Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Ο πρωθυπουργός αντιμέτωπος με το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας

Η μνημονιακή περίοδος εκτός από την έκρηξη της φτώχειας και την ανάδειξη της γυμνότητας του Ελληνικού Δημοσίου χαρακτηρίζεται και από την εκδοτική έκρηξη βιβλίων και συγγραμμάτων για την Ελληνική κρίση.

Είναι εκδοτική πρόκληση δε τα βιβλία που συγγράφουν πρόσωπα τα οποία είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στο Ελληνικό δράμα το οποίο κατέστησαν μαύρη κωμωδία.
Κλασσικά παραδείγματα είναι ο Γιάννης Βαρουφάκης και ο Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ.
Ο αλλοδαπός και αυτός σύμβουλος του Γιάννη Βαρουφάκη και της Ελληνικής πρώτης φορά Αριστερά Κυβέρνησης ισχυρίζεται ότι το περιβόητο Σχεδίου Β (ή Σχέδιο Χ) για μετάβαση στη Νέα Δραχμή, ήταν παραγγελία του Έλληνα Πρωθυπουργού.
Ελπίζω και εύχομαι ο ισχυρισμός αυτός του Τεξανού καθηγητή να μην αντιστοιχεί στην πραγματικότητα.
Αν σχετίζεται έστω και κατ΄ ελάχιστο με την

αλήθεια, τότε γέννιονται ζητήματα που ξεπερνούν την πολιτική και ποινική ευθύνη του Γιάννη Βαρουφάκη, σύμφωνα με την συνταγματική ρύθμιση για την ευθύνη του Πρωθυπουργού, ως προέδρου της Κυβέρνηση και συντονιστή -διατάκτη του έργου της.

Κάποτε όμως φτάνει, έστω και από σύμπτωση η ώρα της αλήθειας, της ευθύνης και του προσδιορισμού της όποιας ενοχής, έστω και αν οφείλεται σε άγνοια ή σε αυταπάτη.
Τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας έχουν υποχρέωση έναντι της ιστορίας της χώρας και του μέλλοντος να προσδιορίσουν τις ευθύνες, όσων και όποιων επιδόθηκα αφρόνως σε ενέργειες πλήττουσες άμεσα τα πολιτικά και νομικά κεκτημένα της χώρας ως μέλους της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης.

Αν αποδειχθεί ότι αυτά ήταν σε γνώση του Έλληνα Πρωθυπουργού, τότε θα αντιμετωπίσει τις κατηγορίες που περιγράφονται στο κεφάλαιο εκείνο του Ποινικού Κώδικα (άρθρα 134 επόμενα) το οποίο προβλέπει τις εγκληματικές πράξεις κατά της προσβολής του Πολιτεύματος.
Με άλλα λόγια το κεφάλαιο αυτό του Ποινικού Κώδικα αναφέρεται, μεταξύ των άλλων, στα αδικήματα των προπαρασκευαστικών πράξεων της εσχάτης προδοσίας, αλλά και της τέλεσης του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας της χώρας, της εξαπάτηση των εκλογέων, κ.λπ. Τα δε αδικήματα αυτά επισύρουν ποινές ισοβίου καθείρξεως.

Πάντως, η πιο μεγάλη κατηγορία όπου θα αντιμετώπιζε ο Πρωθυπουργός θα ήταν κυρίως πολιτικής φύσεως και δεν είναι άλλη από αυτή, της παραβίασης της βούλησης του Ελληνικού λαού, τόσο τον Ιανουάριο του 2015, όσο και τον Ιούλιο του 2015.

 Παναγιώτης Γιαννόπουλος-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

2 σχόλια:

  1. http://thecaller.gr/callers-choice/97715-ekprosopos-o-lakhs/
    Ρε Λακη, δικαιωμα σου να υπερασπιζεσε οποιο θελεις και μπαβο σου αλλα αυτό το κολλημα που εχεις με τον Γιωργο σου εχει γινει αρωστια αγιατρευτη. Αφου ο Γιωργος εφερε το ΔΝΤ ρε ''Βλαξ'' γιατι οι επομενοι και οι μεθ'επομενοι και εδώ και αλλου δεν διωχνουν το ΔΝΤ αλλα το Παρακαλανε και από πανω να γυρισει??? Ξεφευγεις ρε φιλε το κωμικο και πας σε άλλο επιπεδο, ελεος ποια αφου όλα τα αντιμνημονιακα οχηρα επεσαν και η λυση ηταν είναι και θα είναι ΜΙΑ!!!! Αυτος είναι ο φοβος ολων, μηπως αποδεχόμενοι την αληθεια δικαιωσουν τον Γιωργο και αυτό δεν αντεχεται ευκολα.
    Εχεις την κανανοηση ολων των σκεπτόμενων ανθρωπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 12:15
    ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑ-ΛΑΚΗ
    ΡΩΤΑ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΑΚΟΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ
    ΜΗ ΠΕΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΚΟ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά