Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

Το φαινόμενο Καραμανλή ως διαφθορά του πολιτεύματος


Αποτελεί πολιτικό «φαινόμενο», κάτι αξιοπερίεργο. Ήταν ο Πρωθυπουργός επί των (πολλών) ημερών του οποίου η «Ισχυρή Ελλάδα» μετατράπηκε στον «μεγάλο Ασθενή» της Ευρώπης και μετά με τη συνδρομή πολλών στο «Δράμα» του σήμερα. Δεν χρειάζονται Εξεταστικές Επιτροπές για όσους διαθέτουν στοιχειώδη μνήμη και κρίση. Έκτοτε, οκτώ χρόνια από την αποκαθήλωσή του, παραμένει σιωπηλός, αλλά όχι «αμέτοχος» στο πολιτικό παιγνίδι, αν και πέρασαν 4-5 Κυβερνήσεις και άλλα τόσα «Μνημόνια» από τις μέρες που αυτός οδηγούσε τη Χώρα στην καταστροφή.
Σε όλο αυτό το διάστημα, ο «Ερημίτης της Ραφήνας» κάνει αισθητή την παρουσία του μόνο όταν απειλείται η …. «υστεροφημία» του. Έχει το «στρατό των μισθοφόρων» τον οποίο «δανείζει» όπου δει, φτάνει να διαφυλαχθεί η γραμμή άμυνας. Ακόμη και αν πρέπει να συμμαχήσει με τον πολιτικό «διάβολο», τον αιώνιο εχθρό της δικής του παράταξης, ακόμη και
αν θέτει σε κίνδυνο την ίδια του την παράταξη. Για έναν άνθρωπο, έναν πολιτικό,  που αποτελεί το πρότυπο της αδράνειας και της απάθειας είναι αξιοσημείωτο  κατόρθωμα, αλλά και ένα πολιτικό έγκλημα.
Το έγκλημα είναι η αλλοίωση του ίδιου του Πολιτεύματος. Η αδυναμία εκλογής  Πρόεδρου της Δημοκρατίας το 2014 έφερε τις Εκλογές και μετά τον «κατάλληλο» ΠτΔ. Με την ανοχή του εξασφαλίζεται η συνέχιση της καταστροφικής διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με αντάλλαγμα το «ακαταδίωκτο» του καθεστώτος, στο οποίο ο ίδιος ανήκε, και που ευθύνεται για την Κρίση. Ο πολιτικός αμοραλισμός του «ενός» και των «κύκλων» του συνίσταται στην ανταλλαγή της «ασυλίας» του και των παρατρεχάμενών του με τίμημα την  καταστροφή της χώρας. Η πολιτική του παράταξη, διχασμένη, δυσκολεύεται να χαράξει το δρόμο που θα έφερνε και τη δική της εξιλέωση. Ακόμη και η εκλογή νέου Προέδρου του Κόμματος, με όλες τις νεωτεριστικές του προδιαγραφές, δεν αρκεί, καθώς υποχρεώνεται να «απολογηθεί» για ένα παρελθόν που δεν του ανήκει.
Η Αντιπροσωπευτική μας Δημοκρατία αντιμετωπίζει ένα σπάνιο παράδοξο, την κρυφή «σύμπλευση» δυνάμεων της αντιπολίτευσης με το Κυβερνών Κόμμα. Η «άμυνα» της Δημοκρατίας για λογαριασμό της Χώρας πρέπει να είναι το αντίστροφο. Η σύμπλευση, έστω και προσωρινή, όλων των δημιουργικών και εκσυγχρονιστικών δημοκρατικών δυνάμεων. Με την απαξίωση έως εξευτελισμού του διλήμματος Αριστερά – Δεξιά υπό τους σημερινούς φορείς του δίπολου, και τον συνεχώς ενισχυόμενο χώρο του Κέντρου,  οι πολιτικές δυνάμεις που τον εκφράζουν καλούνται να συνεργασθούν στο πνεύμα του «Η Ισχύς εν τη Ενώσει». Η Ιστορία δεν θα συγχωρήσει τη μικροπρεπή ματαιοδοξία όσων αρνούνται να αντιληφθούν το κάλεσμά της.
 Λυκ. Λιαρόπουλος-http://metarithmisi.gr/

9 σχόλια:

  1. Ενα δεν καταλαβε ο κονδυλοφορος του παροντος συκοφαντικου και επιθετικου λιβελου!!
    Τον κ.Τσιπρα τον αποδεχεται η πλειονοτης των Ελληνων ψηφοφορων, τον κ. Καραμανλη η πλειονοτης της δεξιοφρονου παρατασης και αυτο εις βαρος του κ. Μητσοτακη, τον μπλεγμενο στο σκανδαλο Ζημενς γονο της σκοτεινης οικογενειας των Μητσοτακηδων, που ολοι τον λενε Κουλη, δειχνοντας ετσι την αντιπαθεια τους προς το ατομο του και ολοι επιθυμουν κι ευχονται ο Κουλης ποτε να μη γινει Πρωθυπουργος της πατριδας μας!!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 11:25
    ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΕΣ ΣΟΥ ΑΛΛΑ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΧΙΛΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΥΔΑ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ρε κοπροσκυλα συριζαιοι για την καρεκλα φτασατε να στηριζετε ακομη και τον Καραμανλη
    ΟΥΣΤ ΡΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η επομενη κυβερνηση ηδη ειναι καταφανες οτι θα ειναι του κεντροδεξιου συνασπισμου με Τσιπρα και το Καραμανλικο κομμα της δεξιας και σεις οι πιο πανω δυο σχολιασται, καραμουζες του Κουλη και Γεωργιαδη, μπορειτε πιπιζετε και ουρλιαζετε οσο βασταν οι μπακες και το λαρυγγι σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητό μου παιδί Αποστόλη,οταν είμασταν φίλοι σου έλεγα α προσέχεις τις ημερομηνίες λήξης των σκευασμάτων.Μετά την παρέλευσή της εξασθενούν οι δραστικές ουσίες και ουσιαστικά γίνεται θερσπεία placebo.
    Ξέρετε πόσο επικίνδυνο είναι αυτό και ο άνθρωπος μεταβάλλεται σε ανήμερα λύκο που μπορεί να δείρει ακόμη έναν ανάπηρο.
    Γιαυτό ας κατανοήσουμε την κατάσταση του,ας κάνουμε υπομονή μέχρι να μας εγκαταλείψει και να ξαναβρούμε την ανθρωπιά μας σε αυτόν τον τόπο. Κάμαμε ένα τραγικό λάθος αλλά ειλικρινώς δεν το είχαμε αντιληφθεί,τώρα το βιώνουμε όλοι στο πετσί μας. Τι να κάνουμε ; Εγκράτεια και υπομονή.
    ι 7 ημέρες του Σ\Αρμαγεδώνος είχαν ημερομηνία λήξης,αυτό θα συμβεί και με τούτες της βασανιστικές ημέρες που ζόύμε.
    Μετανοείτε χωριανοί, ο Θεός είναι μαζί μας και θα μας φέρει την αλλαγή και τον καταποντισμό του Καίσαρος.Αμήν λέγω υμίν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να έχει η ψήφος του κάθε λογικού και μορφωμένου Έλληνα την ίδια αξία με την ψήφο του 4:23
    ΑΔΙΚΙΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καιρος φερνει τα λαχανα φιλοι μου, καιρος τα παραπουλια και μαζι και το μαυρο χαλι μας!!
    Απο την ιδρυση του κρατους μας ζητιανευουμαι! Κι οσο θα συνεχιζουμε αυτο το βιολι να βασταμε απλωμενο και χουφτιαμνενο το χερι μας στους δανειστες μΑς δεν προκειται να μας παρει κανενας σοβαρα στην Ευρωπη και σολο τον κοσμο!
    Στα σοβαρα τωρα! Εχουν ο Κουλης κι το τσιροπουλι, ο Αδωνης, το τσαγανο , τις απαραιτητες δηλαδη σε τουτη τη συγκυρια δυνατοτητες και τα προσοντα, για να βγαλουν την Ελλαδα απο το βαθυ πηγαδι πουναι πεσμενη και σιγοπνιγεται; Οχι βεβαια! Και τα δυο ειναι ατομα του κομματικου τους σωληνα της διασπασμενης ΝΔ και εχουν περιορισμενες ικανοτητες!
    Ετσι,αν οι δυο μεγαλες κομματικες παραταξεις δεν συμφωνησουν ωστε να προβαλλουν μια προσωπικοτητα κοινης αποδοχης σαν μελλοντικο πρωθυπουργο της Ελλαδος,ο κ. Τσιπρας με τους καραμανλικους βαρωνους βουλευτας του και εκεινους του ΑΝΕΛ θα παραμεινει για πολλα χρονια πρωθυπουργος μας ωσπου να συμμαξεψει το κρατος μας!
    Τι τσινιζεστε λοιπον εσεις οι δυο φιλοι μου με τα παραπανω γραφομενα σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΠΛΕς ΕΚΛΟΓΕΣ..ΑΡΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ.ΑΡΑ ΠΟΛΥΚΟΜΑΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ.ΑΡΑ ΑΥΤΑ ΠΕΡΙ ΚΟΥΛΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΑΣΤΕΙΑ...ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 10:21
    ΠΡΟΦΑΝΩΣ Ο ΣΥΡΙΖΟΣΑΝΟΣ Ή ΒΑΡΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΕ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ
    ΝΑ ΤΑ ΚΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά