Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Μέχρι και 24 συντάξεις θα δώσουν για να παραμείνουν στην εξουσία

Ένας καλός και παλιός φίλος, μου υπενθύμισε μια χαρακτηριστική ρήση του Α. Ζντάνωφ. Είπε ο μεγάλος αυτός «άνθρωπος των γραμμάτων και των τεχνών» ο «υπερασπιστής της ελευθερίας του καλλιτέχνη», πως «η μόνη δυνατή σύγκρουση στο πλαίσιο του Σοβιετικού πολιτισμού είναι ανάμεσα στο καλό και στο καλύτερο.»
Παραφράζοντας αυτήν τη φράση του Α. Ζντάνωφ, διατυπώνω την άποψη, πως στη σοσιαλιστική Ελλάδα η μόνη δυνατή σύγκρουση είναι, αν οι συνταξιούχοι θα πάρουν 14 ή 24 συντάξεις. Και μιλώ σοβαρά.
Ο Σπίρτζης δεν το είπε τυχαία και κακώς τον ειρωνεύτηκαν οι πολιτικοί αντίπαλοι του. Οι Συριζαίοι τις προθέσεις τους τις προαναγγέλλουν και κακώς δεν τους λαμβάνουμε σοβαρά υπ΄ όψη.
Οι υπουργοί και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν
έγιναν ξαφνικά φιλάνθρωποι. Θα αδειάσουν τα ταμεία του κράτους για να παραμείνουν στην εξουσία, καθώς μόνον αυτό τους ενδιαφέρει. Γνωρίζουν πολύ καλά την γκρίνια, τη μουρμούρα, την αμφισβήτηση που θα γνωρίσει η ηγετική ομάδα τους αν χάσουν πανηγυρικά τις εκλογές και τις τάσεις αποσύνθεσης και εσωστρέφειας που θα ακολουθήσουν. Ίσως, κάποιοι από τους σημερινούς υπουργούς υποψιάζονται πως θα έχουν κάποια προβλήματα με την Ελληνική Δικαιοσύνη.
Συνεπώς, θα τα δώσουν όλα -κυριολεκτικά- για να μην χάσουν την εξουσία. Η κίνηση τους θα είναι win-win. Αν μεν κερδίσουν τις εκλογές ο στόχος θα έχει επιτευχθεί και ο Θεός είναι μεγάλος για τη συνέχεια. Αν ηττηθούν, η Νέα Δημοκρατία θα βρει άδεια ταμεία. Δηλαδή, οι Συριζαίοι θα εγγράψουν την υποθήκη για την δεξιά παρένθεση.
Και οι εταίροι-δανειστές μας πώς θα το επιτρέψουν; Γιατί να το ανεχθούν; Ασπάζομαι την άποψη, πως οι εταίροι μας θεωρούν την Ελλάδα «χαμένη υπόθεση». Άλλωστε, τα λεφτά τους είναι εξασφαλισμένα. Επιπροσθέτως, αν κρίνουμε από το πώς αντέδρασαν στο βοήθημα που μοίρασε η συγκυβέρνηση στους χαμηλοσυνταξιούχους, δεν θα προβάλλουν αντιρρήσεις, και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο.
Και αν λόγω της υπερφορολόγησης, υπάρξουν πρωτογενή πλεονάσματα, τότε και πολιτικά αλλά και ηθικά, οποιαδήποτε επέμβασή τους θα λειτουργήσει επ΄ ωφελεία του ΣΥΡΙΖΑ. Θα ενδυναμώσει τον πολιτικό λόγο του για δανειστές και εγχώριους συνεργάτες, μέσα σε ένα πολωτικό προεκλογικό κλίμα.
Απαραίτητη προϋπόθεση για να λειτουργήσει αυτό το σενάριο είναι οι εκλογές να γίνουν με επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ και όχι εξαιτίας κάποιου τυχαίου ή απρόοπτου γεγονότος. Δηλαδή, από κάποιο «ατύχημα.» Αν έχει την δυνατότητα η ηγετική ομάδα του να τις προγραμματίσει, θα «τινάξει την μπάνκα στον αέρα.»
Γι' όλα αυτά, αν θέλει η αξιωματική αντιπολίτευση να μην πέσει από τα σύννεφα, ας λαμβάνει σοβαρά υπ΄ όψη παρόμοιες εξαγγελίες. Θα κάνουν τα πάντα για να παραμείνουν στην εξουσία. Θα ξεχάσουν μνημόνια, δεσμεύσεις, αξιολογήσεις.
Μέχρι και 24η σύνταξη είναι ικανοί να δώσουν -που λέει ο λόγος.
Σ. Μουμτζής-liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά