Σάββατο, 16 Ιουλίου 2016

Στη γειτονιά που όλα μπορούν να συμβούν

Η χθεσινοβραδινή απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Τουρκία αποτελεί ένα ακόμα γεγονός που εντάσσεται στη γνωστή κατηγορία «όχι ρε φίλε, όντως το ζούμε τώρα αυτό;», μια ακόμα ένδειξη ότι ζούμε σε παράξενους και σκοτεινούς καιρούς.
Παρακολουθώντας με κάποια ασφάλεια τις εξελίξεις από την εξέδρα, θα βρούμε σίγουρα τον χρόνο να συζητήσουμε και να αναλύσουμε το τι ακριβώς συνέβη στη γειτονική μας χώρα. Είναι πάντα πιο εύκολο να χαζεύεις τη φωτιά στο σπίτι του γείτονα παρά να σβήνεις αυτήν που ανάβει στο δικό σου.
Μέχρι τότε, νομίζω ότι

πλέον πιο αναγκαίο ποτέ να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι πια τίποτα απολύτως δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο. Όλα μπορούν να συμβούν και μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή.
Δεν προτείνω να γίνει φίλος μας ο φόβος. Απλά σημειώνω ότι κάθε μέρα που περνάει χωρίς να προσπαθήσουμε να κάνουμε την Ελλάδα πιο δυνατή, θα είναι μια μέρα που θα ρισκάρουμε τα πάντα. Η στασιμότητα δεν είναι πια μια από τις διαθέσιμες επιλογές μας. Πρόοδος ή χάος. 

parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά