Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Από που κι ως που ενημερώνει ο Παυλόπουλος έναν δήμαρχο για τα σχέδια της κυβέρνησης για το προσφυγικό;

Διαρκής είναι η πλέον η αδυναμία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου να περιοριστεί στο διακοσμητικό χαρακτήρα του θεσμικού αξιώματος του, όπως διαρκής είναι και η στήριξη που προσφέρει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξαρτήτων Ελλήνων.
Τα όσα αναφέρονται σήμερα σε ρεπορτάζ του Αθηναϊκού Πρακτορείου, που αναπαράγεται από το ΒΗΜΑ, είναι αληθινά πρωτοφανή:


Το θέμα της αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης και των επιπτώσεων της στο νησί, συζήτησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, σε τηλεφωνική επικοινωνία το απόγευμα της Τρίτης ο δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Χίου, «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τον δήμαρχο για το σχέδιο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για την άμεση ανακούφιση του νησιού από το προσφυγικό πρόβλημα. Συγκεκριμένα, το σχέδιο αφορά την άμεση μετεγκατάσταση 300 - 400 ατόμων από το νησί, οι οποίοι πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ενώ ο δήμαρχος ζήτησε την υιοθέτηση ενός πλάνου για τη σταδιακή και σταθερή απομάκρυνση και των υπολοίπων προσφύγων».
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Χίου αναφέρθηκε στη «διαρκή φροντίδα του Προέδρου για τα προβλήματα που ταλανίζουν τη Χίο» για την οποία οι Χιώτες τον ευχαριστούν. Επίσης, ο κ. Βουρνούς ανέφερε πως «έθεσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τα ζητήματα ασφαλείας που εγείρει το προσφυγικό πρόβλημα, για τα οποία βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και το γραφείο του υπουργού».
Τι δουλειά έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να τηλεφωνήσει σε έναν δήμαρχο και να τον ενημερώσει για το σχέδιο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής; Από που προκύπτει η σχετική αρμοδιότητα του; Ποιος τον εξουσιοδότησε; Εκπροσωπεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την κυβέρνηση; Είναι δουλειά του να ενημερώνει για τις κυβερνητικές αποφάσεις;

Θα τολμήσουν κάποια στιγμή τα κόμματα της Αντιπολίτευσης να τον επαναφέρουν στη συνταγματική τάξη; 
parapolitiki.com

1 σχόλιο:

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά