Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016

Σύντροφοι «καρφώνουν» συντρόφους

Οι παλαιοί έλεγαν ότι καταλαβαίνεις μια κυβέρνηση πως βρίσκεται σε κάθοδο όταν τα στελέχη της αρχίζουν να «καρφώνουν» το ένα το άλλο. Εφτασε λοιπόν η ώρα του «καρφώματος» και για την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Πρωτοκλασάτο κυβερνητικό στέλεχος (για ευνόητους λόγους κρατώ την ανωνυμία του) μου εξήγησε πώς λειτουργεί το περίφημο επικοινωνιακό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου. Προτού σας το περιγράψω και με λεπτομέρειες, σημειώνω (όπως μου το μετέφεραν) ότι στο Μαξίμου δεν είναι όλοι αγαπημένοι. Υπάρχουν συγκρούσεις, ίντριγκες, κλίκες και έχουν χωριστεί σε δύο ομάδες που η μία ούτε καλημέρα δεν λέει στην άλλη. Ας αρχίσουμε λοιπόν να ξεδιπλώνουμε αυτή την επικοινωνιακή υπεροχή που δήθεν εμφανίζεται να έχει ο κ. Τσίπρας...
Η «ομάδα επικοινωνιακής κρούσεως» (αποκαλύπτει το εν λόγω στέλεχος) είναι η ομάδα του πρωινού καφέ η οποία συνεργάζεται καθημερινώς με μια ομάδα κομπιουτεράδων στο υπόγειο της Κουμουνδούρου. Σε αυτήν μην ξεχνάτε ότι μετέχει ο Νίκος Φίλης (φωτογραφία), ο οποίος συνεχώς με ακραίες δηλώσεις αλλάζει πολλές φορές την ατζέντα της επικαιρότητας, κυρίως όταν ο Πρωθυπουργός βρεθεί σε δύσκολη θέση. Μου λένε ότι την όλη «επιχείρηση» συντονίζει ο υπουργός-καναλάρχης Νίκος Παππάς, του οποίου οι σχέσεις με τον κ. Τσίπρα παραμένουν «αδελφικές»: «Τσίπρας ίσον Παππάς και Παππάς ίσον Τσίπρας» λένε οι γνωρίζοντες και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ζητήσει κάτι ο κ. Παππάς και να μη γίνει. Η ομάδα αυτή είχε ως κύριο στόχο να προστατεύσει τον κ. Τσίπρα από πιθανές επικοινωνιακές γκάφες, αλλά και να επιτεθούν σε όλους όσοι αμφισβητούν την πολιτική Τσίπρα. Υπέρμαχοι μιας παλαιότερης βρετανικής τακτικής «όταν γίνει ένα λάθος από τον ηγέτη, τότε στήσε μια ιστορία ώστε να ξεχαστεί το λάθος του ηγέτη», χρησιμοποίησαν τον Παύλο Πολάκη για αυτόν τον σκοπό. Ηταν, όπως οι ίδιοι αναγνώρισαν, «επικοινωνιακό ατόπημα» του Πρωθυπουργού και το κούνημα του δακτύλου του στη δημοσιογράφο του Alpha, όπως ατόπημα ήταν και η δήλωση που έκανε προκαταλαμβάνοντας την απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες. Πώς λοιπόν να υπερκεραστούν τόσο μεγάλα πρωθυπουργικά ατοπήματα; Με τον Πολάκη και με τις «ασχήμιες» εναντίον των δημοσιογράφων στο fb. Για μια στιγμή ξέχασαν τον Τσίπρα και όλοι ασχολούνταν με τις «επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων» του κ. Πολάκη.
Η βρώμικη δουλειά της επικοινωνίας

Αλλά τα επικοινωνιακά τεχνάσματα του Μαξίμου δεν σταματούν εδώ. Τις «ασχήμιες» Πολάκη, για παράδειγμα, ήρθαν να στηρίξουν ένα σωρό υπουργοί, με πρώτο και καλύτερο τον κ. Φίλη που μετέχει στον πρωινό καφέ του Μαξίμου. «Δολοφονία χαρακτήρων» χαρακτήρισε τις «επιθέσεις» εναντίον του ο κ. Πολάκης, «δολοφονία χαρακτήρων» επανέλαβε και ο κ. Φίλης. Στην Κουμουνδούρου οι κομπιουτεράδες ξεσκονίζουν τα πάντα στο Διαδίκτυο, βρίσκουν φωτογραφίες και υλικό διαφόρων «εχθρών» που κατασκευάζουν και προωθούν το υλικό στο Μαξίμου και από εκεί στα δικά τους μέσα και sites. Μια ομάδα από τους λεγόμενους «πιτσιρίκους κομπιουτεράδες» της Κουμουνδούρου επεμβαίνει στα σχόλια των sites των εφημερίδων, είτε για να βρίσει είτε για να απειλήσει είτε για να υπερασπιστεί γκάφες συριζαίων. Τους ξεχωρίζεις εύκολα, από τη γραφή ή από τους ψεύτικους τοίχους στο Διαδίκτυο, συνήθως με λατινικά ονόματα όπως «Καίσαρ, Βρούτος, Κικέρων». Ολοι αυτοί συνεργάζονται με τα λεγόμενα «Ενωμένα Βουστάσια», όπως χαρακτηρίζονται διάφορα κομματικά sites (που κάνουν τη λεγόμενη «βρώμικη δουλειά) με το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο, τα οποία άγνωστο πώς και από πού (σίγουρα όχι νόμιμα και με αποδείξεις) πληρώνονται.
ΒΗΜΑτοδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Πελασγία από ψηλά