Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Tι απαντά ο Πρόεδρος του ΣτΕ στην απαράδεκτη απόπειρα Τσίπρα να παρέμβει στην Δικαιοσύνη

Έναν διάλογο με τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικόλα Σακελλαρίου μετά τις αναφορές του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για την επικείμενη απόφαση του ΣτΕ μετά την προσφυγή κατά του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες μεταφέρει ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος στη στήλη του στην εφημερίδα τα ΝΕΑ.
Γράφει ο δημοσιογράφος:
«Συνομίλησα με πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου χθες το βράδυ και δεν βλέπω την ώρα να μεταφέρω όσα μου είπε περί της ωμής – δικός μου ο χαρακτηρισμός – παρέμβασης του Πρωθυπουργού στη Δικαιοσύνη και ειδικότερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την πολύκροτη υπόθεση της συνταγματικότητα ή μη του Νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.
Ο πρόεδρος είναι ο κύριος Νίκος Σακελλαρίου, ο πρόεδρος του ΣτΕ, ο οποίος, αφού μου
ξεκαθάρισε ότι «δεν είναι ala carte οι δηλώσεις μου που αφορούν την ανεξαρτησία του Ανωτάτου Δικαστηρίου», μου ανέφερε ότι ισχύουν απολύτως όσα είχε δηλώσει πριν από το καλοκαίρι με την έναρξη της διαδικασίας εξέτασης της προσφυγής των καναλαρχών κατά του Νόμου Παππά. «Καλύπτουν τα πάντα και όλες τις πλευρές» μου σημείωσε. Τι είχε πει τότε; Θυμίζω:
«Εκείνο που θεωρούμε απολύτως επιβεβλημένο να επισημάνουμε είναι οποιασδήποτε φύσεως ενέργειες χειραγωγήσεως του δικαστηρίου ή υπαγορεύσεων σε αυτό της επιθυμητής αποφάσεως, σε εκκρεμή μάλιστα δίκη, εκτός του οτι είναι απολύτως απαράδεκτο να συμβαίνει σε ένα κράτος δικαίου.
Πολύ δε περισσότερο όταν προέρχονται από διαδίκους με τη χρήση μάλιστα εντύπων και ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης τα οποία διαθέτουν, συνιστούν ευθεία επέμβαση στο έργο της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, η οποία πράττει και θα συνεχίσει να πράττει το καθήκον της και τις καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο».

Το άλλο που μου είπε ο πρόεδρος Σακελλαρίου και μεταφέρω είναι ότι «τηρεί αποστάσεις και προς τη μια πλευρά και προς την άλλη», ότι όσοι τον ξέρουν γνωρίζουν ότι «δεν είναι δικαστής του διά ταύτα» και κλείσαμε με την παρότρυνσή του προς όλους: «Ψυχραιμία, συνιστώ. Είναι μια δυσκολη υπόθεση και πρέπει να αφεθούμε νηφάλιοι να κρίνουμε».
Του το ευχήθηκα ολοψύχως!»
 http://www.lykavitos.gr/

2 σχόλια:

  1. ΕΝΑΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΝΙΤΗΣ ΔΙΝΕΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
    ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΧΟΥΝΤΑ
    ΠΟΤΕ ΠΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα αυτονόητα όταν δεν τα γνωρίζουν ή κάνουν πως δεν τα γνωρίζουν ( διπλό το κακό) οι πολιτικοί,τι πρέπει να περιμένουμε ως χώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά