Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

To θράσος μιας γραφικής φιγούρας που τον έκανες υπουργό

Mια ακόμη τραγική φιγούρα ανεπάρκειας και γραφικότητας την οποία έκανε υπουργό ο οξυδερκής λαός αναγκάζεται τώρα να την τρώει στη μάπα.
Το πρώην κοκοράκι των Αγανακτισμένων της πλατείας Συντάγματος δεν ξέρει πλέον που πατά και που πηγαίνει. Πόσο μάλλον τι λέει.
Το θράσος του δεν έχει όρια.
Aν δεν δίναμε 384 ευρώ δεν θα παίρνατε ποτέ συντάξεις δήλωσε με αυθάδεια  ο Κατρούγκαλος προσπαθώντας να υπερασπιστεί την φράση που είπε μια ημέρα νωρίτερα ότι «κανείς Έλληνας δεν θα είναι φτωχός με 384 ευρώ».
Ενώ μέχρι σήμερα υπερασπιζόταν συνεχώς τη θέση ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τις συντάξεις στο μέλλον είπε κυνικά απευθυνόμενη στη δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ ότι
«αν δεν δίναμε τα 384 ευρώ δεν θα παίρνατε ποτέ σύνταξη στο μέλλον».
Παράλληλα ομολόγησε ότι το Μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι του 2015 περιλαμβάνει πολλά μέτρα λιτότητας αλλά και πολλά νεοφιλελεύθερα μέτρα.
Ωστόσο υποστήριξε ότι το Μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι πολύ ηπιότερο από τα προηγούμενα προσθέτοντας ότι τώρα προσπαθούμε να αντικαταστήσουμε αυτά τα νεοφιλελεύθερα μέτρα με δικαιότερα.
Όσον αφορά τη χθεσινή δήλωσή του ότι κανένας Έλληνας δεν θα είναι φτωχός με τα 384 ευρώ της εθνικής σύνταξης που θεσπίστηκε από το ασφαλιστικό που ο ίδιος συνέταξε, ο κ. Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι προκύπτει από τον ορισμό που δίνει η ΕΕ για τον ορισμό της φτώχειας οτι πρέπει να είναι στο 60% του κατώτατου μισθού. Μάλιστα θέλοντας να «χρυσώσει το χάπι» είπε ότι το 2010 είχαν οριστεί ως βασική σύνταξη τα 360 ευρώ και σε μια περίοδο που η Ελλάδα ήταν πιο πλούσια.
Είπε, επίσης, ότι κανείς δεν θα πάρει μόνο 384 ευρώ. «Αυτό είναι το εγγυημένο από το κράτος ποσό και σε αυτό θα προστίθενται τα χρήματα ανάλογα με τις εισφορές του» πρόσθεσε.
Επανέλαβε, ακόμα, τη ρητορική ότι η κυβέρνηση έκανε επανυπολογισμό και όχι οριζόντιες περικοπές προσθέτοντας ότι προστατεύεται το εισόδημα ολων των συνταξιούχων που έχουν άθροισμα κύριας και επικουρικής που έχουν 1.300 ευρώ.
Ο υπουργός Εργασίας τέλος επιβεβαίωσε ότι το υπουργείο Εργασίας σκέφτεται ένα νέο σύστημα πληρωμής των οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία λέγοντας «σκεφτόμαστε ένα νέο σύστημα το οποίο θα διαπραγματευτούμε με τους δανειστές» ενώ στην παρατήρηση ότι ο Τρύφων Αλεξιάδης απεκλεισε το ενδεχόμενο νέας ρύθμισης 100 δόσεων ο Γιώργος Κατρούγκαλος είπε ότι «για τα ασφαλιστικά ταμεία ποτέ δεν έχουν τελειώσει οι 100 δόσεις γιατί θέλουμε να στηρίξουμε και το συστήμα απονομής συντάξεων».
 http://kourdistoportocali.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά