Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Η λανθασμένη απολογία Τσίπρα

Και όμως, ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας ένιωσε, ίσως για πρώτη φορά, την ανάγκη να... απολογηθεί. Μόνο που επέλεξε λάθος απολογία σε λάθος κοινό. Δεν αισθάνθηκε, βλέπετε, την ανάγκη να απολογηθεί στον λαό για τα δεινά που περνά, για όλα όσα είχε υποσχεθεί και έκανε ακριβώς τα αντίθετα. Δεν απολογήθηκε για τους φόρους που επέβαλε, που επί πρωθυπουργίας του «τσεκουρώθηκαν» συντάξεις και μισθοί. Που αύξησε τον ΕΝΦΙΑ, που δεν κράτησε την υπόσχεσή του «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» (και πολλά άλλά), αλλά θέλησε να απολογηθεί στους προσκεκλημένους του δικαστές (φωτογραφία από τη συνάντηση) επειδή άργησε να τους δεχτεί για μία... εβδομάδα: «Θα ήθελα να απολογηθώ που καθυστέρησα να ανταποκριθώ στο αίτημά σας για συνάντηση εδώ και μία εβδομάδα, αλλά όπως βλέπετε οι εξελίξεις τρέχουν» τους είπε, πράγματι με απολογητικό ύφος. Αυτή ήταν και η πρώτη απολογία που έκανε από τότε που έγινε πρωθυπουργός και την έκανε σε... δικαστές, την ώρα που έξω από το Μέγαρο Μαξίμου τα φορτηγά ξεφόρτωναν το ένα μετά το άλλο εμφιαλωμένο νερό και αναψυκτικά για το νυχτερινό «παρτάκι» των βουλευτών στο πρωθυπουργικό γραφείο.
«Σαν να έκαναν συναλλαγή με την κυβέρνηση»
Ο κ. Τσίπρας δεν επέλεξε μόνο λάθος ανθρώπους για να απολογηθεί, αλλά και λάθος χρόνο δεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τους προέδρους των ανωτάτων δικαστηρίων. Τους δέχτηκε ένα 24ωρο μετά την παραίτηση των δύο αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας, συνεπώς η συνάντηση έγινε σε μια «ύποπτη χρονική στιγμή» παρατήρησε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ Κ. Τζαβάρας, ενώ ο Ευ. Βενιζέλος, απευθυνόμενος στους δικαστές που από τη συνάντηση που είχαν με τον κ. Τσίπρα διασφάλισαν, όπως έλεγαν, τις αποδοχές τους, είπε: «Λέγοντας ότι διασφάλισαν τις αποδοχές τους είναι σαν να έκαναν συναλλαγή με την κυβέρνηση». Αναφερόμενος στην κίνηση του κ. Τσίπρα να καλέσει τους δικαστές στο γραφείο του τόνισε: «Είναι τουλάχιστον αντιφατικό, αυτός που έχει κατηγορηθεί για απειλή της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης να αναγορεύεται εγγυητής της».
ΒΗΜΑτοδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά