Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

«Καμπάνες» Σημίτη για εθνικό ατύχημα με grexit

Για όλους και για όλα μίλησε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στην εκπομπή «Ιστορίες» σε συνέντευξή του στην Σία Κοσιώνη και στον Παύλο Τσίμα.
Ο πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε την βαθιά του ανησυχία για δυσάρεστες εξελίξεις στην οικονομία και ατύχημα το οποίο θα μπορούσε ρίξει την χώρα στα βράχια.
Μερικά από τα σημεία της συνέντευξής του:
  • Δε θέλω να επανέλθω στην ενεργή πολιτική ζωή. Χρειάζεται όμως η εμπειρία κάποιων ανθρώπων. Πρέπει να υπάρξουν νέα πρόσωπα.
  • Δεν με ρώτησαν και δεν με συμβουλεύτηκαν ποτέ μετεπειτα από μένα υπουργοί και πρωθυπουργοί . Ελληνική συνήθεια να θεωρείται περιττός όποιος ολοκληρώνει τη θητεία του.
  • Η διαφθορά είναι κοινωνικό φαινόμενο. Η καταπολέμηση της δεν γίνεται με εξεταστικές και εχθρότητα. Δεν μπορεί να εκτοξεύονται κατηγορίες χωρίς στοιχεία.
  • Δεν είδα διαφάνεια στην κυβέρνηση σε θέματα προσλήψεων, δαπανών.
  • Μεγάλο ψέμα οτι η κρίση στην ελληνική οικονομία προήλθε από τις κυβερνήσεις 1996-2004. Προήλθε από την κυβερνητική πολιτική από το 2008 -2009 αλλά και μετέπειτα.
  • Αναγκαία η συμμετοχή στην Ε.Ε στην εποχή της παγκοσμιοποίησης
  • Η Ελλάδα εκπλήρωσε τις προϋποθέσεις και πέτυχε την ένταξή της στην ΟΝΕ . Η απογραφή του Καραμανλή εξευτέλισε την Ελλάδα παγκοσμίως. Σωστες οι εγγραφές της στρατιωτικών δαπανών των κυβερνήσεων μου.
Εντύπωση προκάλεσε ο πίνακας που παρουσίασε με τα διαγράμματα της ανάπτυξης αλλά και του δημοσίου χρέους.
Εκλογές
«Χρειάζεται μία πλειοψηφία στην Βουλή, η οποία να έχει τη δύναμη και την ικανότητα να πάρει τις αποφάσεις. Σήμερα δεν υπάρχει αυτό», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, εκτιμώντας ότι η χώρα βρίσκεται σε μία έκτακτη κατάσταση και χρειάζεται «μία λύση με προσφυγή στις εκλογές».
 Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Σημίτης ανέφερε ότι «το κυβερνητικό κόμμα έχει χάσει τόσο πολύ την αποδοχή του κοινού», ενώ διαπίστωσε αδυναμία στη χάραξη μιας πολιτικής που θα οδηγήσει την Ελλάδα μπροστά.
«Φοβάμαι το ατύχημα»
Για το εάν φοβάται έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ανέφερε ότι «σχέδιο δεν πιστεύω να υπάρχει». «Φοβάμαι το ατύχημα. Φοβάμαι τον τρόπο που γίνεται η διαπραγμάτευση. Η διαπραγμάτευση γίνεται επί μήνες. Οι αξιολογήσεις δεν γίνονται. Και δεν υπάρχει άνθρωπος στην Ευρώπη και στην Ελλάδα που να μην λέει ότι όσο καθυστερούν οι αξιολογήσεις τόσο χειρότερα γίνονται τα πράγματα», πρόσθεσε.
Αξιολόγηση
Αναφερόμενος στη δεύτερη αξιολόγηση, επεσήμανε ότι, σε ό,τι αφορά τις προθέσεις, «τόσο από ευρωπαϊκής πλευράς, όσο και από ελληνικής πλευράς, θέλουμε η αξιολόγηση να τελειώσει. Αλλά οι μεν Ευρωπαίοι θέτουν ορισμένα θέματα τα οποία είναι εξαιρετικά δύσκολα αυτή η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει, η δε κυβέρνηση για να μην αποδυναμώσει τη θέση της, δεν θέλει να κάνει αναγκαίες υποχωρήσεις».
Ο κ. Σημίτης ανέφερε ότι το 2017 είναι μία μεταβατική περίοδος, καθώς λόγω των εκλογών σε Γερμανία και Γαλλία δεν μπορούν να ληφθούν αποφάσεις. Ερωτηθείς εάν θα πρέπει η αξιωματική αντιπολίτευση να ψηφίσει τα μέτρα, είπε ότι η κυβέρνηση είναι αυτή που αποφασίζει. «Οι ξένοι δεν μπορούν να ανακατεύονται στην πολιτική των κομμάτων, τα κόμματα είναι ελεύθερα να υποστηρίζουν το οτιδήποτε πιστεύουν και οι ξένοι θα πρέπει να αναλάβουν ανάλογα τα ρίσκα, τις ευθύνες κλπ. Αλίμονο τώρα, εάν έρχονται και οδηγίες από τις Βρυξέλλες, από τον οποιονδήποτε στο κάθε κόμμα της αντιπολίτευσης, θα είναι και αστείο και απαράδεκτο σε σχέση με τη λειτουργία της Δημοκρατίας», σχολίασε.
Χρέος
Για το θέμα του χρέους, είπε ότι «όλα έχουν ρυθμιστεί από το τρίτο μνημόνιο». «Όταν λοιπόν η ελληνική κυβέρνηση λέει θέλω να διαπραγματευτώ αυτά που έχω συμφωνήσει το ’18, πριν, ή κοροϊδεύει τον κόσμο ή δεν αντιλαμβάνεται πώς έχει η κατάσταση (…) Δεν είναι κακό να ζητάει πράγματα να γίνουν πιο ευνοϊκά, αλλά δεν πρέπει να το παρουσιάζει στο κοινό σαν το κεντρικό θέμα που υπάρχει σε κάθε διαπραγμάτευση, όταν οι άλλοι δεν το θέλουν και ξέρουν ότι δεν θα πάνε. Είναι μία παραπλάνηση του κοινού αυτή», συμπλήρωσε ο κ. Σημίτης.
Μιλώντας περί εξωτερικής πολιτικής, ο κ. Σημίτης, δεν απέκλεισε ένταση και «ατύχημα» στο Αιγαίο, λόγω χειρισμών που θα προέλθουν από την ανάγκη συσπείρωσης της τουρκικής κοινής γνώμης γύρω από την ηγεσία Ερντογάν. Κατά τη γνώμη του, θα πρέπει να συνεχιστεί η πολιτική του διαλόγου με την Τουρκία για όλα τα ζητήματα. Θεώρησε δε, λανθασμένη την άποψη για μη προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Όμως κάτι τέτοιο, μία πολιτική διαλόγου δηλαδή, θα περιόριζε σημαντικά τους εξοπλισμούς. «Γιατί να βρισκόμαστε διαρκώς στην ανάγκη των εξοπλισμών; Γιατί να έχουμε εξοπλισμούς οι οποίοι σε ποσοστιαία αναλογία είναι μεγαλύτεροι μετά της Μεγάλης Βρετανίας;» Πρόσθεσε πάντως ότι αυτή τη στιγμή η Τουρκία δεν πρέπει να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Εγώ είμαι ένας ιδιώτης, ο οποίος μπορώ να λέω ελεύθερα τη γνώμη μου, η Ελλάδα είναι μία χώρα με ευθύνες και πρέπει να προσέχει τι λέει».
Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο χώρο της Κεντροαριστεράς, είπε ότι όλοι οι παράγοντες του χώρου θα πρέπει να συνομιλήσουν με σκοπό τη δημιουργία ενός νέου σχήματος με νέα ηγεσία, η οποία, όμως, δεν θα αποκλείει και τα παλαιότερα ηγετικά στελέχη.
Ερωτηθείς για τη Νέα Δημοκρατία, θεώρησε θεμιτό να μη δεσμεύεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι των δανειστών, ενώ για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε ότι η νίκη στις εσωκομματικές εκλογές ήταν απρόβλεπτη και τώρα ο ίδιος πρέπει να αλλάξει το κόμμα του.
Τέλος, εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον της χώρας. «Είμαι αισιόδοξος γενικά. Και πιστεύω ότι η χώρα μπορεί. Πιστεύω ότι χρειάζεται βέβαια μία μεγάλη προσπάθεια, η οποία θα συνεχιστεί για πολλά χρόνια. Οι υπολογισμοί προβλέπουν την επάνοδο της Ανάπτυξης το 2030. Πιστεύω ότι όσο πιο σοβαροί είμαστε στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, εμμένουμε, προσπαθούμε και δεν ασχολούμαστε με διάφορα δευτερεύοντα, μπορούμε να τα καταφέρουμε και νωρίτερα από το 2030».
thecaller.gr 
Προφανώς ενοχλημένη η κυβέρνηση από τις τόσες αλήθειες έβαλε το λυκόσκυλο της να γαβγίσει.

3 σχόλια:

  1. Τέλεια,βγήκε ό γερμανός εκσυγχρονιστής καί είπε τί πρέπει νά γίνει στή γερμανική αποικία.
    Αυτός δηλαδή πού μεσίτεψε στήν Ελλάδα τά γερμανικά λέοπαρντ,τά γερμανικά υποβρύχια πού
    γέρνουν,γιά νά σκοπεύουν καλλίτερα λένε οι γερμανοί,καί έπεισαν τούς τσοχατζόπουλους
    καί παπαντωνίου μέ κάποιες μίζες νά τά παραγγείλουν.
    Τήν ανάγκη τών παραπάνω παραγγελιών επέβαλε,ό τάπερμαν,κατά τήν Μαλβίνα πού απέλυσε από
    όλα τά κανάλια,επέβαλε μέ τό μοίρασμα στή τουρκία τού μισού Αιγαίου,μετά τά Ιμια,οπότε
    ή Ελλάδα,γιά νά προστατέψει τά ανατολικά σύνορα τής ευρώπης,έπρεπε μέ δικά της έξοδα νά
    αγοράσει γερμανικά όπλα.
    Τού ποιό πάνω ρεσάλτου,στίς τσέπες τών Ελλήνων,προηγήθηκε τό ρεσάλτο τού χρηματιστηρίου
    δηλ.τό κλέψιμο περιουσιών φυσικών προσώπων καί ασφαλιστικών ταμείων όταν μέ τή βοήθεια
    κάποιου λαλιώτη? έπεισαν τούς Ελληνες ότι ή ανοδική τάση τού χρηματιστηρίου,μέ τά
    λεφτά τών κορόιδων καί υποχρεωτικά τών ταμείων,έδειχνε τήν ανοδική τάση τής Ελληνικής
    οικονομίας.
    Γιά νά δώσει τά ρέστα τής χώρας,στούς γερμανούς,απειλεί μέ ατύχημα καί έξοδο τής Ελλάδος από τήν ευρωζώνη,ώστε χωρίς πρόβλημα νά ιδιωτικοποιηθεί ή ΔΕΗ,τά νερά κλπ.
    Οπότε ή Ελλάδα έχει μπροστά της δύο εξίσου δύσκολες επιλογές....

    Η πρώτη,νά κάνει οικουμενική μέ σημίτηδες,δέν γνωρίζω αν ή λέξη σημίτης έχει κάποια
    εβραική ρίζα,καί νά παραδώσει τή χώρα στά χέρια τών γερμανών,γιά τά επόμενα 99 χρόνια,

    Η δεύτερη νά κάνει στάση πληρωμών στούς τοκογλύφους,νά κηρύξει δηλαδή χρεοκοπία πού
    είναι ή νομική έννοια τής προστασίας τής χώρας,νά γυρίσει σέ εθνικό νόμισμα καί νά
    κλείσει φυλακή σημίτηδες κλπ μνημονιακούς πολιτικούς,πού έκαναν τή χώρα αποικία
    γερμανικού χρέους,ότι δηλαδή έκαναν στήν Ισλανδία κλείνοντας πολιτικούς καί τραπεζίτες
    φυλακή καί σήμερα έχουν ανάπτυξη 5%....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οι άλλες χώρες βγήκαν από τα μνημόνια γιατί κυβερνήσεις και αντιπολιτευσεις έδωσαν τα χέρια και εργάστηκαν μαζι για το καλό των πολιτών τους.
    Εμείς μιλάγαμε για προδότες, γερμανοτσολιάδες ,κρεμάλες κλπ
    Ετσι κάναμε πρωθυπουργό ακόμη και τον Αλέξη.
    ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://nonews-news.blogspot.gr/2017/03/blog-post_5900.html?m=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά