Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Τα παιδία του Μαξίμου παίζει

Όσα θα διαβάσετε παρακάτω αποτελούν προϊόν συνομιλίας που είχαν μόλις άνοιξε η Βουλή ένα πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ (απ' αυτά που ονομάζονται «ιστορικά») με έναν γαλάζιο βουλευτή από τους παλαιότερους του Κοινοβουλίου. Όπως μου μετέφερε ένας από τους δύο (και αμαρτία ουκ έχω), η συνάντηση έγινε στο γραφείο του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ μόλις λίγα 24ωρα προτού οι επίδοξοι καναλάρχες κλειστούν στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και, όπως θα διαπιστώσετε, έχουν ιδιαίτερη αξία αυτά που πιστεύει ο συγκεκριμένος συριζαίος για τον Πρωθυπουργό, για την κυβέρνηση και βεβαίως για τις τηλεοπτικές άδειες. Όπως ήταν φυσικό, η συζήτηση άνοιξε με τις τηλεοπτικές άδειες, με τον γαλάζιο να επισημαίνει ότι η διαδικασία αυτή δεν είναι ασφαλής για την αντικειμενικότητά της, αλλά και με παρατηρήσεις ότι το κόμμα του δεν έπρεπε να εκδηλωθεί με τον τρόπο που εκδηλώθηκε, ότι δηλαδή δεν αναγνωρίζει τη διαδικασία. «Και αν έρθουμε στην εξουσία, τι θα κάνουμε; Θα ακυρώσουμε τον διαγωνισμό και θα επιστρέψουμε τα λεφτά;» έλεγε. Η έκπληξη όμως ήρθε από τον συριζαίο.
Το ιστορικό αυτό στέλεχος της Αριστεράς τού είπε: «Να ξέρεις ότι και εγώ δεν συμφωνώ με όλα όσα γίνονται. Η άποψή μου είναι ότι τις άδειες θα πρέπει να τις πάρουν οι θεσμικοί, αυτοί δηλαδή που ξέρουν και τη δουλειά». Ο γαλάζιος αιφνιδιάστηκε λέγοντας: «Ναι, αλλά όλους αυτούς εσείς τους βρίζετε ως διαπλεκόμενους». Η απάντηση του συριζαίου ήταν: «Εντάξει, τους βρίζουμε, ε και; Έχουν όμως εμπειρία, υποδομή, ξέρουν τη δουλειά. Και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο Χ (σ.σ.: είπε ένα όνομα παλαιού καναλάρχου) είναι πιο διαπλεκόμενος από τον Ψ» (σ.σ.: είπε ένα όνομα επίδοξου καναλάρχη). Και συνέχισε: «Γιατί ο ένας να χαρακτηρίζεται διαπλεκόμενος και να αποκλείεται και ο άλλος, ο νέος, να μην είναι;». Τότε ο γαλάζιος έδειξε την έκπληξή του και του είπε: «Γιατί δεν τα λες αυτά στον Τσίπρα;» (φωτογραφία). Ο συριζαίος γέλασε και απάντησε: «Του τα λέω, αλλά η παρέα των παιδιών του Μαξίμου κάνει πως δεν ακούει. Να ξέρεις ότι αυτά τα παιδάκια με τα οποία είναι όλη μέρα μαζί ο Τσίπρας τον επηρεάζουν, τον παρασύρουν, πώς να το πω;». Ο γαλάζιος τα άκουγε όλα αυτά με ανοιχτό στόμα κυρίως λόγω της πολιτικής βαρύτητας που έχει ο συνομιλητής του, που ως τώρα τον θεωρούσε πιστό και στο Μαξίμου και στην κομματική γραμμή. Αλλά το ιστορικό στέλεχος συνέχισε: «Καλή είναι η νεολαία, χρήσιμη, δεν λέω, αλλά πιο χρήσιμη είναι η εμπειρία».
ΒΗΜΑτοδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά