Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Φαύλοι

Το Μαξίμου ανακάλυψε ότι ο Μητσοτάκης πήγε στη Μέρκελ για να ζητήσει εκλογές. Ωραία, αλλά πού είναι η είδηση;
Αν δεν απατώμαι, εδώ και έναν χρόνο ο Μητσοτάκης ζητά εκλογές κάθε μέρα.
Λέτε να μην το έχει πάρει χαμπάρι η Μέρκελ και περιμένει να της το πει προσωπικά; Ή μήπως κάποιοι εισηγούνται να ζητά εκλογές στην Ελλάδα ο Μητσοτάκης, αλλά όταν περνάει τα σύνορα να το ξεχνάει;
Ομολογώ ότι το ζήτημα με ξεπερνά.
Ελπίζω ότι ο ελληνικός λαός έχει συνειδητοποιήσει πόσο ακριβά πλήρωσε τόσα χρόνια τη διγλωσσία, την υποκρισία και την κοροϊδία των πολιτικών του.
Κι ότι απαιτεί πλέον να κόψουν το παραμύθι. Να μη λένε άλλα μέσα κι άλλα έξω. Αλλη γλώσσα στην Αθήνα κι άλλη στην Ευρώπη.
Καλώς  Ή κακώς, σύσσωμη η αντιπολίτευση (και όχι μόνο η ΝΔ…) έχει καταλήξει ότι σήμερα το βασικό πρόβλημα του τόπου είναι η κυβέρνησή του. Οτι δεν γίνεται να αντιμετωπιστούν τα άλλα προβλήματα αν δεν φύγει πρώτα αυτή η κυβέρνηση.
Αν δεν απατώμαι, είναι η ίδια ακριβώς άποψη με την οποία πολιτεύτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ όσο ήταν στην αντιπολίτευση. Δεν νομίζω τότε να ταξίδευε ο Τσίπρας και να έλεγε στους συνομιλητές του «μια χαρά τα κάνει ο Σαμαράς!».
Αντιλαμβάνομαι ότι κάποιους τους ενοχλεί και κυρίως τους ξεβολεύει αυτή η άποψη. Δικαίωμά τους. Αλλά δημοκρατία έχουμε.
Θεμιτή η προσπάθεια της κυβέρνησης να ψάχνει τις πλάτες που η ίδια δεν παρείχε όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Θεμιτή κι η απόφαση της αντιπολίτευσης να μην τις προσφέρει.
Ποιοι έχουν δίκιο; Ποιοι έχουν άδικο; Θα το κρίνουν η Ιστορία και ο ελληνικός λαός. Αλλά τώρα έτσι έχουν τα πράγματα.  
Πώς είναι λοιπόν δυνατόν η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση άλλα να φωνάζουν έως τους Ευζώνους κι άλλα να ψιθυρίζουν μόλις περάσουν τα σύνορα;
Πώς γίνεται να τους ζητάμε αλλιώς να μιλούν στον ελληνικό λαό κι αλλιώς στον Μοσκοβισί; Περιμένει άραγε κανείς να πάει ο Μητσοτάκης στη Μέρκελ για να της πει πόσο καλός Πρωθυπουργός είναι ο Τσίπρας; Νομίζω ότι η ίδια η Μέρκελ θα έβαζε τα γέλια.
Η απαίτηση είναι τόσο παράλογη ώστε καθίσταται εξ ορισμού ύποπτη. Και φαύλη - επιτρέψτε μου να προσθέσω…
Ενώ, αν το Μαξίμου ήθελε να κάνει ουσιαστική αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση αντί να διακινεί ανοησίες, δεν είχε παρά να περιλάβει τους 16 βουλευτές της ΝΔ που (μαζί με τον… Νικολόπουλο!) αγωνιούσαν τι θα γίνει με το «Τάμα του Εθνους» - πριν τους μαζέψει ο Μητσοτάκης…
Πεδίον δόξης λαμπρόν.
Γ. Πρετεντέρης-ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά