Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Μπροστά με 15 μονάδες η ΝΔ - Άνοιξε κι άλλο η ψαλίδα

Εννέα στους 10 δηλώνουν δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση.

Δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για το Σκάι - Στις 12,5 μονάδες ήταν η διαφορά τον Οκτώβριο

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας κατά 15 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνει η δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό της τηλεόρασης του Σκάι. Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό  30%  έναντι 15%    του ΣΥΡΙΖΑ.
Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με 7%, ακολουθεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,5% και με 5% το ΚΚΕ.
Η έρευνα δείχνει  ποσοστό 64% στην παράσταση νίκης για τη ΝΔ και μόνο 12,5% για τον ΣΥΡΙΖΑ. Με 37% και αυξανόμενη διαφορά σε σχέση με τον προηγούμενη μήνα, προηγείται ο

πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην ερώτηση ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός. Ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει ποσοστό   20,5%, ενώ «Κανένας» απαντά το  39% των πολιτών. Ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει 75% αρνητικές γνώμες στη δημοτικότητα των πολιτικών, έναντι 61% του Κυριάκου Μητσοτάκη που αναδεικνύεται και ο πολιτικός που συγκεντρώνει τις περισσότερες θετικές γνώμες, φθάνοντας το 31.5%

Η έρευνα έγινε στις 3 και 4 Νοεμβρίου και δεν περιλαμβάνει καθόλου αντιδράσεις για τον ανασχηματισμό.

Το 87% των πολιτών πιστεύει ότι τα πράγματα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση.  Μόνο το 7,5% δηλώνει ότι κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση.  Το 89% των πολιτών δηλώνει μη ικανοποιημένο από τις επιδόσεις της κυβέρνησης και μόλις 6,5% δηλώνει ικανοποίηση.
Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα σε ποσοστό 79% δηλώνουν μη ικανοποιημένοι και μόλις το 13,5% δηλώνει ικανοποίηση.



Η δημοσκόπηση του Οκτωβρίου
Σημειώνεται ότι η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων είχε φθάσει στις 12,5 ποσοστιαίες μονάδες τον Οκτώβριο και τότε είχε καταγραφεί άνοιγμα της ψαλίδας ανάμεσα στα δύο κόμματα σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα του Σεπτεμβρίου.   Τότε η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων ήταν 10%:  27,5% για τη ΝΔ, έναντι 17,5% του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην παράσταση νίκης η  δημοσκόπηση του Οκτωβρίου κατέγραφε  ότι το 62% θεωρούσε ότι τις επόμενες εκλογές θα τις κερδίσει η ΝΔ, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείτο του Αλέξη Τσίπρα με 30,5%  έναντι 17% του πρωθυπουργού, στο ερώτημα ποιός είναι καταλληλότερος για το αξίωμα του πρωθυπουργού.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά