Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Χωρίς την στήριξή τους ο Αλέξης θα είχε ήδη πάει σπίτι του!

Και ξαφνικά «ανακάλυψαν» ότι οι εκλογές θα κάνουν ζημιά στον τόπο. Μακάρι να έλεγαν τα ίδια τον Χειμώνα του 2014, όταν ο Τσίπρας δεν συναίνεσε για τον Πρόεδρο Δημοκρατίας και προκάλεσε έτσι εκλογές. Αλλά μην τρελαθούμε κιόλας! Εκλογές ζήτησαν ο Κυριάκος και η Ν.Δ.. Δεν κατέβασαν στον δρόμο αγανακτισμένους, δεν γιαούρτωσαν κόσμο, δεν διέκοψαν παρελάσεις.
Τώρα μας λένε ότι δεν χρειάζονται εκλογές κι ότι αυτές θα κάνουν κακό στην χώρα! Δηλαδή, η χώρα, κατά την άποψή τους, πάει καλά και θα καταστραφεί αν τυχόν οδηγηθούμε σε εκλογές. Κατά την γνώμη τους, πάντα, δεν προκλήθηκε ζημιά από την βίαιη διακοπή της διακυβέρνησης Σαμαρά, από την εξάμηνη «διαπραγμάτευση» Βαρουφάκη, από το δημοψήφισμα της ντροπής και από τις νέες εκλογές που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μετά. Και θα προκληθεί «ζημιά» από τις εκλογές που ζητάει ο Κυριάκος! Κι επειδή δεν πρόκειται για
ανόητους, είναι προφανές ότι αναζητούν επιχειρήματα για να στηρίξουν τον Αλέξη Τσίπρα.
Μάλλον το πρόβλημά τους είναι ο Κυριάκος! Αν ζητούσε εκλογές ο οποιοσδήποτε άλλος, ίσως και να μπορούσαν να το αποδεχτούν. Αλλά τους ενοχλεί η πιθανότητα να δουν τον Κυριάκο Πρωθυπουργό κι έτσι εφευρίσκουν απίθανα επιχειρήματα. Είναι οι ίδιοι που έστρωσαν το χαλί της εξουσίας στον Αλέξη Τσίπρα, επειδή πίστεψαν ότι έτσι θα άλλαζαν οι ισορροπίες στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι υπέρ των συμφερόντων που υπερασπίζονται. Σιγά μην τους έπιασε ο πόνος για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.
Είναι «λάθος», λοιπόν, για τον Κυριάκο να ζητάει εκλογές. Κι είναι ορθότερο να κατεδαφίζεται η χώρα κάθε μέρα που περνάει. Να νιώθει να περνάνε από πάνω της οι ορδές των Πολάκηδων και των κάθε άκηδων. Και δεν είναι σωστό να κληθεί ο λαός να αποφασίσει για το αν θέλει να εξακολουθήσει να χειρίζεται τις τύχες του μία κυβέρνηση που ανέλαβε την εξουσία με ψέματα! Δεν καταγγέλλουν την προεκλογική απάτη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το πλήρως αιτιολογημένο αίτημα του Κυριάκου για εκλογές.
Ο ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθειά του να κερδίσει την εξουσία έκανε τα πάντα. Εκείνο που δεν έκανε ήταν να συναινέσει για να μπορέσει η Ελλάδα να ξεπεράσει τα μνημόνια. Πολέμησε με κάθε δύναμη που διέθετε την προοπτική οποιασδήποτε λύσης. Ζήτησαν κρεμάλες για τους πολιτικούς τους αντιπάλους, κατηγορώντας τους για «γερμανοτσολιάδες» και «Τσολάκογλου», έπαιξαν τον ρόλο του αγανακτισμένου στις πλατείες, στις γειτονιές, στο διαδίκτυο. Δηλητηρίασαν το πολιτικό κλίμα και τις ψυχές των ανθρώπων. Κάνει το ίδιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Δηλητηριάζει το πολιτικό κλίμα, επειδή ζητάει να φύγουν αυτοί που εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό;
Οι μάσκες πέφτουν και όλα έρχονται σιγά-σιγά στο φως. Το ταξίδι στην Βενεζουέλα, για παράδειγμα, είναι ένα και μόνο επεισόδιο απ’ όσα άλλα έγιναν το 2013 και οδήγησαν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Η κυβέρνηση Σαμαρά κτυπήθηκε από μέσα! Από τους πολιτικούς και κοινωνικούς της εταίρους. Και δεν αναφερόμαστε στην κριτική που ασκήθηκε τότε στην κυβέρνηση, αλλά στις συμμαχίες που σύναψαν από πολύ νωρίς πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες με τον Αλέξη Τσίπρα. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που στηρίζουν ακόμη και σήμερα με νύχια και με δόντια τον Αλέξη Τσίπρα. Χωρίς αυτούς ο Αλέξης θα είχε ήδη πάει σπίτι του! Αυτοί τον στηρίζουν μέχρι να βρουν την επόμενη λύση. Ίσως ένα νέο κόμμα κι αν δεν τα καταφέρουν υπάρχει πάντα η λύση της οικουμενικής...
Θανάσης Μαυρίδης-liberal.gr

1 σχόλιο:

  1. Και αυθόρμητα μπαίνει το ερώτημα κ.Συντακτα, τι έκανε ο Σαμαράς με τον Συνέταιρο του Βενιζέλο στον Παπανδρέου? Μήπως θυμάστε? Μήπως αντιλαμβάνεστε έστω και τώρα πως αν οι τότε ΠΑΣΟΚΟΙ στήριζαν την Κυβέρνηση τους η έστω μετέπειτα οι Σαμαρο Βενιζελοι τον Παπαδημο, θα είχαμε καθαρίσει τώρα? Άσταλλοιπόν γιατί πολλοί πρέπει να απολογηθούν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά