Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Πρακτικές Μαφίας

Οι ιστορίες που θα σας περιγράψω συνέβησαν στην πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς, τότε που το Μέγαρο Μαξίμου και η Ζωή Κωνσταντοπούλου  ως Πρόεδρος της Βουλής είχαν αγαστές και συντροφικές σχέσεις. Κάποια στιγμή η κυρία Κωνσταντοπούλου αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει μεθόδευση να καρατομήσουν τη μητέρα της Λίνα Αλεξίου από το ΕΣΡ και ότι ο Νίκος Παππάς ετοιμάζεται να φέρει νόμο ο οποίος καταργούσε το ΕΣΡ και του δίνει το δικαίωμα να χορηγεί αυτός αποκλειστικά τηλεοπτικές άδειες. Η Ζωή ζητεί ραντεβού μαζί του και χωρίς πολλές περιστροφές του λέει ότι αυτό που πρόκειται να κάνει αντίκειται στο Σύνταγμα. Τότε (όπως αποκάλυψε σε ραδιοφωνική συνέντευξή της) προειδοποίησε τον κ. Παππά: «Ακολουθείς πρακτικές Μαφίας. Και θα σε αντιμετωπίσουν με τις ίδιες πρακτικές Μαφίας». Ο κ. Παππάς δεν την άκουσε. Από τότε η Ζωή θεωρούσε ότι οι επιθέσεις εναντίον της είχαν αφετηρία και καθοδήγηση από το Μαξίμου.
Η δεύτερη ιστορία πάλι έχει σχέση με τον νόμο Παππά και μου την αφηγήθηκε ένας από τους πλέον στενούς συνεργάτες του Αλ. Τσίπρα, ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, ο οποίος και αυτός γρήγορα απομακρύνθηκε από κοντά του, καταγγέλλοντας τις πρακτικές του. Επιχείρησε το συγκεκριμένο στέλεχος να προειδοποιήσει τον υπουργό Επικρατείας ότι ο νόμος που πάει να φέρει στη Βουλή για τις τηλεοπτικές άδειες είναι αυθαίρετος, επιπόλαιος, δεν στηρίζεται νομικά και, το σημαντικότερο, είναι αντισυνταγματικός. Ο κ. Παππάς αμέσως του απάντησε: «Γιατί το λες αυτό; Με διαβεβαιώνει (σ.σ.: και είπε το όνομα εξέχοντος πολιτικού) ότι ο νόμος, που τον έχει ο ίδιος θωρακίσει, θα περάσει από το ΣτΕ χωρίς πρόβλημα». Αλήθεια, ποιος ήταν αυτός που θωράκισε τον νόμο Παππά; Θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε τώρα που έχει εκπέσει.
Ο Αρτέμης, ο Μαδούρο και ο Παππάς
Κανένας σώφρων πολιτικός, ούτε καν οι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θέλει σήμερα να είναι στη θέση του υπουργού επίδοξου καναλάρχη, Νο 2 του Μαξίμου, Νίκου Παππά. Δεν είναι μόνο το φιάσκο που υπέστη με τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες και την ανεπιτυχή (σχεδόν γελοία) προσπάθειά του να ελέγξει (μαζί με τον προϊστάμενό του) το μιντιακό τοπίο με αντισυνταγματικό νόμο, είναι και οι σχέσεις του με τον κύπριο δικηγόρο, ειδικευμένο στις offshore εταιρείες Αρτέμη Αρτεμίου. Χωρίς να δώσει ακόμη εξήγηση στην αποκάλυψη (του «Ελεύθερου Τύπου») γιατί ότι ο εν λόγω δικηγόρος μπαινοβγαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου ως... επενδυτής, ήρθε μια άλλη ανακάλυψη να περιπλέξει περισσότερο τα πράγματα. Στην πραγματικότητα η κατάσταση έχει αρχίσει να εισέρχεται στη σφαίρα της γελοιότητας με την απάντηση που έδωσε ο Νίκος Παππάς όταν παραδέχθηκε πως ταξίδεψε μαζί με τον κ. Αρτεμίου στη Βενεζουέλα: «Πήγα στη Βενεζουέλα μαζί με τον Αρτεμίου και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο να διερευνηθεί η δυνατότητα επίσκεψης του Αλ. Τσίπρα εκεί, αλλά και να προμηθευθεί η Ελλάδα προϊόντα από τα κρατικά σουπερμάρκετ της χώρας» είπε, χωρίς βεβαίως να πείσει κανέναν. Γιατί όμως ταξίδευσε με τον κ. Αρτεμίου, τον «Mr Offshore», όπως τον αποκαλούν; Αληθεύει ότι ο κ. Αρτεμίου διαθέτει εταιρεία και στη Βενεζουέλα; Τι δουλειά είχαν τόσο πολλοί συριζαίοι με τα σουπερμάρκετ του Μαδούρο; Ποιος ήταν ο ρόλος στο ταξίδι αυτό του συνεταίρου του κ. Αρτεμίου Λάμπρου Πιερή, ο οποίος χρημάτισε και αντιπρόεδρος της Συνεργατικής Τράπεζας Κύπρου; Ελπίζω μόλις περάσει η φουρτούνα  με τις τηλεοπτικές άδειες ο κ. Παππάς να βρει κάποιον χρόνο να απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα.
ΒΗΜΑτοδότης

4 σχόλια:

  1. MΕ ΠΟΙΟΥΣ ΜΠΛΕΞΑΜΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ
    ΜΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ
    ΧΘΕΣ ΑΘΩΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΟΙ ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΨΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΜΑΡΦΙΝ
    ΝΤΡΟΠΗ ΡΕ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. MΕ ΠΟΙΟΥΣ ΜΠΛΕΞΑΜΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ
    ΜΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ
    ΧΘΕΣ ΑΘΩΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΟΙ ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΨΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΜΑΡΦΙΝΝΤΡΟΠΗ ΡΕ !!!!!
    Βρε κουμπαρακι, εδω εισαι παλι με τα συνηθισμενα σου! Κι αν και δεν ηθελα να αποσχοληθω μαζι σου,ομως, επειδη κατι μου λεει μεσα μου πως εισαι στο βαθος καλος,αλλα αυτοθεωρησαι αδικημενος πολιτης και δεν ευθυνεσαι για τα χαλια της πατριδας μας, σου ξαναγραφω δυο λεξεις γιατι κι εξαλλου το βλεπω, τοχεις αναγκη με τις φωτοβοληδες που πετας!
    Ο Γ. Ριτσος,η μεγαλη αυτη μορφη της ελληνικης μας λογοτεχνιας λεει σενα στοιχο του,πουχει γινει και τραγουδι> . Αυτο εδω εγω τον ερμηνευω, οτι εμεις σαν λαος, ο καθενας χωριστα κι ολοι μαζι θα κανουμε το κρατος μας, αυτη η ζωντανια και το μεγαλειο της ψυχης του ελληνα δεν πρεπει υποχρεωτικα να περνα απο τους πολιτικους μας. Και σε ρωτω σοβαρα! Περιμενεις εσυ απο τον Κουλη και το τσιροπουλι τον Αδωνη να ενωσουν τους ελληνας και να φτιαξουν την ελλαδα? Τουλαχιστον με τον Αλεξη και τη συντροφια του ξερεις οτι ειναι τιμιοι δεν πλουτιζουν ατομικα κι αν σου πηραν δεκα πενταρες απο τη συνταξη σου και δινεις φορο απο το μαγαζι σου το κανουν γιατι δεν υπαρχει αλλη υπεκφυγη! Θα ηταν καλιτερα να απολυσει κοσμο?
    Φθανει το σοφο μυαλο σου να συλλαβει τι θα γινοταν αν επελεγε αυτη τη λυση αντι να κοψει κατι απο το εισοδημα ολων μας?Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. συντροφε 12:20 και εμεις συριζα ψηφισαμε (που να μας κοβονταν το χερι) αλλα δεν κανουμε ετσι
    εσυ εχεις προβλημα με αδωνι και κουλη τους οποιους με την πολιτικη τους (χιλιαδες ψεμματα) θα μας τους φορτώσει παλι ο αλεξης στη πλατη μας.
    οσο για την μαρφιν οι συνιστωσες του συριζα με επικεφαλης γνωστο και μη εξαιρετεο που τωρα τσεπωνει χιλιαδες ευρω απο ΜΚΟ μεταναστων εδρασαν και κατεκαψαν τον κοσμακη.
    αυτα ειδα και την κοπανησα απο τους διαφορους κατσαπλιαδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κουμπαρακι, διαβασε σε παρακαλω και αθτο ειναι αντιγραφο επιστολης αναγνωστου στη σημερινη Καθημερινη !
    ,,,Είναι κρίμα, πραγματικά, για μια κυβέρνηση που πέτυχε πολλαπλούς και πολύ σημαντικούς στόχους. Επαναλαμβάνω, διότι δεν έχει εμπεδωθεί και κανείς δεν αποδίδει τα εύσημα στην κυβέρνηση, ότι το περίφημο υπερταμειο είναι ο μεγαλύτερος από αυτούς και ένα ιστορικό ορόσημο. Φανταστείτε, για παράδειγμα, έναν υπάλληλο της ΔΕΗ που προσελήφθη εκεί κάπου στο 90 και πέρασε 20 χρόνια κάνοντας απολύτως τίποτα, κυριολεκτικά. Φανταστείτε αυτό το αρχέτυπο του έλληνα δημοσίου υπαλλήλου που ξαφνικά θα πρέπει να δουλέψει, να κάνει κάτι σχεδόν χρήσιμο για οκτώ ώρες κάθε μέρα, να έχει στόχους, να πρέπει να απαντήσει σε ερωτήσεις του αφεντικού του, να κινδυνεύει να πεταχτεί έξω κλωτσηδόν κτλ. Είναι σχεδόν να τον λυπάται κανείς. Ταυτόχρονα με την μεταφορά όλων αυτών υπό ιδιωτική διοίκηση, ο μεγάλος Αλέξης Τσιπρας θα τους κόψει και τον συνδικαλισμό. Τέλος στις απεργίες και έναρξη των ομαδικών απολύσεων, η χώρα περνάει στο αμερικανικό μοντέλο hire and fire at will. Ουσιαστικά, ο Τσιπρας χτυπάει την καρδιά του ελληνικού συστήματος, την πεμπτουσία του. Οι μεταρρυθμίσεις του είναι τόσο δραστικές και φέρνουν τέτοια ανατροπή των "κεκτημένων" που δεν αποκλείω στο μέλλον να του δωθεί ο τίτλος Εθνάρχης ή κάποιος παρόμοιος.

    Αν επιπλέον καταφέρει να καταστρέψει την σφηκοφωλιά των εκπαιδευτικών, αυτών των υψίστων ρεμαλίων κοπροσκύλων, φέρνοντας ελεύθερη ιδιωτική εκπαίδευση, που πασχίζει ο καλύτερος Έλληνας, Αδωνι Γεωργιάδης, θα ξεθεμελιώσει οριστικά τον σύγχρονο Ελληνισμό και πλέον η λατρεία προς το πρόσωπο του θα αποκτήσει θρησκευτικό χαρακτήρα.,,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά