Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

Αυτεπίστροφες σκοπιμότητες

Ο κ. Νίκος Παππάς είναι στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού. Ίσως να είναι πιο κοντά και από τον κ. Βασίλη Λεβέντη, ο οποίος προσφάτως δήλωσε ότι «μιλώ συχνά με τον κ. Τσίπρα, τον επισκέπτομαι ή έρχεται σπίτι μου και τον συμβουλεύω». Είναι από αυτούς που χαράσσουν πολιτική· συνήθως κακή πολιτική, αλλά αυτό έχει την εξήγησή του. Διότι για να λύσει κάποιος προβλήματα, πρέπει να γνωρίζει σε βάθος την προϊστορία τους, να ξέρει τους μηχανισμούς διόγκωσής τους να καταλαβαίνει –τέλος πάντων– τι έγινε και τι γίνεται. Μόνο έτσι μπορεί να βοηθήσει να προκόψει ο τόπος. Αλλιώς, το μόνο που κάνει είναι να μπαλώνει με φόρους τις τρύπες, χαντακώνοντας την παραγωγική οικονομία· ό,τι ακριβώς κάνει σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Ο κ. Παππάς δηλώνει ότι δεν κατάλαβε πώς μπήκε η χώρα στα μνημόνια, ενώ κάποιοι αφελείς ακόμη πιστεύουν ότι αυτός και το υπόλοιπο –κατά Βαρουφάκη– «αριστερό τσούρμο» είναι ικανοί να μας βγάλουν από αυτά. Σχολιάζοντας στον

ραδιοσταθμό Στο Κόκκινο την αναίρεση του αθωωτικού βουλεύματος για τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε πως «ανοίγει μια πληγή την οποία θα πρέπει να διερευνήσουμε σε βάθος. Πώς και εάν διογκώθηκαν τα ελλείμματα για να υπάρξουν προσχεδιασμένες πολιτικές αποφάσεις, για να υπάρξει η υπαγωγή της χώρας στο μνημόνιο».
Βεβαίως είναι κατανοητή η σκοπιμότητα της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ να πλήξει τη Ν.Δ. χαϊδεύοντας και αγκαλιάζοντας ένα μέρος της, ώστε να δημιουργήσει προβλήματα στη νέα ηγεσία της. Είναι παλαιόθεν γνωστό ότι πολιτική πενία τέχνας κατεργάζεται. Το πρόβλημα όμως δεν είναι η αήθεια αυτών των σκοπιμοτήτων, αλλά το γεγονός ότι συσκοτίζουν την πραγματικότητα. Υπονομεύουν την εθνική αυτογνωσία για την κρίση δημιουργώντας ψευδαισθήσεις ότι υπήρχε άλλος δρόμος και ότι κάποιος άλλος (πλην του ΠΑΣΟΚ, των ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.-ΛΑΟΣ, των Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) μπορεί να φτιάξει λίγο τα νούμερα, να διαπραγματευτεί λίγο «καλύτερα» και με μαγικό τρόπο η χώρα θα βγει από την κρίση.

Το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως διατυπώθηκε στο κύριο άρθρο της «Αυγής» (4.8.2016) περί των αριθμών –και όχι η κατάσταση της οικονομίας– που έβαλαν την Ελλάδα στο μνημόνιο, θα πλήξει και τον ΣΥΡΙΖΑ. Περισσότερο από τους άλλους, διότι τώρα είναι κυβέρνηση. Δυστυχώς, όμως, θα είναι προς όφελος των ακόμη πιο ακραίων. Ακροδεξιών και ακροαριστερών...

Π. Μανδραβέλης-Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά