Χειροκροτεί και ο Κουρουμπλής για την αποστασία, που αποστάτησε από το ΠαΣοΚ για να βρει καρέκλα στον ΣΥΡΙΖΑ».
Θέλουν τώρα διακοπές
Ολα αυτά τα επιχειρήματα του Πρωθυπουργού προφανώς τα έχουν ακούσει τόσες φορές οι «δικοί» του στον ΣΥΡΙΖΑ που μάλλον είτε τα εμπέδωσαν (και δεν χρειάζονταν επανάληψη) είτε τα... βαρέθηκαν. Ετσι αρκετοί κατέφυγαν στη... βεράντα της Βουλής (εκεί που παρκάρουν τα υπουργικά αυτοκίνητα) για ένα τσιγαράκι, μια μπιρίτσα και ξηρούς καρπούς. Ανάμεσά τους και η Ολγα Γεροβασίλη με τον Π. Καμμένο που κανόνιζαν πώς θα περάσουν μαζί διακοπές στην Ικαρία. Είναι έτοιμοι οι κυβερνώντες να φύγουν για διακοπές, δεν τους κρατά κανείς αφού, σου λέει, ίσως να είναι και το τελευταίο καλοκαίρι που θα είμαστε στην εξουσία. Ακόμη και ο κ. Τσίπρας ετοιμάζει την καλοκαιρινή του απόδραση, εκεί γύρω στο Δεκαπενταύγουστο, αλλά δεν λέει σε κανέναν ακόμη πού θα πάει: «Θέλει ξεκούραση ο Πρωθυπουργός» έλεγαν ορισμένοι υπουργοί, που μάλλον το έλεγαν αυτό ώστε να φύγει ο Πρωθυπουργός για να μπορέσουν και αυτοί να κάνουν κανένα μπανάκι.
ΒΗΜΑτοδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά