Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Μια τρύπα στο νερό

Όποια και αν είναι τα σημερινά αποτελέσματα της καινοφανούς σε διεθνές επίπεδο εκ θεμελίων διάτρητης συνταγματικά διαδικασίας που επέλεξε η κυβέρνηση για να ελέγξει τη δομή της τηλεοπτικής ενημέρωσης στην Ελλάδα, η ουσία που μένει για την επόμενη ημέρα είναι μία: έκαναν μια τρύπα στο νερό.

Σε συνθήκες σύγχρονης δυτικής δημοκρατίας, έστω και κουτσής όπως την έχουν καταντήσει στην Ελλάδα, αυτό που επιχειρούν δεν μπορεί να επιτύχει: η ενημέρωση πια δεν περιορίζεται.

Μπορεί να έχουν ήδη καταφέρει να πάνε τη χώρα πενήντα χρόνια πίσω σε πλήθος τομείς – τα όσα απίστευτα νομοθετούν αυτή τη στιγμή για την έρμη την παιδεία είναι μόνον το πιο πρόσφατο από τα παραδείγματα -, αλλά τους διαύλους ενημέρωσης και κριτικής στο καθεστώς τους δεν δύνανται να τους κλείσουν.

Δόξα τω Θεώ, η τεχνολογία αλλά και οι θεσμικές πρόνοιες εντός κι εκτός του ελληνικού κράτους είναι τέτοιες που, πολύ απλά, δεν το επιτρέπουν.

Ξεχνούν οι επίδοξοι απόλυτοι ηγεμόνες που
κατέλαβαν την εξουσία στη χώρα με το πιο άθλιο και αδίστακτο πλέγμα ψεμάτων που έγινε ποτέ, τι συνέβη ακόμα και στην Αραβική Άνοιξη: η ελευθερία του λόγου και του Τύπου δεν φιμώνονται πλέον.

Και οι 90 ημέρες που προανήγγειλε η κυβέρνηση ως το διάστημα στο οποίο θα κλείσει μέσα ενημέρωσης έπειτα από την παρωδία που έστησε, θα αποδειχθούν το ακριβώς αντίθετο από αυτό που αναμένει. Θα γίνουν οι 90 ημέρες κατά τις οποίες θα συνειδητοποιηθεί ευρύτερα αυτό που επιχειρεί να κάνει και που, στο τέλος τους, θα αναγκαστεί είτε να κάνει πίσω, είτε να καταφύγει απροκάλυπτα πια σε πρακτικές ολοκληρωτισμού, χωρίς φραμπαλάδες και κορδέλες ενός περιτυλίγματος που ως τώρα συσκοτίζει, θολώνει την ουσία του τι πραγματικά επιδιώκουν.

Γιατί αυτό που επιχειρούν, ότι και να κάνουν, σύντομα θα φανεί.

Άλλο, πλέον, δεν κρύβεται… 
Γ. Μαλούχος-ΤΟ ΒΗΜΑ

3 σχόλια:

  1. Η Ελλαδα χρειαζεται απο θεμελια ανακαινηση και πρεπει ολοι μας να ειμαστε ευτυχεις που η εκλεγμενη δημοκρατικα και νομιμα απο τον λαο μας κυβερνηση του κ.Τσιπρα ανελαβε να επιτελεσει αυτον το δυσκολο αθλο και σαν αλλος Ηρακλης να καθαρισει την συσωρευμενη κοπρια του του Αυγεία (ή Αυγείου) σε ολους τους επι μερους τομεις της ελληνικης πολιτειας!!
    Η παιδεια μας για να μιλησω για εναν τομεα της πολιτειας ειναι αναχρονικη, οπισθοδρομικη και καθυστερημενη, δεν ανταποκρινεται με κανεναν τροπο στις αναγκες και τις απαιησεις των καιρων μας. Επι αυτου δειτε και τα συγκριτικα αποτελεσματα της ευρωπαικης ετησιας ερευνας ΠΙΖΑ,οπου η Ελλαδα βρισκεται στα τελευταια σκαλοπατια!! Τα Ελληνοπουλα κουραζονται, μοχθουν, ξαφριζουν τα μικρα γονικα αποθεματα για να σπουδασουν κι ομως παραμενουν αμορφωτα, ανετοιμα κι ανωρημα σαν νεοι πολιτες της κοινωνιας μας.Τα περισσοτερα απο αυτα δεν ειναι εις θεσην να κανουν μια ωριμη κι ολοκληρωμενη αναλυση καποιου τεξτ, σαν παραδειγμα το αρθρο του παροντος κονδυλοφορου και να καταγραψουν μεταξυ αλλων.
    ? σε ποια πολιτικη συγκυρια και πολιτικη κατασταση αναγραφεται τουτο το αρθρο
    ? Τι θελει να πετυχει ο κονδυλοφορος με αυτο, ποιο στοχο εχει το αρθρο του
    ? Με ποια ελεεινα, κακοβουλα η ρεαλιστικα κι ορθα ρητορικα μεσα`το επιδιωκει
    ? κ. α.
    Τα παιδια μας μαθαινουν στα φοντιστηρια να παπαγαλιζουν ολοκληρα κατεβατα και μεγαλωνουν ανεφοδιαστα για τον κοινωνικο αγωνα και τον αξιοκρατικο ανταγωνισμο, οπου πρεπει να επικρατουν εκεινοι που αντικειμενικα ειναι πιο αξιοι και ικανοι!
    Πουθενα στην Δ.Ευρωπη δεν υπαρχει η δικη μας παραπαιδεια με τα φροντηστηρια!
    Ετσι οι αυριανοι πολιτες της κοινωνιας μας παραμενουν τυφλοι εν μερη κι αφημενοι να διασυρονται απο τον εναν και τον αλλον ψετοκονδυλοφορο.
    Καιρος λοιπον να αλλαξουν πολλα εδω στην ακρη των Βαλανιων!!
    Ο κ. Τσιπρας, νεος , εξυπνος κι αφθαρτος γονος μιας μη παλαιοκομματισμενης οικογενειας, πιστευω οτι ειναι ικανος, οσο κανενας αλλος απο τα κρατικοδιαιτα εκ γεννετης παιδια καποιων παλαιοκομματιστων, δες Κουλη κι μια αραδα απο αλλους παρομοιους, να διορθωσει με ζηλο και πατριωτικα ιδανικα , πολλα στραβα σε τουτον τον τοπο!!!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΥΤΟΣ ΕΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ...ΚΟΥΛΗ
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ...ΛΕΤΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΥΤΟΣ ΕΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΓΙ....
    βρε κουμπαρε γιατι εγραψε με τοσο κοπο παπαρια ο παραπανω?
    Ειναι το μονο που συγκρατησες?
    Δεν νομιζεις οτι διαπιστωνεις ετσι την αμαθεια που επικρατει στο τοπο μας ,δηλαδη τουτο ακριβως που εγραψε ο παραπανω απο σενα?
    Χαμενη κι αδιορθωτη πολιτεια λοιπον!!Καμια σωτηρια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά