Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016

Προσλήψεις στην ΕΡΤ στην υγειά της τσέπης μας

Την ώρα που η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει πάνω από 2.000 απολύσεις εργαζόμενων στα ιδιωτικά κανάλια προχωρά σε προσλήψεις στην ΕΡΤ -όχι από τους μέλλοντες άνεργους!- η οποία ΕΡΤ θυμίζω ότι αριθμεί ήδη περί τους 2.700 εγγεγραμμένους!
Εγγεγραμμένους και όχι εργαζόμενους, επειδή όσοι πληρώνονται δεν είναι και εργαζόμενοι υποχρεωτικά, όπως ξέρουν όλοι όσοι  είναι εγγεγραμμένοι στις υπηρεσίες πληροφόρησης του δημοσίου, όπως είναι τα Πρακτορεία, η Γενική Γραμματεία, τα γραφεία Τύπου και άλλα ευαγή ιδρύματα, που σιτίζονται εδώ και χρόνια διακομματικά εις υγείαν του κορόιδου λαού.
Ιστορική έχει μείνει η περίοδος διακυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Κουβέλη όταν οι προσλήψεις και οι διορισμοί γίνονταν με την προσυμφωνημένη αναλογία 3-2-1, που αντιστοιχούσε στη δυναμική σειρά των τριών κομμάτων. Εις υγείαν του κορόιδου λαού που πλήρωνε φυσικά.
Στην υγειά του ίδιου κορόιδου τώρα γίνονται οι προσλήψεις στο κρατικό Ίδρυμα Προπαγάνδας, ιδιοκτησίας κάθε
κυβέρνησης και ποτέ του λαού, το οποίο είναι ήδη υπερστελεχωμένο, όπως έχει παραδεχτεί σε ανύποπτο χρόνο πριν την Άνοιξη και ο αρμόδιος υπουργός Ν Παππάς.
Τι εξυπηρετούν αυτές οι προσλήψεις, που πρόκειται να πληρώσει ο κόσμος από τη τσέπη του; Ανανεώσεις συνεργασιών με ήδη εργαζόμενους και νέες προσλήψεις με συμβάσεις ενός έτους. Υπάρχουν ελλείψεις και κενά σε δημοσιογράφους, για παράδειγμα; Όχι είναι η απάντηση και είναι υπεύθυνη.
Η αμαρτωλή ΕΡΤ, όμως, που αντί να την καθαρίσει από την κόπρο του Αυγείου την έκλεισε με μια κίνηση φασιστικής έμπνευσης ο Α. Σαμαράς, ξανάνοιξε χωρίς να έχει αλλάξει τίποτε σχεδόν από την αρρώστια που είχε πρίν. Και ποια ήταν αυτή; Λούφα και παραλλαγή. Και ακραία κομματική διαπλοκή συνδικαλιστών- δημοσιογράφων- κομμάτων- κυβερνήσεων. Στην υγειά του κορόιδου λαού που πλήρωνε φυσικά.
Αυτή τη στιγμή στην ΕΡΤ είναι εγγεγραμμένοι ως εργαζόμενοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι έχουν πιάσει άλλα πόστα από κείνα που τους αντιστοιχούσαν, και με το αντιστασιακό δικαίωμα του παλιού ή του εξεγερμένου στη διάρκεια του «μαύρου» έχουν αφήσει κενά σε τομείς ρεπορτάζ και ενημέρωσης. Κανείς δεν τολμάει και δεν μπορεί και δεν θέλει να τους βάλει να δουλέψουν εκεί που υπάρχει πραγματική ανάγκη. Υπάρχει λύση: Η πρόσληψη άλλων δημοσιογράφων απ έξω (κατά προτίμηση των ιδεολογικών απόψεων της κυβέρνησης), που έχουν ανάγκη για δουλειά και «θα τρέχουν»! Πληρώνει το κορόιδο.
Στο μεταξύ, κανείς δεν έχει προχωρήσει σε έλεγχο όλων των καταγγελιών σε βάρος της προ του «μαύρου» ΕΡΤ, που ήταν άντρο διαφθοράς πολιτικής και οικονομικής, χωρίς να έχουν αλλάξει ριζικά και σήμερα οι βραχίονες που καθοδηγούσαν «το μαγαζί». Για να το πω καθαρά, δεν έχει γίνει καμιά κάθαρση.
Οι καταγγελίες σε επίπεδο κακουργημάτων αφορούν σε φάμπρικα πλαστογραφιών καταστάσεων ασφαλιστικών ταμείων για να εγγράφονται πλαστές υπερωρίες, παράνομες «δουλειές» εργαζόμενων στην ΕΡΤ με ιδιωτικές εταιρίες, που ζημίωναν το κράτος με εκατομμύρια και κακοδιαχείριση.
Όλα αυτά καταγεγραμμένα και γνωστά εγγράφως στις προηγούμενες κυβερνήσεις, τα οποία η πρώτη φορά αριστερά ούτε που άγγιξε. Πιθανώς για να μη θίξει αυτούς που χρησιμοποίησε ως «ήρωες» στην εποποιία «μαύρο στην ΕΡΤ». Για να μην αποκαλυφθεί πόσο λερωμένο ήταν το τοπίο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης πριν την ακραία αντιδημοκρατική κίνηση Σαμαρά. Η οποία έριξε έτσι μαύρο στην έρευνα και την κάθαρση!
Σήμερα η κυβέρνηση αντί να καθαρίσει το όζον τοπίο μέσα στην ΕΡΤ το διαιωνίζει και το ενισχύει με τις ίδιες πρακτικές των προκατόχων της. Στηρίζεται ίσως στο γεγονός ότι καμιά ομοσπονδία εργαζόμενων δεν θα τολμήσει να αντιδράσει σε προσλήψεις σε μια εποχή ανεργίας.
Δεν καταλαβαίνει κανείς ότι η δημιουργία νέων ιδρυματιζόμενων εγγεγραμμένων, που δεν παράγουν πλούτο (και το ελληνικό δημόσιο καταναλώνει, δεν παράγει) οδηγεί σε παραπάνω επιβάρυνση αντιπαραγωγικής δημόσιας δαπάνης, που θα την πληρώσουν οι πολίτες.
Αλλά, η κεντρική ιδεολογία της νεοελληνικής αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο εργασιακός ιδρυματισμός και η παντελής αδιαφορία για την παραγωγή πλούτου που θα ταίζει αυτό τον ιδρυματισμό. Όλες του οι λύσεις στα αναφυόμενα προβλήματα είναι προσλήψεις στο δημόσιο. Ή προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα με νοοτροπία δημόσιου! Καλή ώρα όπως στα κανάλια.
Η κυβέρνηση θέλει τουλάχιστον 400 εργαζόμενους σε κάθε κανάλι. Ερήμην του ιδιοκτήτη και του προϋπολογισμού! Αλλά η ίδια νόρμα δεν ισχύει για την ΕΡΤ των 2.700 εγγεγραμμένων! Θέλει να προσληφθούν από τους ιδιώτες αδειούχους καναλάρχες οι απολυμένοι των άλλων καναλιών! Ίσως να θέλει να βάλει νόρμες και στις άλλες ιδιωτικές επιχειρήσεις, υποκαθιστώντας έτσι τα συνδικάτα και τις Ομοσπονδίες και τους εργοδότες.
Και θέλει να τα σκέφτεται και να τα κάνει αυτά ένα πολιτικό προσωπικό, που δεν έχει διαχειριστεί ούτε τηλεφωνικό θάλαμο στη ζωή του!
Η κυβέρνηση προχωρά σε προσλήψεις ημετέρων σε μια υπερπλήρη και υπερστελεχωμένη ΕΡΤ, η οποία χρειάζεται αναδιάρθρωση την ώρα που με δική της απόφαση μένουν στο δρόμο πάνω από 2.000 εργαζόμενοι στα ιδιωτικά κανάλια που ρίχνει μαύρο!
Αν ήθελε να νοιαστεί για την ανεργία δεν είχε παρά να φροντίσει να προσληφθούν οι 55 και ακόμα 55 εργαζόμενοι από τον κ Καλογρίτσα ή τον κ Μαρινάκη στα νέα τους κανάλια αντί στην ΕΡΤ. Έτσι κι αλλιώς, δικοί της άνθρωποι είναι και οι δύο. Και εκεί θα εργάζονταν κι όλας οι επαγγελματίες. Δεν θα βάλτωναν, όπως πολλοί άξιοι επαγγελματίες στο ραδιομέγαρο.
Αν ήθελε να νοιαστεί για την ανεργία και τις θέσεις εργασίας δεν είχε παρά να φτιάξει ένα ραδιοτηλεοπτικό τοπίο ανοιχτό σε όποιον επιθυμεί, όπως προβλέπει ρητά και το Σύνταγμα. Και να προχωρήσει και σε ελαφρύνσεις βαρών στη διακίνηση του Τύπου και των ΜΜΕ, όπως έκανε ο δεξιός Σαρκοζί στη Γαλλία της διανόησης και της επανάστασης. Όχι της επανάστασης του καναπέ, της ανόησης και του καφενείου στην υγειά του κορόιδου λαού.
Αντί να καταργεί θέσεις εργασίας ώφειλε να δημιουργεί νέες. Εργασίας. Όχι δημοσιοϋπαλληλικής λούφας στη χοάνη της κομματικής διαπλοκής. Την οποία πληρώνουμε όλοι στο τέλος στο λογαριασμό της εφορίας και της πρώτη φορά αριστερής ΔΕΗ. Με το έτσι θέλω κι ολας.
Γ Παπαδόπουλος- Τετράδης-liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά