Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017

8 πράγματα που κέρδισε ο λαός από τα 2 χρόνια Συριζανελ

Την πρώτη μέρα του τρίτου έτους της κυβέρνησης συριζανελ, ένας ψύχραιμος απολογισμός αποδεικνύει ότι ο ελληνικός λαός έχει κερδίσει πολλά απ αυτή τη διακυβέρνηση, που αν τα εκμεταλλευτεί μπορεί να οδηγηθεί σε μια πραγματική έξοδο από την κρίση και να δημιουργήσει ένα πραγματικά πολιτισμένο κράτος, αντί για το τριτοκοσμικό που έχει σήμερα.
Κατ αρχήν τελειώσαν οι μύθοι.
 1. Το παραμύθι ότι υπάρχει εύκολος και ανώδυνος δρόμος για να δημιουργηθεί κράτος που να παράγει και να πουλάει, ενώ παράλληλα θα ξεχρεώνει τα δάνειά του πέθανε στα χέρια των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ- ΝΔ, ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ- ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.
Απέμειναν μόνο δύο ακόμα δρόμοι. Ο εξαιρετικά επώδυνος, της στάσης πληρωμών με επιστροφή σε εθνικό νόμισμα και χτίσιμο ενός δημοκρατικού κράτους εξ αρχής με ό,τι αυτός συνεπάγεται και ο επίσης επώδυνος δρόμος της
ανοικοδόμησης προς ένα κράτος δικαίου μέσα στην Ε.Ε., με κανόνες ισονομίας και ισοπολιτείας, που δεν ισχύουν σήμερα στο ελληνικό κομματικό κράτος γκάνκστερ. Και οι δύο είναι στρωμένοι με ιδρώτα και αίμα. Αλλά, αυτοί είναι. Δεν έχει άλλους.
 1. Το παραμύθι ότι υπάρχει ελληνικό κόμμα μικροαστών (το 90% της ελληνικής κοινωνίας), που είναι πρόθυμο ή μπορεί να ακολουθήσει άλλη πολιτική από αυτή που επιβάλλουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ τα παρόντα χρόνια, πέθανε στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ.
Επομένως, όποιος πολιτικάντης που στοχεύει στην εξουσία πουλάει επανάσταση και αντίσταση χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει το τίμημα και των δύο είναι για φούμο. Τελεία και παύλα. Επειδή δεν υπάρχει επανάσταση και αντίσταση χωρίς ιδρώτα και αίμα.
 1. Το παραμύθι ότι υπάρχει πλούτος στη χώρα, άλλος από το έδαφος, το υπέδαφος, την ενέργεια, τις αποδοτικές υπηρεσίες, την εργασία των πολιτών και την εκμετάλλευση όλων αυτών με ιδρώτα, τελειώνει όπου να’ ναι στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ. Που σαν το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου τάισε το λαό με τα κουτόχορτα των δισεκατομμυρίων που θα αντλούνταν από τους πλούσιους του εξωτερικού, τις μεγαλοκαταθέσεις, τις λίστες που κουκουλώθηκαν.
Μόνο τεμπέληδες και απατεώνες υπόσχονται στο λαό άλλον πλούτο, εύκολο, από τον δύσκολο πλούτο της εργασίας. Κάθε είδους εργασίας. Από του βιομήχανου μέχρι του αγρότη.
 1. Το παραμύθι της ιδεολογίας των κομμάτων εξουσίας πέθανε στην πράξη στα χέρια της πρώτης φοράς αριστεράς. Η οποία ακολούθησε και ακολουθεί την ίδια οικονομική πολιτική που ακολούθησαν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ, συμπληρωμένη και με τον ιδεολογικό της αντίποδα! Τους ΑΝΕΛ για καθαρά λογιστικούς λόγους: Να συμπληρώνεται ο αριθμός 151+ στο ταμπλώ της Βουλής!
Όλα τα κόμματα κάνουν απλή διαχείριση ενός και του ίδιου μοντέλου που λέγεται καπιταλισμός. Στην Ελλάδα λειτουργεί σε κρατικοδίαιτου τύπου, μέχρι να σκάσει στον τοίχο για τα καλά. Επειδή, ακόμα κι ένα τέτοιο μοντέλο μπορεί να υπάρχει αν οι υπηρεσίες του παράγουν πλούτο. Είτε άμεσα είτε έμμεσα ως υπηρεσίες προς το λαό. Εδώ ούτε άμεσα παράγει πλούτο το δημόσιο ούτε υπηρεσίες προς το λαό προσφέρει. Μ αυτό, τα κόμματα καταστρέφουν τη χώρα για να υπάρχουν.
 1. Το παραμύθι ότι όποιος δηλώνει αριστερός είναι κι όλας, πέθανε στα χέρια του Συριζα. Επειδή η αριστεροσύνη αποδεικνύεται με την καθημερινή ζωή και τις πράξεις του καθενός. Δεν μπορείς να φοράς τη βαριά φανέλα του υπερασπιστή των δικαιωμάτων και να είσαι στην καθημερινή ζωή και στις πράξεις σου ο νεκροθάφτης των δικαιωμάτων των διπλανών σου. Δεν μπορεί να σκίζεις τα ρούχα σου για ισότητα και να σπέρνεις την ανισότητα. Ούτε μπορεί να μιλάς για Δημοκρατία την ώρα που κουρελιάζεις τους νόμους και το Σύνταγμα και την πολυφωνία.
 1. Το παραμύθι ότι υπάρχουν «κεκτημένα» πέθανε. Ό,τι δεν υπερασπίζεσαι διαρκώς, το χάνεις. Και ό,τι αποκτάς χαριστικά στο παίρνουν πίσω. Μισθοί, συντάξεις, κέρδη, τίποτε δεν είναι δεδομένο. Είναι μια καλή ευκαιρία να ξαναμάθει ο νεοέλληνας αυτό που ήξεραν όλοι του οι πρόγονοι μέχρι και το ’60.
 1. Το παραμύθι ότι υπάρχει στον πλανήτη άλλη δύναμη που μπορεί να σε βοηθήσει να ευημερήσεις πέθανε. Ρωσίες, Κίνες, Περσίες, Αμερικές και Ευρώπες φροντίζουν τα μαγαζιά τους. Και περιφρονούν αυτούς που δεν φροντίζουν τον εαυτό τους. Ο μόνος που μπορεί να βοηθήσει τη χώρα του είναι ο λαός της και οι κυβερνήσεις της. Το γράφει η πράξη διαχρονικά, το γράφει ο Σολωμός από το βράχο της Ζακύνθου, το γράφει ο Θουκυδίδης κι ο Αριστοτέλης, το γράφει η ελληνική και η παγκόσμια ιστορία ολόκληρη.
 1. Το παραμύθι ότι ο Έλληνας είναι ο εξυπνότερος λαός του κόσμου πέθανε. Αν ήταν στοιχειωδώς έξυπνος δεν θα ήταν εδώ που είναι. Ούτε θα είχε στη Βουλή για αντιπροσώπους αυτούς που έχει. Ούτε και θα ανεχόταν να τον κοροϊδεύουν οι ίδιοι του οι αντιπρόσωποι κατάμουτρα με όλες τις ψευτιές του κόσμου την ώρα που του κλέβουν το βιός χωρίς να έχει επαναστατήσει.
Ο λαός αυτός, μέσα σε όλα του τα δεινά θα πρέπει να ευγνωμονεί τα δύο χρόνια Συριζανελ για όσα του έμαθαν με τον πιο επώδυνο και ακριβό τρόπο, ως το χειρότερο αποκορύφωμα των προηγούμενων απαράδεκτων χρόνων.
Και να τα χρησιμοποιήσει για να χτίσει μια Οικογένεια, ένα Σχολείο και ένα Κράτος στηριγμένα πάνω στην Αυτογνωσία, την Ισονομία, την Αξιοκρατία, τη Δικαιοσύνη και τον Αλληλοσεβασμό. Γιατί χωρίς αυτά δεν υπάρχει Δημοκρατία. Υπάρχει αυτό που έχει ως σήμερα. Μία χαβούζα.
Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης-liberal.gr

3 σχόλια:

 1. Ευρωλιγούριδες τού λίμπεραλ......Οι φονικές γιά τό κόσμο υποδείξεις σας,είναι τόσο έωλες πού μόνο γέλιο
  προκαλούν...
  1. Ο δρόμος πρός τήν αρετή είναι πάντα δύσκολος...έστω ότι,είναι καί τό πιθανότερο μέσα στό 2017,διαλύεται
  μέ ευθύνη τής γερμανίας ή ΕΕ...δέν θά υποχρεωθούμε,από τά πράγματα νά γυρίσουμε στή δραχμή..????.Δέν πρέπει
  στή περίπτωση αυτή νά έχουμε εναλλακτικό σενάριο????Οσο καί ο τσίπρας,μετά τούς παπαντρέου καί σαμαροβενιζε-
  λομπομπολάκηδες καί λοιπή λεβεντοπαρέα επιμένουν μέσα στήν ΕΕ,τί θά κάνουμε αν αυτή διαλυθεί,θά κάτσουμε νά
  οδυρόμεθα...????

  2.Κοίτα τό προδομένο από τό τσίπρα δημοψήφισμα,μέ κλειστές τράπεζες καί 60 ευρώ τή βδομάδα στό καθένα,πού
  έβγαλε 62% ΟΧΙ στήν ΕΕ.Δέν υπάρχουν πλέον μικροαστού...ΑΝΟΗΤΟΙ..μόνο φτωχοί,πού δέν έχουν νά πληρώσουν ούτε
  τό καθημερινό ψωμί του...πού βλέπετε σέ αυτό τό παραμύθι τού κόμματος τών μικροαστών,εσείς εκεί στό κολωνάκι?

  3.Πλούτος υπάρχει στή χώρα,είναι τό ξενιτεμένο,εξ αιτίας σας,ανθρώπινο δυναμικό,πού μπορεί,αφού βρήκε άνετα
  δουλειά στό εξωτερικό,νά ανοικοδομήσει αξιοκρατικά τή χώρα,αρκεί νά εξαφανιστείτε εσείς οι κωλογλύφτες τών
  γερμανών.πλούτο έχει ή Ελληνική γή,αρκεί νά υπάρξει Εθνικός κυβερνήτης νά βοήθήσει,εξαλείφοντας χρέη καί
  φόρους στίς πλάτες γεωργών καί κτηνοτρόφων,όταν είχαμε τή δραχμή είχαμε καί επάρκεια γεωργικών καί κτηνο-
  τροφικών προιόντων καί δέν παίρναμε δάνεια νά εισάγουμε λεμόνια από αργεντινή καί τουρκία.
  Πλούτος είναι ό αέρας καί ο ήλιος τής Ελλάδας,γιά τά οποία πληρώνουν νά απολαύσουν οι επισκέπτες μας,ή
  ναυτιλία μας,πού υποχρεώσατε νά αλλάξει σημαία γιά νά μήν τήν λεηλατήσετε,πλούοτς είναι τά πετρέλαια στό
  υπέδαφος της χώρας,πού εκχωρήσατε ,προδότες, γιά τά υπόλοιπα 99 χρόνια

  Γιά τίς υπόλοιπες σοφιστείες σας μέχρι τό 8,δέν αξίζει νά ασχοληθεί κανείς,επειδή ανακατεύετε ανόμοια
  μεταξύ τους πράγματα γιά νά σκοτώσετε κάθε ελπίδα αντίστασης...μάταιος ό κόπος σας,επειδή κανείς δέν ξεχνά
  καί τίποτα δέν ξεχνιέται

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. 8:07
  ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΣΑΝΟΥ 12-2ΜΜ
  ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΨΕ ΕΝΑΣ ΚΑΤΑΛΗΨΙΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. συντροφε που στηριζεις ακομη τον συρφετο μηπως εισαι στο ιδιο γραφειο με τον Καρανικα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά