Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

Από «επαναστάτης» των Εξαρχείων μνημονιακός - κυβερνητικός εκπρόσωπος

Το Antinews αποκάλυψε χθες το ποιος είναι ο Δημήτρης Παπαδημητρίου που έγινε υπουργός Ανάπτυξης αν και πρότεινε το παράλληλο νόμισμα. Ευτυχώς ξύπνησε και η ΝΔ και αντέδρασε όταν είδε τα στοιχεία και σε άλλα sites όπου έγινε χαμός.
Ας μιλήσουμε σήμερα για ένα… πουλέν του Τσίπρα που ανέλαβε κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, μόλις 34 ετών θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μέχρι χθες που ορκίστηκε ο… Μουρούτης του Τσίπρα. Όταν ο Αλέξης πήγε στο Μαξίμου, σε ηλικία 32 ετών ανέλαβε διευθυντής του γραφείου του μιας και γνωρίζονταν από παλιά. Ο Τζανακόπουλος είχε διαδεχθεί τον Τσίπρα το 2005 στη νεολαία του Συνασπισμού. Για να καταλάβετε με ποιον έχουμε να κάνουμε και πόσο επιτυχημένοι στον επαγγελματικό τους βίο είναι οι συνεργάτες του πρωθυπουργού διαβάστε το βιογραφικό τους.
Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα. Γνωρίστηκε με τον Αλέξη Τσίπρα όταν ο πρωθυπουργός ήταν
γραμματέας της Νεολαίας του Συνασπισµού, θέση στην οποία τον διαδέχτηκε το 2005.
Αμέσως μετά υπηρέτησε ως νομικός σύμβουλος του αρχηγού του κόμματος, ενώ ήταν ένας από τους εμπνευστές της καμπάνιας του «αύριο», της «ελπίδας» και της υπόσχεσης για «αλλαγή» κόντρα στην καμπάνια εκφοβισμού της Ν.Δ. για τις εκλογές του Ιανουαρίου το 2015.
Ο 34χρονος Δημήτρης Τζανακόπουλος είχε επίσης αναλάβει ως νομικός και επικεφαλής αρμόδιας επιτροπής να μελετήσει όλο το νομικό πλέγμα που αφορά τις δανειακές υποχρεώσεις της χώρας.
Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών. Τελείωσε μεταπτυχιακό στην φιλοσοφία του Δικαίου στην ίδια σχολή. Υποψήφιος Διδάκτορας της Θεωρίας του Δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.
Από το 2000 μέχρι το 2004 υπήρξε ενεργό μέλος του Δικτύου Αυτόνομων Ριζοσπαστικών Αριστερών Σχημάτων. Συμμετείχε στις διαδικασίες ίδρυσης του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ το 2002 στη Φλωρεντία, καθώς επίσης και στη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ στην Αθήνα το 2006.
Εκλέχτηκε γραμματέας του Κ.Σ της Νεολαίας Συνασπισμού στο 4ο Συνέδριο της Οργάνωσης το 2005 και επανεκλέχτηκε στο 5ο Συνέδριο το 2007.
Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας 2005 -2010 και του Συντονιστικού Τμήματος Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ.
Ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην Αθήνα.
Κείμενά του έχουν δημοσιευθεί σε συλλογικό τόμο του Ινστιτούτου Πολιτικού Προβληματισμού «Νίκος Πουλαντζάς», στο περιοδικό Law and Critique, στο περιοδικό Θέσεις, στην εφημερίδα Αυγή και σε άλλες εφημερίδες.”
Σε αντίθεση με τον Πρωθυπουργό που είναι γνωστός για τα... παναθηναϊκά του αισθήματα, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είναι φανατικός οπαδός του Ολυμπιακού.
Όπως μπορεί να αντιληφθεί κανείς ο εν λόγω νέος δεν έχει κολλήσει ούτε ένα ένσημο, όπως και το αφεντικό του δηλαδή. Δεν έχει δουλέψει ούτε μία ημέρα και η μόνη του πρόσληψη ήταν ως μετακλητός υπάλληλος στη Βουλή με την ιδιότητα του νομικού συμβούλου του Τσίπρα. Επίσης, σύμφωνα με το βιογραφικό του, εκτός από γραμματέας της Νεολαίας έβρισκε χρόνο στις σπουδές του να ασχολείται με διάφορα κινήματα, άλλωστε γιατί να ψάξει για δουλειά την είχε σίγουρή. Κλασικό «κομματόσκυλο» της Αριστεράς που για να λέμε του στραβού το δίκιο συναντά κανείς και στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ.
Υπάρχουν, όμως, και πολλά άλλα ενδιαφέροντα για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Για παράδειγμα, πριν χρόνια φέρεται να είχε φάει άγριο ξύλο από μέλη της ΑΡΑΣ (Αριστερής Αντικαπιταλιστικής Συσπείρωσης). Όπως καταγγέλθηκε τότε «η ομάδα των πέντε τραμπούκων επιτέθηκε απρόκλητα στο Δ. Τζανακόπουλο έξω από ταβέρνα στα Εξάρχεια, με τρόπο που θυμίζει περισσότερο «Παιανία» και καθόλου αριστερή οργάνωση». Να φανταστούμε ότι είχε πολιτικά κίνητρα η επίθεση και όχι οπαδικά;
Οι πληροφορίες λένε ότι ο Τζανακόπουλος δεν είναι από αυτά τα παιδιά που θα τα έλεγε κανείς ήρεμα και καλά. Φέρεται να είχε στο παρελθόν στενές σχέσεις με τις ομάδες των Εξαρχείων (τι πρωτότυπο) και ήταν από τους λεγόμενους «σκληρούς» του Συνασπισμού. Λένε κάποιοι που τον γνωρίζουν από την Αριστερά ότι την εποχή που καιγόταν η Αθήνα μετά τη δολοφονία Γρηγορόπουλου, αυτός είχε πάρει τη γραμμή της γενικευμένης σύγκρουσης και είχε έρθει σε αντιπαράθεση με πιο μετριοπαθείς συντρόφους του. Πιθανότατα να πίστευε ότι πρέπει να υπάρξει γενική σύρραξη με την Αστυνομία και όσα πάνε κι όσα έρθουν, ας καεί και όλη η Ελλάδα. Λέγεται ότι είχε επαφή με πυρήνες των Εξαρχείων και ότι ήταν εκείνος που συντόνιζε τις εκδηλώσεις στήριξης από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και αλληλέγγυους, στους συλληφθέντες, έξω από αστυνομικά τμήματα.
Υπάρχει και ένα ενδιαφέρον στιγμιότυπο από την… ακτιβιστική δράση του. Ως γραμματέας της Νεολαίας μηνύθηκε στα Ιωάννινα από ξενοδόχο. Ο λόγος. Ο Συνασπισμός το 2005 έκανε διαδηλώσεις στην πόλη για να μείνει το Ξενία υπό δημόσιο έλεγχο. Είχαν γίνει επεισόδια και συγκρούσεις και το 2008 λίγο πριν την εκδίκαση της υπόθεσης κυκλοφόρησε μια αφίσα που κατήγγειλε τον ξενοδόχο και τον γιο του. Μέλη του Συνασπισμού κατηγορούσαν τους δύο ότι έριξαν ένα μέλος της Επιτροπής Αγώνα από το μηχανάκι και του έκοψαν το αυτί με το στόμα. Στην αφίσα αναγραφόταν η φράση «Έξω οι ρουφιάνοι από τα Γιάννενα» και υπήρχε φωτογραφία του επιχειρηματία.
Ο Τζανακόπουλος, με το σκουλαρίκι στο αυτί ανέβηκε γρήγορα τα σκαλιά της αριστερής ιεραρχίας. Από πρόεδρος του 15μελούς στο σχολείο, έγινε γραμματέας του Συνασπισμού, «ανδρώθηκε» στη φωτιά του πεζοδρομίου και εξασφάλισε μια θέση δίπλα στον… μεγάλο ηγέτη. Δεν άργησε βεβαίως να κάνει στροφή στο ρεαλισμό και από «επαναστάτης» των Εξαρχείων να γίνει διευθυντής στο Μαξίμου και τώρα κυβερνητικός εκπρόσωπος μιας καθαρά μνημονιακής κυβέρνησης. Και ω του θαύματος άρχισε να μαλακώνει αυτός ο σκληρός νεολαίος ο οποίος αναγκαζόταν καθημερινά να γράφει όλες αυτές τις… παπάτζες που ακούγαμε από τον Τσίπρα. Σε παλιότερο άρθρο του έγραφε ότι ανησυχούσε ότι αυτό που θα παραλάβει η κυβέρνηση της Αριστεράς είναι «το αστικό κράτος» και σημείωνε ότι «το στοίχημα για την Αριστερά είναι να καταφέρει ένα ισχυρό πλήγμα σε αυτόν τον τύπο κράτους, στις ίδιες τις καθημερινές πρακτικές του, πολιτικές και διοικητικές, και στους διαχωρισμούς που τις συντηρούν». Χαρακτήριζε τις μνημονιακές πολιτικές «απόλυτη θεσμική παρακμή» και «απαξίωση ακόμα και αυτού του αστικού Συντάγματος, που, εν πάση περιπτώσει, ορίζει ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο οφείλει να διεξάγεται η πολιτική σύγκρουση στις αναπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες».
Τώρα θα σκύψει το κεφάλι και θα υπηρετήσει πιστά τις μνημονιακές πολιτικές.
 http://www.antinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά