Σάββατο, 16 Ιουλίου 2016

«Πιάνεις» τα κανάλια και πέφτεις απ’ τα κινητά τελικά!!!

Μια οπερετική χούντα νόμισε ότι με το να καταλάβει την κρατική ραδιοτηλεόραση και έναν-δυο μεγάλους ιδιωτικούς σταθμούς θα επέβαλε την εξουσία της σ’ όλη τη χώρα. Αποδείχθηκε ότι ζούσαν Σ’ ΑΛΛΗ ΕΠΟΧΗ, γιατί την ώρα που έφτιαχναν το μαλλί της ξανθιάς (για όλα τα ταμπλό) τηλεπαρουσιάστριας, τα iPhone είχαν… αναλάβει από μόνα τους την αντιπαράθεση με τα τανκς.
Το γεγονός ότι ο Ερντογάν κατάφερε με ένα κινητό να απευθυνθεί στον λαό, παρότι πετούσε από FIR σε FIR περιμένοντας τι θα γίνει, δείχνει το πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα στην ζωή μας, ακόμη και στους πιο σκληρούς και παραδοσιακούς πυρήνες της όπως ο Στρατός. Αν οι πραξικοπηματίες αντί να καταλάβουν την τουρκική ΕΡΤ, είχαν φροντίσει να ρίξουν το «Ιντερνετ», και να κλείσει το

Twitter και το facebook (ὀπως έκανε ο Ερντογάν, μετά την εξέγερση της πλατείας Ταξίμ), μπορεί η έκβαση να ήταν διαφορετική. Διάλεξαν λάθος όπλα, δηλαδή τόξα στην εποχή των Starwars.
Αυτό που συνέβη στην Τουρκία, θα διδάσκεται πολύ γρήγορα σ’ όλα τα πανεπιστήμια Πολιτικής, Ιστορία, αλλά και στις σχολές Πληροφορικής και τις Ακαδημίες Στρατού της Υφηλίου. Αρκεί ένα tweet όχι για να βυθίσει τις παγκόσμιες αγορές, κάτι που… ήδη γίνεται, αλλά και για να σταματήσεις ή να προκαλέσεις ένα πόλεμο.

Παλιά είχαμε σαν αναφορές το πραξικόπημα των γαρύφαλλων (στην Πορτογαλία) τώρα, και στο μέλλον, θα μιλάμε για το κίνημα των SMS, ή την Χούντα του Twitter. Αν όλα αυτά προσφέρονται για πολύ χρήσιμα και σκληρά διδάγματα σε φάσεις ανωμαλίας, θα ‘ταν πολύ σοφό να ληφθούν σοβαρά υπ’ όψιν και σε περιόδους ομαλότητας, ή τέλος πάντων ελεγχόμενης εκτροπής, και διαφόρων plan.

Ας σκεφθεί κανείς επ’ ευκαιρία, και παραδείγματος χάριν, πόσο αστείο είναι για ένα καθεστώς, πόσο μάλλον μια μικρή χούντα σφετεριστών της δημοκρατικής νομιμότητος, να νομίζουν ότι θα μπορούν να ελέγξουν την Ενημέρωση και την Δημοκρατία, μέσα από… τηλεοπτικά κανάλια!!!

Είναι τόσο ξεπερασμένο τελικά όσο το να χτυπάς διαστημόπλοια με μπαζούκας, και αποδεικνύει ότι όσοι έχουν τέτοιες εμμονές με το να κάνουν τηλεοπτική δικτατορία, βρίσκονται ακόμη στην εποχή του αλησμόνητου Μαρούδα που 40 χρόνια πριν απειλούσε ότι θα ρίξει τους δορυφόρους  με πολεμικά αεροπλάνα για να εμποδίσει την ιδιωτική τηλεόραση!

Τελικά η εμπειρία δείχνει ότι ακόμη και ο ίδιος ο επηρμένος κοινοβουλευτικός μονάρχης (τον Ερντογάν εννοούμε) που ‘χε κατεβάσει Ιντερνετ, Facebook και τα σχετικά, τελικά σὠθηκε απ’ αυτά. Ενώ οι αντίπαλοι του οι οποίοι επέλεξαν να κάνουν ΝΤΟΥ… ΣΕ ΚΑΝΑΛΙΑ, χάσανε κυριολεκτικά την μπάλα, και ίσως και τα κεφάλια τους.

Αρα τίποτα δεν αποκλείει πια, εκεί που νομίζεις ότι έχεις κάνει, με εκβιασμούς και απειλές κάποια «αχτύπητη χούντα», ελέγχοντας τους τηλεοπτικούς σταθμούς, ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ ΑΠ' ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ (και τις εφημερίδες) του εξοργισμένου λαού και να το βλέπεις και λάιβ στο iphone σου. Ματαιότης ματαιοτήτων, συχνότης, συχνοτήτων, χαϊβάνια.

Θέμος Αναστασιάδης-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά