Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Σωθήκαμε: Έχουμε τη συμπόνια του Ξυδάκη!

Όσο... ΣΥΡΙΖΟφιλος και να ήταν κάποιος, δεν μπορεί, από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι και σήμερα θα έχει σχηματίσει μια ιδέα για το πώς λειτουργούν οι κυβερνήσεις του Αλέξη Τσίπρα αλλά και για το τι σόι πράγμα είναι οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Όσο όμως κι αν νομίζεις ότι ξέρεις τι συμβαίνει, όλο και κάτι γίνεται που σε προσγειώνει στην ακόμη πιο σκληρή πραγματικότητα σαν την κεραμίδα που πέφτει πάνω στο κεφάλι σου ενώ περπατάς ανυποψίαστος στο δρόμο.
Ο Νίκος Ξυδάκης, ο αναπληρωτής υπουργός με το πούρο, πήρε σήμερα την σκυτάλη και μας παρουσίασε την δική του οπτική γωνία για τα πράγματα, το δικό του παραμύθι, όπως έχουν κάνει τόσοι και τόσοι υπουργοί που υπογράφουν τις συμφωνίες κλαίγοντας, που βαυκαλίζονται ότι

διαπραγματεύθηκαν καλύτερα από τους προκατόχους τους, που διορίζουν στο Δημόσιο ό,τι έχουν σε φίλο, συγγενή, σύντροφο (ερωτικό εννοούμε) και την ίδια στγμή κατηγορούν τους ξένους ότι μας επιβάλλουν σκληρά μέτρα ενώ οι ίδιοι οι δανειστές αποθεώνουν τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι υπογράφουν και εφαρμόζουν τα πάντα χωρίς πολλά-πολλά!

Το ότι είναι δύσκολα τα πράγματα το ξέρουμε. Το ότι θα γίνουν δυσκολότερα το υποψιαζόμαστε. Το ότι θα αναγκαστούμε να ζούμε με τα μισά χρήματα απ' αυτά με τα οποία τα φέρναμε βόλτα μέχρι το 2009 ακόμη δεν λέμε να το χωνέψουμε.
Όλα αυτά όμως είναι λεπτομέρειες. Και ξέρετε γιατί;

Διότι έχουμε τη ΣΥΜΠΟΝΙΑ του Νίκου Ξυδάκη (αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών είναι, μην μου πείτε ότι δεν το ξέρετε) και όλης της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα!

«Είναι δύσκολα τα πράγματα, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει παρά μόνο να συμπονέσει αυτό που συμβαίνει στους συμπολίτες μας» επισήμανε ο κ. Ξυδάκης και πρόσθεσε: «Και τη συμπόνια τη λέω να υποφέρεις μαζί και να προσπαθείς διαρκώς να βρίσκεις καινούριες μορφές ανακούφισης. Αυτή είναι όλη η γραμμή της κυβέρνησης» είπε ο κ. Ξυδάκης σε συνέντευξή του στον Σκάι. Το άκουσα και παραλίγο να πέσω από την καρέκλα.

Όλη η γραμμή της κυβέρνησης Τσίπρα λοιπόν είναι η ΣΥΜΠΟΝΙΑ και το ότι... υποφέρουν μαζί με τους πολίτες.

Αλήθεια σας το λέω. Υποφέρει ο κ. Ξυδάκης που εισπράττει κάθε μήνα 10 χιλιάρικα από τον υπουργικό μισθό και την βουλευτική αποζημίωση. Υποφέρουν και οι ΣΥΡΙΖΑίοι βουλευτές που πριν μπουν στη Βουλή οι περισσότεροι έβγαζαν δεν έβγαζαν ένα χιλιάρικο το μήνα και τώρα εισπράττουν έξι χιλιάδες ευρώ και φυσικά υπογράφουν Μνημόνια, νομοσχέδια και τυφλωμένοι από την ανοησία πετσοκόβουν τις συντάξεις εκατομμυρίων Ελλήνων και ουρλιάζουν ότι μας σώζουν.

Η αλήθεια είναι ότι η σημασία των βλακών στη λειτουργία μιας κοινωνίας δεν μπορεί να παραγνωριστεί. Και δεν αναφέρομαι μόνο στους χρήσιμους ηλίθιους αλλά και σε εκείνους που γνωρίζουν ότι με τις πράξεις, τις ψήφους και τα ψέματά τους επιδεινώνουν τις συνθήκες ζωής εκατομμυρίων άλλων Ελλήνων, όμως επιμένουν στο λάθος για να μην χάσουν τα μπικικίνια που τους προσφέρουν θέλοντας και μη οι φορολογούμενοι.

Ο κυνισμός με τον οποίο ξεπερνούν οι ΣΥΡΙΖΑίοι την κριτική ότι άλλα υποσχέθηκαν και άλλα έκαναν, πραγματικά με ξεπερνάει.

Όταν λοιπόν σήμερα θύμισαν στον κ. Ξυδάκη ότι ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε ότι ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί, ο αναπληρωτής υπουργός απάντησε: «Έχει κάνει κι ένα λάθος, και λοιπόν, τι συμβαίνει;» και πρόσθεσε «Πολλά λάθη έχουν γίνει. Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει λάθος;».

Αυτοί οι τύποι λοιπόν που με τέτοια ευκολία ξεπερνούν το λάθος, δεν εννοούν να αντιληφθούν ότι οι παραλείψεις ή τα λάθη τους -όπως η διαπραγμάτευση που οδήγησε στο χειρότερο όλων τρίτο μνημόνιο, στα capital controls και τόσα άλλα- επηρεάζουν τις ζωές, το παρόν και το μέλλον εκατομμυρίων ανθρώπων.

Και πλέον δεν το κρύβουν ότι το θεωρούν και προσόν πως έχουν κάνει την κωλοτούμπα το πραγματικό τους επάγγελμα.

Αν τους επόμενους μήνες χάσετε τη δουλειά σας, μην ξεχνάτε ότι έχετε τη συμπόνια του Τσίπρα και του Ξυδάκη (αλλά αυτοί διπλοθεσίτες: και βουλευτές και υπουργοί). Αν είστε απλήρωτος, ο Τσίπρας και ο Ξυδάκης σας συμπονούν (και εισπράττουν τη χορηγία των 10.000 ευρώ από το υστέρημα των φορολογουμένων). Αν δεν έχετε να πληρώσετε τους υπαλλήλους σας, οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σας συμπονούν. Αν οι τράπεζες και τα κοράκια από τις εισπρακτικές σας παρενοχλούν για να πληρώσετε το χρέος σας, μην το ξεχνάτε: Έχετε τη συμπόνια της κυβέρνησης (αυτής που καταφέρνει να ρυθμίσει τα χρέη των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ...).

Μάκης Πολλάτος-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

1 σχόλιο:

  1. βρε ελεεινε και λαικιστη κονδυλοφορε απο το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ παρουσιασε πρωτα το αρθρο του κ. Ξυνακη, αναλυσετο οπως πρεπει κι αφισε τους αναγνωστες να αντλησουν τα συμπερασματα τους !
    Το οτι οικονομα ενα ατομο στη θεση του κ. Ξυνακη περισσοτερα απο τον καθε αναγνωστη στον τοπο μας ειναι αποδεκτο κι οχι μονο εδω σε μας αλλα και σε ολα τα κρατη του κοσμου για παρομοιες υπηρεσιες που επιτελουν μορφωμενα δικα τους ατομα! Ολα αυτα τα κρατη εχουν αποδεχθει στο θεμα εκτιμησης και αξιας μιας εργασιας το σχεδιο της Γενευης (Genfer Schema)! Παντου οι υπευθυνες εγασιας που απαιτειτε μορφωση, ευλυγισια του πνευματος,μεγιστη ευθυνη για το τι λενε και γραφουν κλπ, πληρωνονται ακριβα. Μην αποτρελαινετε τον κοσμακη μας με τον αφραχτο λαικισμο σας!!!Χ


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά