Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Η χειρότερη Ελλάδα...

Είναι τόσο χάλια η Ελλάδα επί ΣΥΡΙΖΑ; Τα νοσοκομεία είναι όπως τα περιγράφει ο Guardian και ο Άδωνις; Μήπως ο Πολάκης έχει δίκιο και οι συνδικαλιστές της ΠΟΕΔΗΝ (που μαζί κάποτε έχτιζαν πόρτες κι έβριζαν τη ΝΔ) είναι υπερβολικοί;
Μήπως τα σχολεία είναι παράδεισος για τα παιδιά μας και αρκεί μόνο το 15μελές για να ολοκληρωθεί η ευτυχία;
Μήπως είναι πράγματι καταστροφολογικά τα σενάρια για τις επιχειρήσεις και τα λουκέτα; Άραγε να έχει δίκιο η κυβέρνηση που με non paper υποστήριξε ότι δεν είναι τόσο άσχημη η κατάσταση στο τομέα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων;
Τελικά, μήπως υπερβάλλουμε όλοι όταν κάνουμε κριτική για την οικονομία; Που τα ληξιπρόθεσμα χρέη στο Δημόσιο μπορεί να έχουν ανέβει στα 95 δις αλλά δεν έγινε και τίποτε αφού ο κόσμος πληρώνει φόρους κι
έχουμε πλεόνασμα 7,5 δις ευρώ; Μήπως η Έφη Αχτσιόγλου είναι τελικά «σούπερ γούμαν» ή όπως έγραψε συριζαίϊκο site είναι η «πιτσιρίκα» που σε λίγους μήνες προχώρησε μια μεταρρύθμιση που είχε κολλήσει χρόνια; Εννοώντας βεβαίως το ενιαίο ταμείο που συστάθηκε αλλά έχει έλλειμμα 1 δις ευρώ;
Έχουμε αρχίσει και αμφιβάλλουμε με τα όσα βλέπουμε. Διαβάζοντας τα non paper του Μαξίμου, παρακολουθώντας τον τρόπο που ενεργεί η κυβέρνηση, το δρόμο που έχει χαράξει ο Τσίπρας αρχίσαμε να αναρωτιόμαστε αν η Ελλάδα είναι παράδεισος κι εμείς είμαστε προκατειλημμένοι με τη λαοπρόβλητη κυβέρνηση που μπορεί να αναστρέψει το κακό κλίμα που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.
Όχι, λοιπόν. Είμαστε σίγουροι. Αυτή δεν είναι η Ελλάδα που ονειρευόμαστε. Ούτε τα νοσοκομεία είναι σε έστω υποφερτή κατάσταση, ούτε ο Πολάκης δεν είναι παρά ένας «τραμπούκος» που περνά όλη τη μέρα του στο facebook. Δεν είναι η αγορά σε καλή κατάσταση, τα λουκέτα είναι χιλιάδες και οι φευγάτοι στο εξωτερικό είναι πλέον αμέτρητοι.
Η οικονομία δεν πάει καλά με όσα φτιασίδια κι αν της βάλουν, όσα πλεονάσματα κι αν παρουσιάσουν. Η Αχτσιόγλου δεν είναι η πετυχημένη πιτσιρίκα που έκανε μεταρρύθμιση, αλλά ένα κοριτσάκι που διαλύει τους ελεύθερους επαγγελματίες βαφτίζοντας μεγάλη αλλαγή τον ΕΚΦΑ ο οποίος θα καταρρεύσει σύντομα.
Εν τέλει, αυτή η Ελλάδα, των τελευταίων δύο ετών, είναι η χειρότερη Ελλάδα από την εποχή που έκαναν κουμάντο οι κατσαπλιάδες, πριν αναλάβει ο Καποδίστριας και μετά από αυτόν.
Αυτή η Ελλάδα δεν είναι η πατρίδα για την οποία πρέπει να υπερηφανευόμαστε. Δεν έχει καμιά αξιοπιστία στο εξωτερικό, άγεται και φέρεται ανάλογα με τις διαθέσεις αμόρφωτων πολιτικών που παίζουν τις τύχες της στα χέρια τους. Αυτή η πατρίδα μας πληγώνει επειδή εμείς την καταντήσαμε έτσι με τις επιλογές μας. Η Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν μας αντιπροσωπεύει. Κάποτε θα πρέπει κι εμείς να πάψουμε να την καταστρέφουμε αλλάζοντας μυαλά.
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά