Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Κυνική ομολογία Βαρουφάκη! «Γνώριζα ότι τα ΑΤΜ θα έκλειναν- Ο Τσίπρας είχε συμφωνήσει με το σχέδιο μου»

Σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό της Βενεζουέλας ο πρώην υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στις δραματικές στιγμές του 2015 και υποστήριξε πως γνώριζε, πριν καν ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ κατακτήσει την εξουσία, ότι αν η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα επιχειρήσει να εφαρμόσει το πρόγραμμα που είχε υποσχεθεί προεκλογικά, οι τράπεζες θα έκλειναν και δεν θα υπήρχε ρευστότητα στην αγορά, όπως μετέδωσε το iefimerida.gr.
Ο πρώην ΥΠΟΙΚ δήλωσε πως ο Αλέξης Τσίπρας αρχικά είχε συμφωνήσει στην περίπτωση που οι τράπεζες έκλειναν να τεθεί σε εφαρμογή το εναλλακτικό σχέδιο που είχε εκπονήσει, το οποίο προέβλεπε και εναλλακτικό σύστημα πληρωμών, αλλά τελικά μετά τις πιέσεις που δέχθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση έκανε πίσω.
Σημειώνεται πως η συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη έγινε στα αγγλικά αλλά μεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό μεταγλωττισμένη στα ισπανικά, από όπου το iefimerida.gr έκανε την μετάφραση.
«Ο πρωθυπουργός είχε συμφωνήσει με το σχέδιο μου»
«Ήμασταν προετοιμασμένοι. Γνωρίζαμε πολύ καλά πως όταν θα κατακτούσαμε την εξουσία θα μπορούσε να χτυπήσει το τηλέφωνο από τις Βρυξέλλες ή από την Φρανκφούρτη και να μας πουν ότι
αν επιμέναμε να θέλουμε να αποφύγουμε το βαρύτατο χρέος μας, αν επιμέναμε να κάνουμε ό,τι έκανε το Εκουαδόρ, το Μεξικό και άλλες χώρες στην ευρύτερη περιοχή, να κάνουμε μια αναδιάρθρωση του χρέους μας, αν επιμέναμε στην άποψη μας να στηρίξουμε τους πιο φτωχούς στην κοινωνία, αν επιμέναμε να είμαστε λογικοί, οι τράπεζες την επόμενη μέρα δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν, τα ΑΤΜ θα έκλειναν, η Κεντρική Τράπεζα δεν θα είχε ρευστότητα.
Γνώριζα ότι αυτό θα συνέβαινε, το ήξερα από την πρώτη μέρα. Είχα όμως ένα εναλλακτικό σχέδιο, έναν εναλλακτικό μηχανισμό για να κάνουμε πληρωμές με μια δημόσια πλατφόρμα, αυτό συμφωνήθηκε με τον πρωθυπουργό, ότι θα εφαρμόζαμε αυτό το σχέδιο, αλλά δυστυχώς ο πρωθυπουργός μπροστά στις πιέσεις του ΔΝΤ και της Ε.Ε. τελικά υποχώρησε και δεν με άφησε να θέσω σε εφαρμογή αυτό το σχέδιο», δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης.
«Δεν εκλέχθηκα για να υπογράψω νέο δάνειο»
Ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης υποστήριξε στην συνέντευξη του πως παραιτήθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επειδή διαφώνησε με τη συνταγή λιτότητας που τελικά αποφάσισε να εφαρμόσει ο Αλέξης Τσίπρας. Ουσιαστικά ο κ. Βαρουφάκης άφησε να εννοηθεί πως η συμφωνία που υπήρχε με την κυβέρνηση ήταν να εφαρμοστεί το εναλλακτικό σχέδιο που είχε εκπονηθεί σε περίπτωση ρήξης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν εκλέχθηκε για να υπογράψει συμφωνία για νέο δάνειο.
«Εγώ παραιτήθηκα επειδή δυστυχώς η ελληνική κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση επέμειναν να αρνούνται την ελληνική πραγματικότητα. Είχαμε χρεοκοπήσει από το 2009 – 2010 και συνεχίσαμε να προσπαθούμε να δείξουμε ότι θα μπορούσαμε να ξεπεράσουμε την κατάσταση με νέα δάνεια που θα δίνονταν στην Ελλάδα, με αντάλλαγμα μέτρα λιτότητας που θα μείωναν τα εισοδήματα του κόσμου. Αυτό ερχόταν σε αντίθεση με τη λογική και το κοινό αίσθημα.
Εγώ δεν εκλέχθηκα για να υπογράψω μια συμφωνία για νέο δάνειο, κάτι το οποίο θα επιδείνωνε την κατάσταση στη χώρα. Από τότε, όπως είχα προβλέψει, τα πράγματα χειροτέρεψαν ακόμη περισσότερο.
Γιατί όταν μια χρεοκοπημένη χώρα συνεχίζει να ζητάει δάνεια και παριστάνει ότι δεν έχει χρεοκοπήσει και οι συνθήκες για να εκταμιευθούν αυτά τα δάνεια είναι να μειώνεις ακόμη περισσότερο το εισόδημα ανθρώπων, από τους οποίους στη συνέχεια θα ζητήσεις να πληρώσουν φόρους για να ξεπληρώσουμε αυτά τα δάνεια, αυτό οδηγεί σε μια επιδείνωση ακόμη μεγαλύτερη.
 https://thecaller.gr

7 σχόλια:

  1. ΞΕΒΡΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ
    ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΡΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο παμμέγιστος Βαρουφάκης,ήξερε,σάν πανεπιστημιακός,ότι τό χρέος τής Ελλάδος είναι τεράστιο καί ή Ελλάδα δέν μπορεί νά τό αποπληρώσει.
    Αυτό πού κάνανε καί κάνει καί ή σημερινή κυβέρνηση είναι νά καμώνονται ότι τό χρέος είναι βιώσιμο καί γιά τό λόγο αυτό οι τοκογλύφοι βάζουν τή δόση τού χρέους,γιά νά μήν
    σκάσει,οικονομικά,ή Ελλάδα καί από τήν άλλη παίρνουν ,σάν εγγυήσεις μισθούς,συντάξεις,
    αφορολόγητο,ΔΕΗ,νερά κλπ,ώστε τό πρόβλημα τής χρεωκοπίας-στάσης πληρωμών,νά πάει παρακάτω.
    Τή νύχτα τού δημοψηφίσματος,μέ τό ΟΧΙ στούς ευρωπαίους νά πιάνει τό 62%,μέ κλειστές
    τράπεζες,οικονομική τρομοκρατία μέ 420 ευρώ τή βδομάδα,ό τσίπρας κιότεψε καί πρόδωσε τό
    Βαρουφάκη κάνοντας τό ΟΧΙ,ναί.
    Ο Βαρουφάκης ήξερε ότι οι τοκογλύφοι θά τού στερούσαν ρευστότητα,κλειστές τράπεζες
    άδεια ΑΤΜ,αλλά ήταν έτοιμος νά τούς αντιμετωπίσει μέ στάση πληρωμών στά δάνεια καί
    επιστροφή σέ εθνικό νόμισμα,πράγμα πού θά αποσταθεροποιούσε ολόκληρη τήν ευρωζώνη.
    Ομως προδόθηκε από τόν τσίπρα καί έτσι δήλωσε παραίτηση.
    Ηδη ο βαρουφάκης μέ άλλους ευρωπαίους έχει δικό του κόμμα,κόντρα στή γερμανία καί γιά
    τό λόγο αυτό έχουν πέσει απάνω του νά τόν φάνε ΟΛΟΙ οι γλύφτες τού φον σακάτη,μαζί
    καί το κόμμα τού τσίπρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο 8:07 ΨΗΦΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΚΛΕΓΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ
    ΚΑΜΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 9.05 τής χθές....μμμμμμ..μάλλον δέν είναι τυχαία ή σύμπτωση απόψεων μέ αυτή τών γερμανών
    πού απεχθάνονται καί αποκηρύσσουν μετά βδελυγμίας τό πανεπιστημιακό δάσκαλο Βαρουφάκη.
    Τό ερώτημα πόσοι ακόμη κρατάνε ομπρέλλα,εδώ στήν Ελλάδα,όταν στή γερμανία βρέχει.
    Αναγκαία καί ικανή διευκρίνιση....σέ καμμία περίπτωση δέν στοχοποιείται ο απλός γερμανικός λαός,ήδη θύμα καί ο ίδιος τών ελαστικών μορφών εργασίας,από τή γερμανική ελίτ,πού καταδυναστεύει ολόκληρη τήν τήν ευρώπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανοητα σχολια απο εξυπνακηδες για να περνα η ωρα!!
    Γεγονος ηταν και παραμενει, οτι Ελλαδα, η Πατριδα μας, ηταν και ειναι υπερχρεωμενη με το ποσο των 320 δις Ε, πολυ ανωτερο του εθνικου μας εισοδηματος, με περιπου 180 δις ευρω, κι οτι κατω απο αυτες τις συνθηκες θα επρεπε να εχει κυρηχθει χρεοκοπια , με σταση πληρωμων κλπ, οπως συμβαινει σε καθε μπαταρησμενο εμπορο στη καθημερινοτητα.
    Ευτυχως ειμασταν στην Ευρωπαικη Ενωση κι ευτυχως που ο καλος Θεος της Ελλαδος μας εστειλε σαν αγγελο εξ ουρανων, ειτε τον συνετον, πραον, σοφον και ειλικρινη κ. Τσιπρα, ο οποιος με αληθινη μαεστρια τα καταφερε ως τωρα να μας ανεχονται οι ευρωπαιοι και, ως διαφαινεται, μαλλον θα τα καταφερει να μας κρατησει και μελλοντικα στην Ευρωπαικη Ενωση!! Η Ελλαδα θελει ριυικη ανακαινηση, οπως εγινε στη Γερμανια κι οπως προβλεπεται να γινεοι στη Γαλλια , Ιταλια , ΗΠΑ κ.α.
    Σκεφθητε το τι γραφετε και μην αφινετε να σας τραβουν οι λαικιστες δημοσιογραφοι σε ακατανομαστα μονοπατια με τον χαλκα στη μουρη, πως καναν αρκουδιαρηδες αλλοτε που περνουσαν απο τα χωρια μας.
    Αν δεν ηταν ο κ. Τσιπρας στα πραγματα στο μεσοδιαστημα που αφισαμε πισω μας η Αθηνα θα ηταν καμμενη και η Ελλαδα διχασμενη. Η συνετη και ρεαλιστιοκη πολιτικη του , παρα τις μεγαλες αντιξοοτητες ,και πιεσεις απ~εξω και μεσα, απεσωβησε αυτον τον κινδυνο!
    Σοβαρευθειτε λοιπον!Είναι λυπηρό που τετοιοι αρθρογράφοι σαν και τουτον εδω , μονοπωλούν τον τυπο με τετοιου ειδους αναθεματισμούς.Ολα αυτα δεν βοηθουν παρα μονο συντηρουν τον πολιτικό οχετό που μας έφερε στην κρίση.
    Ολοι μας πρεπει να υποστουμε τις συνεπειες της κακης πολιτικης του παρελθοντος και να καταλαβουμε και τους πραγματικούς λόγους της κρίσης! Αυτοι προηλθαν απο κομματικα προσωπα του ΠΑΣΟΚ και ΝΔ!! «Το μαζί τα φάγαμε του Πάγκαλου» για τη χρεοκοπια καλυπτει μονο ενα μερος του προβληματος μας!!Χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 12:19
    διαβασε εδω http://pelasgia.blogspot.gr/2017/04/blog-post_196.html και κλαψε
    ο απολυτος διασυρμος ενος ημιμαθους κνιτη που στηριχτηκε στην απελπισια ενος λαου και ουτε πρωθυουργος δεν ειναι
    ΚΑΤΑΝΤΙΑ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά