Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016

Κανείς δεν αγοράζει πετρέλαιο θέρμανσης!

Παγωμένη είναι η αγορά αφού όπως φαίνεται δεν υπάρχει σάλιο για πατρέλαιο θέρμανσης. Οι καταναλωτές έμφανίζονται συγκρατημένοι παρά το γεγονός ότι έρχεται χιονιάς, ενώ είναι σε εκκρεμότητα το επίδομα θέρμανσης!
Παράγοντες της αγοράς καυσίμων αποδίδουν το φαινόμενο στις υψηλότερες - σε σχέση με πέρυσι - τιμές, στο γεγονός ότι πολλοί καταναλωτές είχαν αποθεματοποιήσει πετρέλαιο θέρμανσης στη λήξη της περυσινής χειμερινής περιόδου αλλά και στην εκκρεμότητα με το επίδομα θέρμανσης.
Οι τιμές του πετρελαίου κυμαίνονται στα 90 - 92 λεπτά το λίτρο, είναι δηλαδή λίγο φθηνότερες σε σχέση με την
έναρξη της περιόδου διάθεσης τον Οκτώβριο, τις τελευταίες δύο εβδομάδες ωστόσο ακρίβυναν κατά 1 - 2 λεπτά το λίτρο λόγω αύξησης των διεθνών τιμών.
«Κάθε τέλος του μήνα, όταν πληρώνονται μισθοί και συντάξεις οι παραγγελίες είναι λίγο αυξημένες. Ωστόσο η αγορά είναι νωθρή και η πλειονότητα των καταναλωτών αγοράζουν μικροποσότητες με μπιτόνια για να καλύψουν τις ανάγκες των ημερών», δηλώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, Μιχάλης Κιούσης. «Όσοι είχαν χρήματα, έβαλαν πετρέλαιο πέρυσι τον Απρίλιο και δεν χρειάζονται άμεσα εφοδιασμό».
Η εκκρεμότητα με την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης είναι επίσης, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων Γιώργο Ασμάτογλου μία ακόμη αιτία για τη συγκράτηση των παραγγελιών.
Πηγές των εταιριών εμπορίας ανέφεραν ότι η ζήτηση είναι χαμηλότερη από πέρυσι, καθώς είναι υψηλότερες και οι τιμές λόγω αύξησης των φόρων. Ωστόσο την τελευταία εβδομάδα και λόγω της επιδείνωσης του καιρού οι παραγγελίες έχουν αυξηθεί κατά 10 - 20 %.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του παρατηρητηρίου τιμών του υπουργείου Οικονομίας, η μέση λιανική τιμή του πετρελαίου θέρμανσης την περασμένη Παρασκευή ήταν 90,8 λεπτά το λίτρο έναντι 89,6 λεπτών την προηγούμενη εβδομάδα. Στο ίδιο διάστημα η τιμή διυλιστηρίου αυξήθηκε κατά 2,79 λεπτά και διαμορφώθηκε στα 37,31 λεπτά από 34,52. Άλλα 46,37 λεπτά είναι οι φόροι (Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης και ΦΠΑ) και 7,12 λεπτά ανά λίτρο το μέσω περιθώριο κέρδους των εταιριών εμπορίας και των πρατηριούχων.
 http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά