Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Η «πετσέτα» και το «χαλί»…

Καλογρίτσας τέλος!


Ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση «μονοπωλίου» που … δεν υπάρχει πια, ανατρέπεται πλήρως.
Ο επόμενος «υπερθεματιστής», είχε δηλώσει πως ήταν… «λαγός» - δηλαδή μπήκε για να ανεβάσει το τίμημα – ενώ στην τελευταία προσφορά είχε δώσει… μηδέν!
Και παίρνει, υποτίθεται, την άδεια (που «χηρεύει» πλέον) με την προηγούμενηπροσφορά του. Ενώ εκείνος που είχε δώσει εξήντα εκατομμύρια, ο Κοντομηνάς, δεν παίρνει τίποτε!
Τραγέλαφος!
Αυτός που έχει κανάλι κι έδωσε περισσότερα δεν παίρνει. Κι αυτός που δεν έχει κανάλι και προσέφερε «μηδέν», παίρνει! Γιατί είχε δώσει περισσότερα στον «προηγούμενο γύρο». Κι ας δήλωσε μετά πως ήταν «λαγός»…
Μύλος!
Κι αυτός που παίρνει την άδεια τώρα, και δεν έχει κανάλι, δηλώνει ότι θα ψάξει να βρει…
κανάλι να αγοράσει!.
Το απόλυτο αλαλούμ!
Προστίθενται ακόμα καινούργιες εμπλοκές στο νομικό κουβάρι – τι κουβάρι; αληθινός «γόρδιος δεσμός»! – της «αδειοδότησης», που έγινε με «προσφορές», ποσά που δεν υπήρχαν εκείνη τη στιγμή στο ταμείο, από «υπερθεματιστές», που πήραν εγγυητικές επιστολές (εκπρόθεσμες) από παρατράπεζες, με εγγυήσεις… βοσκοτόπια φίλων τους!
Και όλα αυτά για αγορά «μονοπωλιακού δικαιώματος» που ΔΕΝ υπάρχει πια (λόγω μεταφοράς στο ψηφιακό φάσμα που χωράει δεκάδες κανάλια, όχι τέσσερα μόνο) και με «τίμημα» που δεν πρόκειται να το πάρουν πίσω ποτέ!
Το μαύρο χρήμα, του «πλυντηρίου», ώ… «ξέπλυμα»!
Και μια χρήσιμη σύγκριση: Τον Καλογρίτσα τον είχαν σε λίστα φοροδιαφυγής και τον… δάνειζαν (με τα χρήματα του ασφαλιστικού ταμείου των Μηχανικών) για να πάρει άδεια καναλιού!
Στον Παπασταύρου επέβαλαν πρόστιμο 4,5 εκατομμυρίων χωρίς να του βρουν τίποτε παράνομο ή έστω παράτυπο. Με ανώνυμη καταγγελία, κυριολεκτικά!
Με ανώνυμη καταγγελία!
Ποτέ κυβέρνηση δεν κατάφερε να κάνει τόσο κακό στη χώρα σε τόσο λίγο χρόνο!
Ποτέ κυβέρνηση δεν κατάφερε να χάσει τόσο μεγάλο μέρος της εκλογικής της βάσης (πάνω από τους μισούς) μέσα σε λιγότερο από 12 μήνες!
Ποτέ κυβέρνηση δεν βγήκε με τόσα ψέματα (πριν εκλεγεί) και δεν είπε τόσα ψέματα (αφού εξελέγη) και διαψεύστηκε σε όλα ξανά και ξανά κι έκανε λάθη και γκάφες και εγκλήματα και εκτρώματα…
Κι όλα αυτά μαζί μέσα σε ενάμιση χρόνο!
Ποτέ Πρωθυπουργός δεν έπεσε σε μέτρηση «καταλληλότητας» τόσο χαμηλά, και μάλιστα τόσο γρήγορα…
Ποτέ Πρωθυπουργός δεν διέσυρε τη χώρα του σε όλο τον κόσμο! Με τις «ψωνάρες» που επέλεξε (και μετά τους έδιωξε ή τον εγκατέλειψαν, όπως ο Βαρουφάκης ή η Ζωή).
Με τα… «κωμικά» αγγλικά του, που προκαλούσαν θυμηδία στο διεθνές ακροατήριο...
Με τις… «παρόλες» που διακήρυσσε μέσα στη χώρα και αναγκαζόταν να τις πάρει πίσω μετά, ύστερα από ταπεινωτικές παρεμβάσεις των δανειστών…
Με δύο λόγια ποτέ Κόμμα διακυβέρνησης και Πρωθυπουργός δεν προκάλεσαν τόση μισαλλοδοξία μέσα στη χώρα και δεν ταπείνωσαν τόσο τη χώρα στο εξωτερικό. Και μάλιστα σε τόσο σύντομο χρόνο.
Οι προηγούμενες δύο κυβερνήσεις με τον πρωταγωνιστικό ρόλο Σαμαρά και Βενιζέλου «κούρεψαν» από το δημόσιο χρέος 125 δισεκατομμύρια ευρώ! Και κράτησαν τις τράπεζες ανοικτές. Και επανέφεραν τη χώρα στην ανάκαμψη.
Η κυβέρνηση Τσίπρα φόρτωσε τη χώρα με άλλα 50 δισεκατομμύρια πρόσθετο καθαρό χρέος (χωρίς την αναχρηματοδότηση ομολόγων που λήγουν), κατέστησε το χρέος ΜΗ βιώσιμοκαι έκλεισε τις τράπεζες!
Η Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου της διετίας 2012-14, έκανε το ακατόρθωτο: Έβγαλε τη χώρα στην ανάκαμψη (νωρίτερα απ’ ό,τι προέβλεπε το Πρόγραμμα) κι έβγαζαν τη χώρα από τα Μνημόνια (επίσης νωρίτερα από τις προβλέψεις)…
Η κυβέρνηση Τσίπρα, επανέφερε τη χώρα και στην κρίση, και στην ύφεση και στα Μνημόνια, εκεί που η οικονομία σήκωνε κεφάλι!
Η κυβέρνηση Σαμαρά έκλεισε τέσσερις αξιολογήσεις σε 2,5 χρόνια. Η κυβέρνηση Τσίπρα δενέχει καταφέρει ακόμα να κλείσει μια αξιολόγηση σε ενάμιση χρόνο…
Η κυβέρνηση Σαμαρά όχι μόνο κράτησε τις τράπεζες ανοικτές, αλλά αύξησε και τις καταθέσεις από την ώρα που ανέλαβε. Κατά 15 δισεκατομμύρια, μόνο στους πρώτους έξη μήνες της…
Η κυβέρνηση Τσίπρα, είδε τις καταθέσεις να καταρρέουν, χάθηκαν 40 δισεκατομμύρια στους πρώτους έξη μήνες της και έκλεισαν οι τράπεζες για να μη φύγουν και τα υπόλοιπα!
Η κυβέρνηση Σαμαρά κατάφερε να ελέγξει τις μεταναστευτικές ροές και να απομακρύνει σταδιακά του λαθρομετανάστες που βρήκε.
Η κυβέρνηση Τσίπρα, άνοιξε τα σύνορα, έφερε πάνω από ένα εκατομμύριο λαθρομετανάστες (κυρίως) και πρόσφυγες, μας έκλεισαν τα σύνορα οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι και δεκάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες παγιδεύτηκαν στην Ελλάδα…
Ο Τσίπρας χάνει σε όλα και χάνει από παντού!
Χάνει γιατί διαψεύστηκε πλήρως σε αυτά που είπε το Γενάρη του 2015 για να εκλεγεί για πρώτη φορά.
Χάνει γιατί διαψεύστηκε σε αυτά που υποσχέθηκε για να εκλεγεί δεύτερη φορά το Σεπτέμβρη του 2015.
Χάνει γιατί διαψεύδεται σήμερα σε αυτά που υποσχόταν μέχρι χθες (κούρεμα χρέους ως τα τέλη του χρόνου και πάγωμα ληξιπρόθεσμων οφειλών στα δημόσια ταμεία).
Χάνει και γιατί οι συγκρίσεις με την προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου είναι πια συντριπτικές σε βάρος του από κάθε άποψη.
Ποτέ στη μεταπολιτευτική εποχή δεν νοστάλγησαν οι Έλληνες την προηγούμενη κυβέρνηση όσο τώρα. Και μάλιστα τόσο σύντομα…
Ποτέ!
Η «αριστερή παρένθεση» έκλεισε! Κάποιος πρέπει να το πει – με τρόπο – στον κύριο Τσίπρα και στον κύριο Παπά…
Έπαψε να είναι «αριστερή» και «αντί-μνημονιακή» από το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησής τους…
Και τώρα πια δεν μπορούν ούτε καν κυβερνήσουν στοιχειωδώς.
Η αδειοδότηση θα καταπέσει, πλήρως, έτσι κι αλλιώς.
Αν δεν καταπέσει στο ΣτΕ, θα καταπέσει στα διοικητικά δικαστήρια, ή στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια ή στην DGCom (Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού).
Χώρια που ακόμα κι αν δεν κατέπεφτε νομικά-δικαστικά - πράγμα πολύ δύσκολο πια – όλοι οι ενδιαφερόμενοι θέλουν να καταπέσει πλέον. Κι αυτοί που παίρνουν κανάλι (για να πληρώσουν τελικά πολύ λιγότερα) κι αυτοί που δεν παίρνουν. Οι πρώτοι μάλιστα το θέλουν περισσότερο
Το σκάνδαλο της Attica Bank τρέχει – ήταν να μην ανοίξει το «κουτί της Πανδώρας» - ανεξαρτήτως της υποψηφιότητας Καλογρίτσα πλέον…
Τα έσοδα υστερούν και η Τρόϊκα έρχεται με νέες αξιώσεις.
Η συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο Μνημόνιο είναι στον αέρα. Και για να μείνει το ΔΝΤ (γιατί αν δεν μείνει, καταρρέει και το Μνημόνιο αμέσως) χρειάζονται πολύ σημαντικότερες – και πολύ πιο επώδυνες – παραχωρήσεις.
Το διεθνές κλίμα γίνεται όλο και χειρότερο για τον Τσίπρα.
Το ίδιο το κόμμα του τρίζει, οι καρέκλες στενών συνεργατών του τρίζουν, το Πρόγραμμα δεν του βγαίνει, η «δίκαιη ανάπτυξη» δεν φαίνεται πουθενά στον ορίζοντα, η ριμάδα – όνειρο ήταν και πάει, τίποτε δεν του βγαίνει, από πουθενά δεν ελπίζει και δημοσκοπικά καταρρέει συνεχώς…
Και τη δικαιοσύνη που εμφανιζόταν να την «ελέγχει», φαίνεται πια πως δεν μπορεί να την ελέγξει (επανεκλογή Ντογιάκου).
Δεν ελέγχει τη δικαιοσύνη (που την έλεγχε ως τώρα), δεν ελέγχει τα ΜΜΕ που τον στήριζαν ως πρόσφατα), έχουν στραφεί όλοι εναντίον μέσα στην Ελλάδα, ακόμα και η Εκκλησία (πως ως πριν λίγο «κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου», για να το πούμε… Χριστιανικά). Και οι έξω μοιάζουν να τον θεωρούν «τελειωμένο».
Πριν δυο τρείς μήνες λέγαμε πως, αν σε άμεσες εκλογές κρατήσει πάνω από 20% έχει πιθανότητες να διασωθεί ο ίδιος ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του.
Τώρα ο πήχης έχει κατέβει. Το στοίχημα είναι να κρατήσει το 15%.
Ενώ σε λίγο, όσο συνεχίζεται η κατρακύλα, που ΔΕΝ φαίνεται πια να αντιστρέφεται, κι αυτό το 15% μπορεί να μοιάζει «όνειρο απατηλό»...
Γύρω στο Δεκέμβριο, όπως πάει, τα ποσοστά του θα είναι μάλλον… μονοψήφια! Κι έχει ο Θεός (για παρακάτω…).
Ο Τσίπρας μέχρι τώρα, έλπιζε (ή πίστευε;) ότι μπορεί να αντιστρέψει την καθίζησή του. Και να διασώσει το ρόλο του για τον εαυτό του και το κόμμα του…
Τώρα έχει ένα μόνο πράγμα να ασχοληθεί: Πώς να σταματήσει(όχι να αντιστρέψει) την κατρακύλα και πώς να διασώσει τον εαυτό του.
Κι αυτό όμως, απίθανο φαίνεται πια…
Με ποσοστό κάτω από 20%, δεν διασώζεται ούτε ο ίδιος ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ!
Θα τον διώξουν και θα διαλυθούν!
Με ποσοστό κάτω από 15%, ή κάτω από 10%, θα αντιμετωπίσει πολύ πιο δραματικές εξελίξεις.
Γιατί με την περιοχή μας να βρίσκεται στο μέσον τέτοιων γεωπολιτικών πιέσεων, κανείς δεν θέλει πια στην Ελλάδα να παριστάνειπως κυβερνά ένα περιθωριακόπλέον κόμμα κι ένας μισητός Πρωθυπουργός.
Και με τη χώρα να βυθίζεται, κανείς μέσα στην Ελλάδα δεν θα ανέχεται σε λίγο την πιο φθαρμένη κυβέρνηση, που προκάλεσε την πιο ανεξέλεγκτη καθίζηση, με επικεφαλής τον πιο μισητό Πρωθυπουργό, να παριστάνει πως κυβερνά...
Η «παρένθεση» έκλεισε! Δεν είναι πια «αριστερή». Είναι απλώς τραγική!
Ο κ. Τσίπρας μένει απλώς να πετάξει «λευκή πετσέτα». Μήπως και αποφύγει το Ειδικό Δικαστήριο. Που όσο περνάνε οι μέρες τόσο και δυσκολότερο γίνεται…
Αν δεν το κάνει το ταχύτερο, τότε όχι μόνο θα πέσει. Αλλά θα συντριβεί!
Το κύμα της οργής, που ο ίδιος κάποτε πυροδοτούσε και στο οποίο ο ίδιος ίππευσε, θα στραφεί με πρωτοφανή μανία εναντίον του…
Ήδηάρχισε να στρέφεται!
Μένει να φανεί, αν θα προλάβει να πετάξει «λευκή πετσέτα», πριν του τραβήξουν το χαλί κάτω από τα πόδια
Κάποιοι διερωτώνται «πως μπορεί να φύγει ο Τσίπρας»…
Δεν είναι σαφές πώς. Δεν έχει ξαναφτάσει η χώρα σε τέτοια κατάσταση.
Δεν υπάρχει προηγούμενο
Αυτά που βλέπουμε, δεν τα έχουμε ξαναδεί.
Κι αυτά που θα δούμε από δω και μπρός, δεν θα έχουν ξαναγίνει.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα φύγει! Δεν ξέρουμε πόσο κακό θα κάνει ακόμα, μέχρι να ξεκουμπιστεί. Αλλά δεν στέκει άλλο. Δεν κρατάει. Θα φύγει…
Έχουν σπάσει οι αντοχές της κοινωνίας, της δημοκρατίας, της οικονομίας και των εταίρων. Δεν αντέχει ο ίδιος και δεν τον αντέχουν όλοι οι άλλοι!
Και θα πληρώσει μεγάλο ή… ασήκωτο τίμημα, ανάλογα με το αν θα φύγει μόνος του, ή αν θα πέσει με πάταγο
«Λευκή πετσέτα» ή «χαλί»!
 http://www.antinews.gr/

1 σχόλιο:

  1. Οι προηγούμενες δύο κυβερνήσεις με τον πρωταγωνιστικό ρόλο Σαμαρά και Βενιζέλου «κούρεψαν» από το δημόσιο χρέος 125 δισεκατομμύρια ευρώ.
    ------------
    Δεν ειμαι ουτε ειδικος ουτε καταλληλος να κρινω αυτο απου γραφεις στο αρθρο σου κυριε συντακτα αλλα να γραφεις αληθεια σχετικα με την ανωτερω φραση. Το κουρεμα το πετυχε ο Γιωργος Παπανδρεου που εριξαν οι δυο που αναφερεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά