Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2016

Το Perouka-gate και ο εκνευρισμός Παππά

Η «συμβουλή» που έδωσε ο βουλευτής του Ποταμιού Ιάσ. Φωτήλας προς τον υπουργό-καναλάρχη Ν. Παππά (φωτογραφία) «να φυλάξει τις περούκες της Νέας Υόρκης και να τις φορέσει γιατί θα φύγετε νύχτα» ήταν αυτό που συζητήθηκε περισσότερο απ' όλα την Παρασκευή  στη Βουλή στην ερώτηση σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες. Και όντως η «συμβουλή» αυτή εκνεύρισε τον κ. Παππά, ο οποίος (ίσως να τον επηρέασε και το jet lag από την επιστροφή του από τη Νέα Υόρκη) άρχισε να φωνάζει εξαπολύοντας επίθεση στον βουλευτή του Ποταμιού: «Δεν περίμενα να χρησιμοποιήσετε αυτό το άθλιο γεγονός και την άθλια επιλογή των καναλαρχών να στείλουν ανθρώπους μεταμφιεσμένους με περούκες να με ακολουθήσουν στη Νέα Υόρκη για να κάνετε φθηνή αντιπολίτευση». Εν συνεχεία ηρέμησε και με το γνωστό χαμογελαστό του ύφος συμπλήρωσε: «Δεν κάνετε κριτική στους καναλάρχες, ήρθατε εδώ να αστειευτείτε». Εντάξει, μια πρόβλεψη έκανε ο άνθρωπος, κύριε Παππά.
Τα κομμένα φτερά του υπερκαναλάρχη
Η εμφάνιση του «αρχιτέκτονα» της έωλης διαδικασίας δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών Ν. Παππά στη Βουλή θόλωσε περισσότερο το τοπίο παρά αποσαφήνισε τα πράγματα. Είναι οριστικοί οι υπερθεματιστές του διαγωνισμού, πλην όμως αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν άδεια, είπε προκαλώντας εύλογα ερωτήματα, ενώ απέφυγε να αναφερθεί στον έλεγχο «πόθεν έσχες» που έγινε από την επιτροπή διαγωνισμού, ο οποίος σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας - αλλά και εμμέσως παραδέχθηκαν μέλη της εν λόγω επιτροπής - «έμπαζε». Πάντως ο ίδιος επέμεινε πως τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τη διαδικασία που ακολουθήθηκε «δεν έχει υπάρξει διαγωνισμός του Δημοσίου που να έχει υποστεί αυτή τη βάσανο ελέγχου». Ωστόσο αρκετοί ήταν εκείνοι που έβγαλαν το συμπέρασμα ότι ο κ. Παππάς εμφανίστηκε με «χαμηλωμένα τα φτερά», όπως έλεγε βουλευτής της αντιπολίτευσης, υπό το βάρος όσων έχουν δει το φως της δημοσιότητας για το «πόθεν έσχες» του υπερθεματιστή-κουμπάρου δύο υπουργών της κυβέρνησης κ. Καλογρίτσα. Ο ίδιος πάντως προσπάθησε να δώσει άλλη εντύπωση: «Οποιος θέλει κόντρα, εδώ! Στην πολιτική ηγεσία, η οποία αναλαμβάνει την απόλυτη ευθύνη» είπε εξαπολύοντας πυρά κατά όσων τρομοκρατούν και πιέζουν, όπως είπε, δημόσιους λειτουργούς.
Pareaki Channel
Δεν είναι λίγοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που κρατούν ήδη αποστάσεις από τον Ν. Παππά για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της αδειοδότησης των τηλεοπτικών αδειών και με τον Χρ. Καλογρίτσα. Μάλιστα στις κατ' ιδίαν συζητήσεις τους, αλλά και σε συζητήσεις με δημοσιογράφους, έλεγαν ότι «δεν θέλουν και δεν έχουν καμία ανάμειξη» και κυρίως να αποφεύγεται να λέγεται ότι πρόκειται να δημιουργηθεί «ΣΥΡΙΖΑ Channel», προτιμότερο (πρόσθεταν) να λέγεται... «Pareaki Channel», αφού μια παρέα, η γνωστή παρέα, δημιουργεί όλα αυτά τα ζητήματα.
BHMAτοδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Πελασγία από ψηλά