Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

«Κόκκινος» συναγερμός από την ΤτΕ για τα άδεια ταμεία – Πρωτοφανή «βουτιά» σε έλλειμμα

Άδειασαν τα ταμεία !
Λακωνική μεν, αλλά καταπέλτης η ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος για τις καθαρές δανειακές ανάγκες της κεντρικής κυβέρνησης σε ταμειακή βάση το τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου.
Ετσι, μετά το ΔΝΤ που βλέπει πρωτογενές πλεόνασμα 2% για το 2018 και επομένως αφήνει ανοιχτό ένα παράθυρο για πρόσθετα μέτρα, τα οποία η κυβέρνηση αποκλείει στηριζόμενη όχι μόνο στα αποτελέσματα του πρωτογενούς πλεονάσματα του 2016, αλλά και στη συμφωνία του Μαίου 2016 που προβλέπει την ενεργοποίηση του κόφτη όταν δεν επιτευχθούν οι στόχοι, ήρθε και η Τράπεζα της Ελλάδος για να φανερώσει ότι οι δυσκολίες άρχισαν από φέτος.
Οπως αναφέρει η Κεντρική Τράπεζα “την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2017 το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε έλλειμμα 251 εκατ. ευρώ, έναντι πλεονάσματος 524 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2016.
Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του
τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 10.718 εκατ. ευρώ, από 10.893 εκατ. ευρώ πέρυσι.
Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, στις οποίες περιλαμβάνονται και δαπάνες ύψους περίπου 432 εκατ. ευρώ που αφορούν την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών, διαμορφώθηκαν σε 12.913 εκατ. ευρώ, από 11.708 εκατ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2016”.
Οπως προκύπτει λοιπόν όλοι οι δείκτες είναι χειρότεροι από πέρυσι, πράγμα που δυσκολεύει και τη διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση που βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο.
 http://www.lykavitos.gr/

2 σχόλια:

  1. Η υστέρηση εσόδων,σημαίνει αδυναμία πληρωμής τού ΔΝΤ,πού έφερε ό γιωργάκης,καί αδυναμία
    πληρωμής τών γερμανών τοκογλύφων.
    Γιά νά πληρωθούν τώρα οι παραπάνω,πρέπει νά κοπούν μισθοί,συντάξεις καί νά κουρευτούν
    καταθέσεις.
    Τό κούρεμα τών καταθέσεων,είπε σήμερα ό χάρης θεοχάρης,είναι αναπόφευκτο επειδή δέν
    πληρώνονται τά κόκκινα δάνεια τών τραπεζών...
    Ετοιμαστείτε νά δώσετε καί τά χρυσαφικά σας,στούς εκλεκτούς κομματικούς σχηματισμούς σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. 1,5 εκατομμύριο άνεργοι, 25% ανεργία, 25% πτώση ΑΕΠ, 96% των εργαζομένων έχουν υποστεί μειώσεις, 60% μείωση τζίρου μικρομεσαίων, 0,8% επενδύσεις και πάει λέγοντας. Δεν ελπίζω τίποτα από κανέναν πολιτικό. Ο ξεπεσμός και η ανικανότητα τους είναι ατελείωτη. Κι αυτοί κάνουν δηλώσεις στην ΕΡΤ ότι όλο και πλησιάζουμε στο τέλος..... και το τάισμα των προβάτων με σανό καλά κρατεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά