Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Το καραβάνι κόλλησε και τα σκυλιά δαγκώνουν

Η συμπεριφορά της κυβέρνησης, τόσο στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, όσο και στις διαβουλεύσεις της με τους δανειστές της χώρας, επιβεβαιώνει οτι δεν έχει ακόμη αντιληφθεί η ηγεσία της, οτι τα πράγματα έχουν αλλάξει.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. πορεύεται ακόμη, σαν να έχει την δυναμική που είχε τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησής του. Τότε που κανείς δεν μπορούσε να του αντιμιλήσει, όχι μόνο διότι θριάμβευε σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, αλλά κι επειδή τον προστάτευε η οργή της κοινής γνώμης για τα πεπραγμένα της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.
Μόνο που η δυναμική αυτή δεν υπάρχει πια. Η πλήρης ανατροπή του κυβερνητικού του προγράμματος, και η αθέτηση των προεκλογικών του δεσμεύσεων στρέφουν τώρα την οργή των Ελλήνων προς το μέρος του.
Και το τελευταίο οχυρό άμυνας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, ο πόλεμος με τα κανάλια και με την διαπλοκή, κατεδαφίστηκε την

περασμένη εβδομάδα από το Συμβούλιο της Επικρατείας.


Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν είναι πια το “τεφάλ” κόμμα που δεν κολλούσε πάνω του, ούτε κατηγορία, ούτε κριτική. Κάποτε έλεγε πολλά και δεν πλήρωνε για τίποτα. Τώρα πληρώνει για το παραμικρό, επειδή το ποτήρι της δυσαρέσκειας γέμισε και μετράει και η κάθε σταγόνα...


Κι όμως. Το Μέγαρο Μαξίμου δεν δείχνει να έχει καταλάβει, πως όταν βρεθείς σε αυτήν την θέση, δεν μπορείς να συνεχίσεις να συγκρούεσαι με τους πάντες και για τα πάντα.


Δεν μπορείς για παράδειγμα να ζητάς συναίνεση από την Ν.Δ. για την ανάδειξη του ΕΣΡ και ταυτόχρονα να κατηγορείς τον αρχηγό της, για εξόφληση γραμματίων της διαπλοκής.


Δεν μπορείς να καταγγέλλεις το ΔΝΤ και ταυτόχρονα να ζητάς να κάνει τα στραβά μάτια επειδή δεν υλοποιείς τα συμφωνηθέντα.


Και σε κάθε περίπτωση δεν μπορείς πια να υποστηρίζεις οτι “τα σκυλιά γαβγίζουν, αλλά το καραβάνι προχωρά”.


Διότι είναι σαφές οτι τον τελευταίο καιρό το καραβάνι δεν προχωρά.

Το καραβάνι κόλλησε στην λάσπη και τα σκυλιά που μέχρι τώρα απλώς γάβγιζαν, τώρα αρχίζουν να δαγκώνουν...

Βασ. Χιώτης-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά