Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Χέρι-χέρι με τον Π. Καμμένο-κι όσο τραβήξει...

Με ένα θερμό χειροκρότημα  από τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε την ομιλία του ο υπουργός Άμυνας Π. Καμμένος, το βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή. Ο ακόμα πιο στενός πολιτικός εναγκαλισμός του κ. Τσίπρα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ αποκτά πάντως νέα χαρακτηριστικά, λίγα μάλιστα 24ωρα πριν από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, όπου −μεταξύ άλλων− θα συζητηθεί και η στρατηγική των συμμαχιών.
  • Η πολιτική βάση της συνεργασίας φαίνεται να αποκτά νέα χαρακτηριστικά. Από την εποχή του κοινού αντιμνημονιακού μετώπου −που έχει εξουδετερωθεί με την υπογραφή του «μνημονίου 3»− περνάμε στο κοινό μέτωπο κατά της διαπλοκής, με κύριο στόχο, πλέον, τη ΝΔ και τον πρόεδρό της, Κυριάκο Μητσοτάκη.
  • Στη συζήτηση στη Βουλή, ο κ. Καμμένος ανέλαβε τη «βρώμικη δουλειά» σε όσα κεφάλαια κατά της διαπλοκής άνοιξε ο πρωθυπουργός: από την υπόθεση Siemens μέχρι τα υποβρύχια του Άκη. Οι βαρείς χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησε ο επινοητής του «στα τέσσερα» δεν φαίνεται πλέον να αποτελούν σκιά στις σχέσεις των δύο ανδρών.
  • Ο κ. Τσίπρας συνδύασε το χειροκρότημα προς τον κ. Καμμένο με μια σφοδρή επίθεση τόσο κατά της κ. Φώφης Γεννηματά αλλά και με οξεία κριτική κατά του Ποταμιού. Οι αντιδράσεις τόσο της επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης όσο και του κ. Θεοδωράκη δεν αφήνουν πλέον περιθώρια για «γέφυρες» με τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα μελλοντικό συμμαχικό σχήμα. Ο κύβος ερρίφθη χθες. Χέρι-χέρι με τον Π. Καμμένο στο κυβερνητικό σχήμα − και όσο πάει.
 Το ενδιαφέρον είναι πως, όσο ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται αποδυναμωμένος στις δημοσκοπήσεις, τόσο ο κ. Καμμένος φαίνεται να το εκμεταλλεύεται για να ενισχύσει τη θέση του στο κυβερνητικό στερέωμα. Έτσι, το Μαξίμου «κατάπιε» τα δημοσιεύματα που φέρουν τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ να δηλώνει με δάκρυα στα μάτια στον αρχιεπίσκοπο πως, αν θελήσει να ρίξει την κυβέρνηση, θα το κάνει αλλά, αν αυτό γίνει, δεν θα είναι για το καλό του τόπου.
Ο κ. Καμμένος φρόντισε, εκμεταλλευόμενος την ένταση στις σχέσεις Εκκλησίας - ΣΥΡΙΖΑ και την αντιπαράθεση του κ. Ιερώνυμου με τον υπουργό Παιδείας, να γίνει ο «εκλεκτός» της Εκκλησίας. Το εκπληκτικό είναι πως κάποιοι υψηλόβαθμοι στο ΣΥΡΙΖΑ δικαιολογούν ακόμα και αυτό, λέγοντας πως ο κ. Καμμένος, καλλιεργώντας τις σχέσεις του με την Εκκλησία, διατηρεί το ακροατήριό του και «απορροφά» τους κραδασμούς στην αντιπαράθεση με την Ιερά Σύνοδο!

Το ερώτημα είναι πού χαράσσονται πλέον οι κόκκινες γραμμές ανάμεσα στους δύο σχηματισμούς, σε ό,τι αφορά τις ιδεολογικές ή και πολιτικές διαφορές τους. Ίσως αυτό το ερώτημα ώθησε τον κ. Ευ. Βενιζέλο να εκτιμήσει πως «υπάρχει πλήρης ιδεολογική, πολιτική και αισθητική ώσμωση του  ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ». Αλλά βέβαια τα θέματα αυτά θα αποτελέσουν ένα από τα ενδιαφέροντα κεφάλαια της συζήτησης στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.
Ευτύχης Παλληκάρης- http://www.athensvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά