Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Τέλειωσαν

Δεν λέει να κοπάσει η κατακραυγή κατά του Τσίπρα για τις απαντήσεις που έδωσε σχετικά με το «μαύρο» στα κανάλια. Αντιμέτωπος για πρώτη ίσως φορά με αξιοπρεπείς ανθρώπους που απλά ζητούσαν να μάθουν γιατί απολύονται, όχι από τους εργοδότες τους αλλά από το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός αμύνθηκε. Με απαντήσεις που επιβεβαιώνουν το ήθος του, ότι δεν έχει ήθος με απλά λόγια.
Ψεύτης ακόμη και αυτή την κρίσιμη περίοδο. Ψεύτης και υποκριτής ακόμη κι όταν κάποιος τον ρωτά γιατί του κόβει το ψωμί του.
Είπε ότι οι δημοσιογράφοι δεν έκαναν τίποτε όταν έκλεισε η ΕΡΤ. Ψέματα. Ο κ. Τσίπρας ξέρει πολύ καλά τι έγινε εκείνη την περίοδο. Χιλιάδες δημοσιογράφοι των ιδιωτικών καναλιών έχασαν μεροκάματα κάνοντας απεργίες για το μαύρο στην ΕΡΤ. Ένα μαύρο μάλιστα που κράτησε μόλις ένα μήνα, μετά ξεκίνησε κανονικά, αλλά με
λιγότερους εργαζόμενους, όπως πρέπει άλλωστε. Στο κάτω – κάτω να πούμε και το άλλο. Η παρέα του παπατζή είπε ότι τέσσερις άδειες πρέπει να δοθούν γιατί η διαφημιστική πίτα είναι 200 εκατ. ευρώ. Αν είναι έτσι γιατί δίνουμε πάνω από 200 εκατ. ευρώ από το υστέρημά μας για να έχουμε την ΕΡΤ που ουσιαστικά είναι μια προβληματική επιχείρηση η οποία δεν θα λειτουργούσε αν δεν υπήρχε το τέλος υπέρ της;
Κι επίσης, γιατί σε λίγους μήνες η κυβέρνηση υπόσχεται ότι θα υπάρχουν τέσσερα ιδιωτικά κανάλια και τέσσερα δημόσια (ΕΡΤ, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3 και κανάλι της Βουλής);
Και καλά, ξέχασε ο Τσίπρας τους αγώνες κατά της απόφασης να κλείσει η ΕΡΤ. Λίγη ντροπή δεν έχει να δεχθεί να σπάσει η απεργία και οι καρεκλοκένταυροι της ΕΡΤ3 να δείξουν την ομιλία του;
Να πούμε και ορισμένες αλήθειες για τα μέσα που έκλεισαν και επικαλέστηκε ο Τσίπρας. Μίλησε για το Αλτερ και τους 700 εργαζόμενους. Ποιος το έκλεισε το κανάλι αν όχι ο Κουρής και ο συνέταιρός του Γιαννίκος; Ποιος άφησε στο δρόμο τον κόσμο και δεν τους πλήρωσε ούτε ευρώ; Και γιατί ο Κουρής με τα εκατομμύρια θαλασσοδάνεια δεν κλήθηκε στην Εξεταστική για τα ΜΜΕ; Γιατί εξαιρέθηκε από την έρευνα; Μήπως γιατί ακούγεται ότι ο Κουρής έχει γίνει μυστικοσύμβουλος του Τσίπρα και πάει από την πίσω πόρτα του Μαξίμου; Ας ρίξει κανείς μια ματιά στην εφημερίδα του εκδότη, τη νέα Αυριανή κι ας θυμηθεί τα μέσα που ελέγχει στη Real Group πόσο πολύ «έπαιζαν» τον ΣΥΡΙΖΑ εδώ και καιρό.
Όσο για την Ελευθεροτυπία, αυτήν την έκλεισε η Μάνια Τεγοπούλου που την καταχρέωσε αν και ήταν μαγαζί γωνία. Την εφημερίδα την ξεπέρασε η εποχή, πνίγηκε στα δάνεια και δεν υπήρχε κανείς να πάρει το τιμόνι και να την σώσει. Δεν τα ξέρει όλα αυτά ο Τσίπρας; Οι… Γεωργαλάδες της κυβέρνησής του δεν του έχουν πει τίποτε;
Μίλησε και για τον Μαρινάκη που τον… ανάγκασε να δώσει τρία τσάμπιονς λιγκ για να πάρει την άδεια. Δεν είπε τίποτε, όμως, για τις τηλεφωνικές συνομιλίες με τον εκδότη του Πρώτου Θέματος που μιλούσε για τα «βιβλία» που έπρεπε να δώσει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού στον Τσίπρα;
Όλα αυτά συνθέτουν το νέο τοπίο στα μέσα ενημέρωσης που επιδιώκει να φτιάξει η κυβέρνηση. Μια τηλεοπτική χούντα που θα ελέγχεται από την κεντρική εξουσία. Το απέδειξε η μαντάμ Γεροβασίλη που δίνει πλέον και οδηγίες για το ποιες ειδήσεις και πώς θα δείχνουν τα κανάλια.
Το αποδεικνύει πολλές φορές ο Πολάκης που μιλά για βοθροκάναλα και ψέγει τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ γιατί κάνουν απεργία συμπαράστασης όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός είπε ότι καλά κάνουν και μέμφθηκε αυτούς που δήθεν δεν έκαναν.
Το απέδειξε η πρόθεση της κυβέρνησης να δώσει πάση θυσία στον Καλογρίτσα αέρα, έστω κι αν δεν έχει χρήματα και να προσλάβει το διευθυντή του κομματικού ραδιοφώνου και πρώην κρατικοδίαιτο Αρβανίτη. Το αποδεικνύει η σπουδή των παπατζήδων να δώσουν κανάλι στον Μαρινάκη γιατί έχει χοντρό πορτοφόλι, αδιαφορώντας για τα τέσσερα κακουργήματα που τον βαρύνουν.
Το απέδειξε με την προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης καθημερινά.
Το απέδειξε εκβιάζοντας επιχειρηματίες προκειμένου να κλείσει το Mega δίνοντάς τους άλλα ανταλλάγματα. Ο Μπόμπολας κάτι παραπάνω ξέρει περί deal κάτω από το τραπέζι. Κι αν δεν το ξέρει ο Τσίπρας αυτό ας ρωτήσει τον Παππά που… ξέρει πολλά όταν πίνει τα ουισκάκια του με τους «νταβατζήδες».
Ευθύς εξαρχής ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο έλεγχος των μέσων ενημέρωσης. Θεωρεί ότι αν τους βάλει χαλινάρι είτε θα κρατηθεί πολλά χρόνια στην πολιτική σκηνή είτε θα διασωθεί στο μέλλον από δικαστικές κι άλλες περιπέτειες.
Όμως, υπάρχει κι ένας άλλος βαθύτερος λόγος. Είναι ο αριστερός φασισμός που τώρα τον γνωρίζει ο πολύς κόσμος, όμως ήταν εδώ και χρόνια στην Ελλάδα.
Ένα πανό έγραφε ότι το μαύρο δεν έχει αποχρώσεις. Λάθος. Το μαύρο του ΣΥΡΙΖΑ έχει απόχρωση και είναι κόκκινη προς ροζ. Είναι το χρώμα του κ. Τσίπρα και του κ. Παππά. Όμως, ένα να ξέρουν. Τα έβαλαν με την ελευθερία της γνώμης και του τύπου. Τέλειωσαν.
 http://www.antinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά