Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Ούτε… 1 στους 10 δεν εμπιστεύεται την Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου

Στοιχεία-σοκ για την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, για την πολύ χαμηλή αποδοχή που έχει στους πολίτες, αναδεικνύει η έρευνα του Ευρωβαρόμετρου για τον Νοέμβριο.
Η εμπιστοσύνη μάλιστα στην κυβέρνηση υποχώρησε κατά 2 μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση με αποτέλεσμα να κυμανθεί μόλις στο 9%, δηλαδή λιγότεροι από ένας στους 10 πολίτες, ενώ το 90% των ερωτηθέντων δεν έχει εμπιστοσύνη.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ποσοστό των πολιτών που δεν έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση αυξήθηκε 2 μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση και βρίσκεται στο ψηλότερο ιστορικό του σημείο.
Χειρότερα είναι τα πράγματα για τα
πολιτικά κόμματα, με το 93% των ερωτηθέντων να μην έχει εμπιστοσύνη και μόλις 6% να απαντάει θετικά.
Στη Βουλή εμπιστοσύνη έχει μόνο το 12% των Ελλήνων, στη Δικαιοσύνη το 52%, στο Δημόσιο το 23%, στην Αστυνομία το 66% και στον Στρατό το 79%.
Το 20% των Ελλήνων έχει εμπιστοσύνη στην ΕΕ, ενώ το 78% απάντησε αρνητικά. Ο μέσος κοινοτικός όρος ήταν 36% και 54% αντίστοιχα.
Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, οι Έλληνες είναι οι πιο απαισιόδοξοι πολίτες σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Είναι απαισιόδοξοι για την οικονομία, την ανεργία, την κατάσταση και τις προοπτικές του νοικοκυριού τους, δεν έχουν εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα, ωστόσο, στη μεγάλη τους πλειονότητα παραμένουν προσηλωμένοι στο ευρώ.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Ναυτεμπορική», αυτές είναι οι βασικές διαπιστώσεις της έρευνας του ευρωβαρόμετρου, που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο σε όλα τα κράτη-μέλη για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί είναι το γεγονός ότι στην ερώτηση για το πώς βλέπουν την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας τους επόμενους 12 μήνες, μόλις το 8% απαντά ότι θα είναι καλύτερη, με το 64% να εκτιμά ότι θα είναι χειρότερη και το 30% να προβλέπει στασιμότητα. Αντίστοιχα ο μέσος όρος στην Ε.Ε. ήταν 22% προς την κατεύθυνση της βελτίωσης, 26% της επιδείνωσης και 47% στασιμότητα.
Τα προβλήματα
Τα τρία σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Έλληνες είναι κατά σειρά τα εξής: το 66% κατατάσσει πρώτη την ανεργία, το 40% την οικονομία και το 26% το δημόσιο χρέος. 

lykavitos.gr

4 σχόλια:

  1. Εγω παντως τους εμπιστευομαι και θεωρω ότι είναι ευλογια Θεου που η σημερινη
    διακυβερνηση της Χωρας μας είναι στα χεργια τους !
    Φαντασθείτε μονο το τι θα γινοταν αν ο κ. Κουλης με παρεα του τον κ. Άδωνι-Σπυρίδων Γεωργιάδη ,απόφοιτο του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, ηταν στα πραγματα της Ελλαδος !!
    Καλα Χριστουγεννα σε ολους στους αναγνωστες λοιπον και μη χωλεναιτε με το παραπανω σεναριο, δεν προκειται να πραγματοποιηθει ποτε, οσο υπαρχουν Ελληνες με σκεψη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ENTAΞΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ
    ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΕΚΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΣΥΡΙΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 3:06
    Μη μπεις σε κανενα καφενειο και πεις αυτες τις παπαριες οι μισοι θα σε πλακωσουν και οι αλλοι μισοι θα νομιζουν οτι εισαι απροσαρμοστο
    και για να μαθαινεις ο Τσιπρακος εκανε 12 χρονια για να παρει πτυχιο στο πολυτεχνειο με καθηγητες στο διδακτορικο την Φωτιου και τον Μπαλτα που για να τους ανταμειψει που τον περασαν τους εκανε υπουργους.
    Γ.Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φωτιου και τον Μπαλτα που για να τους ανταμειψει που τον περασαν τους εκανε υπουργους.
    Γ.Κ
    Φιλε μου φαινεσαι να εχεις φαντασια, κριμα βεβαια που την χρησιμοποιείς να λες παρανοιες και να εκφράζεσαι αντιδημοκρατικα, ότι θα με πλακωσουν στο ξυλο οι συναδελφοι και τα ζαβα ξαδερφια σου, λες και ζουμε στους γκουμου γκουμου καπου στην Αφρικη κι οχι στην δημοκρατικη Ελλαδα μας, που διδαξε στο κοσμο την ελευθερια λογου και την δημοκρατια!
    Καλες γιορτες και να να σκεπτεσαι το τι λες και πως εκφράζεσαι το 2017!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά