Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Σωτηρία

Στον ΣΥΡΙΖΑ τσακώνονται αν πρέπει ή δεν πρέπει να προτιμήσουν το ΠΑΣΟΚ από τον Καμμένο. Πότε να γίνει η παντρειά, υπό ποιες προϋποθέσεις, για ποιο λόγο…
Συζητούν ακόμη και ποιους πρέπει να διώξει το ΠΑΣΟΚ αν είναι να κυβερνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ - διότι έχουν και τις προτιμήσεις τους.
Αλλά υπάρχει μια λεπτομέρεια. Ουδείς στο ΠΑΣΟΚ δήλωσε ποτέ ότι ενδιαφέρεται να παντρευτεί τον ΣΥΡΙΖΑ. Το αντίθετο. Τους την πέφτουν όλοι, για όλα και με κάθε ευκαιρία.
Εκτός κι αν νομίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι υπάρχουν κάπου κρυμμένοι κάποιοι πασόκοι που λένε «Τσίπρας!» και δακρύζουν - δεν υπάρχουν…
Συνεπώς τι κουβεντιάζουν στον ΣΥΡΙΖΑ για το ΠΑΣΟΚ χωρίς το ΠΑΣΟΚ;
Τηρουμένων των αναλογιών, είναι σαν να τσακώνονται μεταξύ τους ποιον θα προτιμήσει η Αλεσάντρα Αμπρόζιο.
Στον βωμό της σωτηρίας του έθνους, της πατρίδας και της κυβέρνησης, τα παράξενα πράγματα έχουν συνέχεια. Αφού ο ΣΥΡΙΖΑ τσακώθηκε για το ΠΑΣΟΚ χωρίς το ΠΑΣΟΚ, μετά την πέφτει στη ΝΔ στο όνομα κάποιας… άλλης ΝΔ.
Αλλο πάλι και τούτο!
Υποτίθεται, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι υπάρχουν κάποιοι στη ΝΔ που έχουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην καρδιά τους και πολύ εκνευρίζονται που ο Μητσοτάκης κάνει αντιπολίτευση.
Και πού βρίσκονται αυτοί οι νεοδημοκράτες που νομίζουν ότι δουλειά του Μητσοτάκη είναι να βοηθά τον Τσίπρα; Μάλλον κρυμμένοι εκεί που είναι κρυμμένοι κι οι αντίστοιχοι πασόκοι - διότι ονόματα δεν ακούω…
Καμία αντίρρηση. Ως γνωστόν, και η αγάπη μου κάπου υπάρχει, «μα δεν ξέρω ποια είναι…».
Διαβάζω όμως στην «Αυγή», που ξέρει ότι στη ΝΔ «η κριτική πολλών έχει ενταθεί», ότι αναμένονται «εσωκομματικές εξελίξεις» λόγω «της κατάρρευσης του αιτήματος» για εκλογές κι ότι «κορυφαίος γαλάζιος παράγοντας θα παρέμβει δημοσίως ώστε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους».
Ελα ρε! Περιμένουμε με αγωνία.
Αλλά μάλλον θα περιμένουμε. Η «κρυφή αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση» κινδυνεύει να μείνει κρυφή.
Ακόμη κι η πιο πονηρή «παράγκα» γνωρίζει ένα βασικό πράγμα: στην πολιτική δεν πας εύκολα κόντρα στο ρεύμα. Και, καλώς ή κακώς, το ρεύμα είναι σήμερα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ - εξού και εξαφανίστηκαν τα ναυαγοσωστικά!
Ευλόγως, λοιπόν, κανείς δεν στηρίζει μια κυβέρνηση που καταρρέει διότι κινδυνεύει να τον πάρει μαζί της. Και κανείς δεν πάει να τσακωθεί με εκείνους που αύριο θα είναι κυβέρνηση - το είδαμε όταν ανέβαινε κι ο ΣΥΡΙΖΑ…
Επιμύθιο; Κουβέντα στην κουβέντα κι επειδή δεν βλέπω σωτηρία από την αντιπολίτευση, νομίζω ότι μάλλον θα έπρεπε στην κυβέρνηση να ξαναδούν το θέμα με την Αλεσάντρα Αμπρόζιο. 
Γ. Πρετεντέρης-ΤΑ ΝΕΑ

1 σχόλιο:

  1. Καλή ή προσπάθεια,βρέ πρετεντεράκο νά κρατήσεις όρθια-ζωντανά τά ζόμπι τής πολιτικής σου,όμως
    ή μπόχα τους μας διώχνει μακριά από όλους αυτούς πού μέ λατρεία μνημονεύεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά