Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Φλωρίδης, Φλωράκης, Φλωρινιώτης

Να φρεσκάρουμε λίγο τη μνήμη. Προ διετίας, τέτοιες γιορτινές μέρες, προκηρύχθηκαν εκλογές καθώς ο Σταύρος Δήμας δεν εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Τα κόμματα έπρεπε να ανασυνταχθούν για τα κάλπες της 25ης Ιανουαρίου. Το αδυνατισμένο ΠαΣοΚ, με αρχηγό τον Βαγγέλη Βενιζέλο, έψαχνε για κράχτη, για να τον βάλει επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας. Επέλεξε τον Γιώργο Φλωρίδη. Στις εκλογές το ΠαΣοΚ κατακρημνίστηκε. Έπεσε στο 4,68% ενώ το 2009 είχε λάβει 43,92%.
Ιστορικοί του μέλλοντος που θα μελετήσουν τον ρόλο του Φλωρίδη στην παταγώδη αποτυχία του ΠαΣοΚ θα πρέπει να διερευνήσουν την εξής πιθανότητα. Ίσως οι ψηφοφόροι να τον μπέρδεψαν με τον πεθαμένο, με τον γραμματέα του ΚΚΕ. Άκουσαν «Φλωρίδης», κατάλαβαν «Φλωράκης», και λέει ο απλός ο άνθρωπος, «μα καλά, μας κοροϊδεύουν τόσο πολύ σε αυτό το κόμμα;». Πράγματι, η κοροϊδία είχε φτάσει σε ακραία επίπεδα. Ο Φλωρίδης υπήρξε διχαστικός. Ήταν ο άνθρωπος που εγκατέλειψε τον Γιώργο Παπανδρέου όταν
έλεγε τα αυτονόητα για το εθνικό χρέος, τους δανειστές και τη συμμόρφωση της εθνικής οικονομίας.
Ο Φλωρίδης είναι σήμερα ξανά στην επικαιρότητα. Θέλει να συνενώσει την κεντροαριστερά, παρέα με την Άννα Διαμαντοπούλου και τον Γιάννη Ραγκούση. Θέλει να συνενώσει αυτό που διέλυσε. Πρόκειται για πολιτικό αναγνωρίσιμο στη Μακεδονία και δη σε νομούς όμορους του Κιλκίς. Εκεί εξελέγη 5 φορές βουλευτής κατά την τελευταία εικοσαετία. Από τη Λάρισα και κάτω λίγοι τον αναγνωρίζουν, εκτός βεβαίως από δημοσιογράφους που τον κάνουν παρέα κι επειδή τον κάνουν παρέα τον θεωρούν και φίρμα. Δεν είναι όμως αυτό το πρόβλημα μαζί του, αν δηλαδή είναι λαοπρόβλητος. Το πρόβλημα μαζί του είναι η ασυνέπεια. Έφυγε από το ΠαΣοΚ επειδή δεν ήθελε να στηρίξει τους μηχανισμούς των μνημονίων. Όταν του προσέφεραν καρεκλίτσα επικρατείας, επέστρεψε για να στηρίξει όσα είχε καταγγείλει, νομίζοντας ότι οι πολίτες έχουν μνήμη μπαρμπουνιού.
Ο Γιώργος Φλωρίδης μπορεί να βρει δεκάδες επιχειρήματα για την δική του αποχώρηση από το ΠαΣοΚ, τότε που έπρεπε να το στηρίξει. Δεν αναγνωρίζει όμως τα ίδια δικαιώματα σε άλλους. Όταν λοιπόν ο Γιώργος Παπανδρέου αποχώρησε για να ιδρύσει το Κίνημα, ο πολύς Φλωρίδης μίλησε περιφρονητικά. Αντιγράφουμε τις δηλώσεις: «Τι καινούργιο κάνει τώρα; Το εγχείρημα αυτό είναι ακατανόητο. Δεν χρειαζόταν αυτές οι περιπέτειες για ένα καπρίτσιο». Για το δικό του εγχείρημα, τσιμουδιά. Ναι, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Φλωρίδης οργανώνει κάτι έξω από τις συντεταγμένες του κόμματος. Υπήρξε επικεφαλής μια αποτυχημένης πρωτοβουλίας υπό τον τίτλο «Κοινωνικός Σύνδεσμος». Ο σύνδεσμος διατηρεί σελίδα στο facebook, όπου η πιο πρόσφατη ανάρτηση του πρώην υπουργού, τον Σεπτέμβριο, έλαβε 3 λάικ (ολογράφως: τρία).
Αναμένουμε με τεράστιο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα του κοινωνικού καλέσματος Φλωρίδη. Θα ταξιδέψει στην επικράτεια για να μιλήσει στον κόσμο. Μεταξύ μας τώρα. Αν δείτε καμιά τεράστια ουρά έξω από αίθουσα, να το ξέρετε, θα τον έχουν μπερδέψει με τον Φλωρινιώτη, τον τραγουδιστή με τις λαμέ φορεσιές.
Λώρη Κέζα- http://mononews.gr

3 σχόλια:

  1. Επιτέλους κάποιοι πρέπει να "ψάλλουν" σ' αυτούς τους σωτήρες της παράταξης τα σχολιανά τους.
    Πολλοί απ' αυτούς νομίζουν ότι βρίσκονται στις εποχές των παχέων πολιτικών αγελάδων του κυβερνητικού ΠΑΣΟΚ και συμπεριφέρονται αλαζονικά στα ΜΜΕ.
    Ας έλθουν σε επαφή με διαφορά κοινωνικά στρώματα και θα καταλάβουν πόσο έξω πέφτουν...
    Να πάνε όλοι μαζί σε ένα συνέδριο χωρίς προαπαιτούμενα και οι σύνεδροι θα δώσουν τη λύση...
    Αν δεν θέλουν συνέδριο του χώρου, ας κάνουν κόμμα και ας περιμένουν τη λαϊκή ετυμηγορία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ με τον 8.43 μμ 9/1/17....ΌΛΟΙ ΜΑΖΊ και ψήφος από τη βάση κύριοι που πρώτος εφάρμωσε ο ΓΑΠ, για να δείτε εσείς που νομίζετε οτι κάποιοι είστε. Έχετε κατακερματίσει πρώτα το χώρο και τώρα θέλετε να εμφανιστείτε ΣΩΤΗΡΕΣ!.
    Ο Γέρος της Δημοκρατίας..Ο ΜΕΓΑΛΟΣ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ είχε πει για κάποιον σαν τον κο.Φλωρίδη που πέταξε κάτι σε συνεδρίαση μέσα στη Βουλή: Ποιός είναι ο κύριος ρώτησε και οταν έμαθε είπε: ΄Ά αυτός το είπε; μη δίνετε σημασία'!. Τέτοια απαξία αξίζει στον κύριο που πρωτοστατεί για να ......ανασυντάξει τον Δημοκρατικότο χώρο!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 2:21, Μα αυτο ακριβως φοβουντα αγαπητε φιλε ολοι τους. Φοβουνται τον Γιωργο γιατι αν ειναι μεταξυ των υποψηφιων γνωριζουν οτι θα ελθει πρωτος και με διαφορα. Γιαυτο βλεπεις αυτη την διστοκια με το... τα βρισκουν....δεν τα βρισκουν με τον Γιωργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά