Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2017

Η κυβέρνηση «έχασε» οριστικά και τους αγρότες!

Ένα νέο μέτωπο έχει τώρα να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, βλέποντας σταδιακά ένα-ένα τα ερείσματά της στην κοινωνία να χάνονται.
Αν και ορισμένοι σπεύδουν να πουν πως οι αγρότες κινητοποιούνται παραδοσιακά τον Ιανουάριο, οπότε αυτό δεν αποτελεί είδηση, η απόφασή τους εφέτος για αντιδράσεις απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης είναι σίγουρα δικαιολογημένη.
Τόσο οι φορολογικές επιβαρύνσεις όσο και το νέο ασφαλιστικό βάζουν «θηλιά» στην αγροτιά και ενδεικτικό του εκρηκτικού κλίματος που υπάρχει είναι το ναυάγιο στις χθεσινές συζητήσεις του αρμόδιου υπουργού, Βαγγέλη Αποστόλου με τους εκπροσώπους των αγροτών από όλη την Ελλάδα. Μάλιστα, όπως δήλωσαν οι αγρότες στους
δημοσιογράφους, αμέσως μετά τη συνάντηση στην Κρήτη, αυτή τη φορά δεν πρόκειται να κλείσουν δρόμους, λιμάνια και αεροδρόμια, διότι δεν θέλουν να στραφούν εναντίον των συμπολιτών τους και θα επιλέξουν εναλλακτικές μορφές κινητοποιήσεων, ζητώντας έτσι και την έμπρακτη συμπαράσταση άλλων κοινωνικών ομάδων.
Με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Βουλής, παράλληλα, οι αγρότες ζητούν τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου. Ο πρώτος γύρος πανελλαδικών κινητοποιήσεων αναμένεται να ξεκινήσει στις 23 Ιανουαρίου, με συμβολικά μπλόκα σε κεντρικούς οδικούς άξονες, ενώ η ακριβής μορφή και η συνέχεια των κινητοποιήσεων θα αποφασιστούν σύντομα.
Αιμ. Περδικάρης-thecaller.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλά σου κάνει λοιπόν γιδέλληνα και σου ρίχνει φόρους απ' το πρωί μέχρι το βράδυ. Έτσι κ αλλιώς αυτοκτόνησες όταν τον ψηφισες

Η Πελασγία από ψηλά