Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Ένας ερωτευμένος με την εξουσία πρωθυπουργός!

Με έναν δίχως ιστορικό προηγούμενο λαϊκίστικο λόγο, παρόμοιο με αυτόν που χρησιμοποιούσε δύο χρόνια πριν, τότε που υποσχόταν «εδώ και τώρα τα πάντα όλα», ο κύριος Τσίπρας ανέλαβε τελικά τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην απίθανη πολιτική παράσταση κοροϊδίας των πολιτών.
Παρουσίασε ως «εξαιρετική επιτυχία» τη μείωση του αφορολόγητου και τις νέες μειώσεις στις συντάξεις που συμφώνησε η κυβέρνηση του, μόνο και μόνο για να επιστρέψουν στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια, κι επιτέθηκε στην αντιπολίτευση για την κριτική που του ασκεί επειδή δεν τήρησε τον λόγο του για «ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα».
Παρόλες τις ευθύνες του για όλα όσα επώδυνα συνεπάγονται οι σημερινές «σκληρές» διαπραγματεύσεις -και επωμίζεται στις πλάτες του ο λαός- στην θλιβερή εμφάνιση του στην βουλή , ο κύριος πρωθυπουργός αντί για 
ένα αυτοκριτικό λόγο,  μια κουβέντα συγγνώμης για τους χείμαρρους των ψευδών, για την διαστροφή των λόγων και την απατηλότητα των υποσχέσεών του, πανηγύρισε για την ανάπτυξη και την ευημερία που προσέφερε στην χώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ!
Όλα τα έκανε καλά, παντού επέδειξε πρωτοφανή συνέπεια, η χώρα πηγαίνει από επιτυχία σε επιτυχία, οι πολίτες της κάθε μέρα βρίσκονται μπροστά σε μιαν αποκαλυπτική ευτυχία, που δεν έχει προηγούμενό της η ελληνική πραγματικότητα: Πριν απ’ όλα, δόθηκε η δέκατη τρίτη σύνταξη και λύθηκε το ασφαλιστικό, ενώ χάρη στον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, οι δανειστές «για πρώτη φορά εδώ κι εφτά χρόνια αντί  να παίρνουν θα δίνουν»… αφού συμφώνησαν ότι πρέπει να μπει «τέρμα στην λιτότητα»!
Εδώ, ο κάθε δημοκράτης σηκώνει τα χέρια ψηλά! Το ίδιο και οι έχοντες σώας τας φρένας. Ο «πρώτη φορά Αριστερός» πρωθυπουργός έφερε στην επιφάνεια την τρομερή του ανικανότητα και κυρίως αποκάλυψε τον στυγνό κυνισμό του. Είμαστε  μάρτυρες  της θηριώδους δίψας για εξουσία και του ακραίου πολιτικού αμοραλισμού ενός πολιτικού που ίσως θα ‘πρεπε να φοβόμαστε μήπως μια μέρα μας ανακοινώσει ότι οι εκλογές… είναι αχρείαστες «στην χώρα του Αλέξη»!
Αλίκη Χατζή-thecaller.gr

4 σχόλια:

  1. Δεν υπαρχουν ευθύνες για τον κ. Τσιπρα! Είναι ο μονος δυνατος πολιτικος ανδρας που φαινεται για χρονια βαθεια στον οριζοντα , πολύ πιο περα από τα βουνα του Αλμυρου που βλέπει κανεις εκει στο Γαρδικι,που θα μπορεσει να βγαλλει την Πατριδα απο το βαθυ πηγαδι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να ακολουθήσεις τη συμβουλή Γλέζου ...στο ψυχιατρείο και γρήγορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ασε τις αμπελοφιλοσοφιες και πες μας αν θα μειώσει το αφορολόγητο και αν θα πετσοκόψει τις κύριες συντάξεις μετά τις επικουρικές. Τι δεν καταλαβαίνεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα προτιμούσα να αποκαλείς το χωριό Πελασγια και όχι Γαρδικι. Το Γαρδικι είναι Σλαβικη λεξη και δεν εχει κσμια συνδεση με το τοπο μας. Για ενημερωση σου ..το όνομα Γαρδίκιον είναι Σλαβικόν, σημαίνει δε κατά τον Μέγαν Οικονόμον Κωνσταντίνον τον εξ Οικονόμων, πολίχνη> (3). Αλλοι πάλι το ερμηνεύουν ως (4), και άλλοι ως …»λάχανο» (5). Στο μόνο που συνφωνούν όλοι είναι ότι η λέξη είναι Σλαβική. Σ’ όλες όμως τις ερμηνείες καμιά εξήγηση δεν δίνεται γιά το πως αυτή η σλαβογεννής λέξης παράγεται. Μοναδική ίσως, αλλά και λογική είναι η ερμηνεία την οποίαν μας δίνει ο Γ. Δελόπουλος (6). Μας λέει ότι παράγεται, από μία παλιά σλαβική λέξη, τη λέξη Grad που σημαίνει «πολις». Αυτή την λέξη τη συναντάμε σαν δεύτερο συνθετικό στις ονομασίες πολλών πόλεων στην σλαβική γλώσσα. Π.χ. Πέτρο-γκραντ, Λένινγκραντ, Μπέο- γκραντ(=Βελιγράδι), κ.α. η ακόμη Gredisk (πόλη στην Ουκρανία), Gredisca (πόλη στην Γιουγκοσλαβία) κ.λ.π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά