Κυριακή, 23 Απριλίου 2017

Χουντο-δημοκρατία, το νέο υπερπολίτευμα!

 O ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να γίνει Πρώτη Φορά Χούντα Αριστερά όπως λένε.
Δεν υπάρχει καλή ή κακή, και τώρα πια ούτε καν δεξιά ή αριστερή δικτατορία.
Φυσικά δεν υπάρχουν καλές χούντες, υπάρχουν όμως κακές και κάκιστες. Φρικτές και ολέθριες. Στο παρελθόν αποδείχθηκε από την ίδια την Ιστορία ότι διαχρονικά τα μεγαλύτερα μαζικά εγκλήματα εν καιρώ ειρήνης τα έχουν διαπράξει χούντες ενδεδυμένες τον μανδύα του αριστερού - και μάλιστα στο όνομα της Δημοκρατίας.

Γιατί αυτό τελικά είναι το μεγάλο αβαντάζ των αριστερών δικτατοριών, είτε των κλασικών κομμουνιστικών σοβιετικού τύπου, είτε του Κιμ Γιονγκ Ουν (που επίσης δηλώνει... αριστερός), είτε των λατινοαμερικάνικων σαν του Κάστρο, του Τσάβες και του Μαδούρο... καλή ώρα. Μιλάνε συνεχώς υπέρ της Δημοκρατίας και πράττουν το αντίθετο, ενώ οι μάλλον αφελείς δεξιοί ή φασίστες χουντικοί διακηρύττουν ανοιχτά ότι είναι κατά του κοινοβουλευτισμού και υπέρ της ολιγαρχίας ή του ολοκληρωτισμού. Τς, τς, τς, τόση επιπολαιότητα;...


Μια άλλη μεγάλη πλην ουσιαστική διαφορά είναι ότι στις δεξιές χούντες το εκάστοτε καθεστώς απλώς ενδιαφέρεται να κάνει το κουμάντο μόνο του και να μην του αντιμιλά κανείς. Κατά τα λοιπά, δεν καίγεται να παρεμβαίνει στην καθημερινή λειτουργία της οικονομίας, ούτε καν στην ιδιωτική ζωή των πολιτών γενικώς, πλην εκείνων που έχουν... το φιλότιμο (ζητούμενο κι αυτό... καλή ώρα) να αντισταθούν και για τούτο κρίνονται επικίνδυνοι.

Από την άλλη πλευρά, οι αριστερές χούντες δεν θέλουν μόνο να σου πάρουν το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι, αλλά να βάλουν χέρι στην περιουσία σου, να αποφασίζουν τη μοίρα του καθενός και να παρακολουθούν, άλλοτε ως κοριοί και τώρα ως... ιοί των κομπιούτερ, ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ έως ότου συμμορφωθούν με τα «πρότυπα» που έχει κάθε τρελαμένος σοσιαλδικτάτορας στο μυαλό του.

Μετά τον Χίτλερ και τα παγκόσμια εγκλήματά του με αποκορύφωμα το Ολοκαύτωμα, χτυπάνε αργυρό και χάλκινο μετάλλιο Τρόμου ο Στάλιν και ο Μάο. Μόνο στην ΕΣΣΔ πέθαναν από πείνα μερικά εκατομμύρια φτωχοί μουζίκοι γιατί το Ανώτατο Σοβιέτ είχε αποφασίσει ότι στις στέπες που δεν φυτρώνει ούτε πέτρα θα ’πρεπε να παράγουν... τουλίπες Ολλανδίας για να μην έχουν οι ιμπεριαλιστές το μονοπώλιο.

Οποιος δεν προλάβαινε να λιμοκτονήσει, τον εκτελούσαν ως προδότη γιατί δεν έκανε το αγριόχορτο αγριοτριαντάφυλλο! Αγνωστα παραμένουν ακόμη τα αντίστοιχα νούμερα στην Κίνα, όπου ο Μάο και οι διάδοχοί του έκαναν διάφορα πειράματα πάνω σε ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους μέχρις ότου καταντήσουν -ξύπνιοι!- υπεργολάβοι των Αμερικανών καπιταλιστών.

Φανταστείτε, τώρα, με την πολύ μικρή και μη συγκρίσιμη αναλογικά εμπειρία τού τι θα πάθαινε η Ελλάδα με δύο χρόνια Πρώτη Φορά Αριστερά, αν είχε απόλυτο δικτάτορα σε τόσα εκατομμύρια Ελληνες κάναν «σαλεμένο» από τους τρελάρες που σκεφτόντουσαν πώς θα κοροϊδέψουν την Ε.Ε. τυπώνοντας κρυφά νόμισμα στη Ρωσία του Πούτιν με χαρτί από τη Βραζιλία. Προς Θεού, όχι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι χούντα, πόσο μάλλον ότι υπάρχει κάποια σύγκριση μεταξύ του σημερινού όλο και πιο ανελεύθερου και αντιδημοκρατικού καθεστώτος με την απριλιανή δικτατορία που έγινε πριν από 50 χρόνια σε συνθήκες, παρότι επίσης ανώμαλες, εντελώς διαφορετικές.

Δεν μπορώ να ξέρω ΚΑΝ αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήθελε -εάν και εφόσον μπορούσε- να λειτουργήσει ακόμη πιο απολυταρχικά από τη Βενεζουέλα που θαυμάζει. (Πέφτουν στον δρόμο νεκρά παιδιά από τους φονιάδες του Μαδούρο και οι Συριζαίοι τον επικροτούν!) Υπάρχουν ενδείξεις και συμβάντα που οδηγούν προς αυτό το συμπέρασμα, αλλά δεν είμαστε στο «SURVIVOR» για να κάνουμε μαντεψιές για το αν θα επιθυμούσαν να παραστήσουν τον Κάστρο ή τον Τσε Γκεβάρα - κι ας ζούσαν όλοι οι άλλοι με ένα παξιμάδι. Αν έλεγε κανείς ότι διακρίνει μια τέτοια τάση, ίσως να μην έπεφτε και πολύ έξω. Το λένε και οι Θεσμοί. Αλλά ως εκεί.

Κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν ήθελαν ή αν θέλουν ακόμη να το πάνε σε μια φάση «αριστερής χούντας» πάντα στο όνομα του Λαού, πλην όμως θα ’πρεπε να προσπαθήσουν αρκετά, αφού ακόμα και οι απριλιανοί χουντικοί, οι φοβεροί και τρομεροί, στο τέλος γίναν καρικατούρες, προτού προκαλέσουν την εθνική τραγωδία με τον «Αττίλα», παίζοντας τάχα μου παιχνίδια πίσω από την πλάτη των Τούρκων... (Για αστεϊσμό και μόνο να διευκρινίσουμε ότι υπάρχει μία ακόμη ειδοποιός διαφορά: τότε τουλάχιστον το μυστρί σήμαινε... ΜΥΣΤΡΙ! Οτι το έργο δηλαδή έχει ολοκληρωθεί! Τώρα απλά σημαίνει ότι... μπαίνεις υπ’ ευθύνη σου κι όπου βγει!) Ομως οι «νοσταλγοί» είναι εξίσου ανόητοι με όσους ακόμη δηλώνουν αριστεροί.

Σήμερα το νέο υπερπολίτευμα λέγεται χουντο-δημοκρατία. Δεν χρειάζεται καν τα τανκς, αφού μπορεί και να λειτουργεί ηλεκτρονικά ή με drones χωρίς να το καταλάβει κανείς, παρακάμπτοντας το φρόνημα των πολιτών, έχει πια παγκοσμιοποιηθεί. Δεν είναι ανάγκη να μείνουμε στις «ευκολούρες» για το τι σόι Δημοκρατία είναι αυτή στην Τουρκία ή στη Ρωσία και τελικά... αν όντως τη θέλουν οι άνθρωποι! Στο κάτω-κάτω κάποιοι λαοί, καθ’ όλα πολιτισμένοι και σοβαροί, είναι υπέρ της Μοναρχίας από ΑΠΟΨΗ.

Ολα σχετικά και αυτά. Εδώ μας έχουν συνηθίσει στο άλλοτε πρωτοφανές, ο ένας αντίπαλος να παίρνει τις περισσότερες ψήφους και ο απέναντι τις λιγότερες, αλλά και... όλη την κυβέρνηση τελικά γιατί έτσι είναι οι ιδιαιτερότητες, λέει, του κάθε εκλογικού συστήματος. Μάλιστα... «Ιδιαιτερότητα» το λένε τώρα; Συγχρόνως είσαι «φακελωμένος» από παντού και υπό παρακολούθηση ανά πάσα στιγμή στην πιο ιδιωτική σου ζωή, άμα θέλουν, ενώ τα χρήματά σου -που νομίζεις ότι είναι δικά σου- παίζονται καθημερινά στην παγκόσμια ρουλέτα της αγοράς. Στο ερώτημα ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑ πάντα Δεξιά ή ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ πάμε Αριστερά, τουλάχιστον υπήρχε απάντηση. Κάποτε ο μεγάλος μας εχθρός ήταν... ο Παττακός!

Υπήρχε ένας ΚΑΚΟΣ στο έργο! Σήμερα όλοι το παίζουν καλοί και δημοκρατικοί αλλά... σου παίρνουν το 50% του εισοδήματος και της περιουσίας σου, με τη σύμφωνη γνώμη των Ευρωπαίων φίλων μας, για τα χρέη που έκαναν άλλοι πολιτικοί χωρίς να σε ρωτήσουν, οι οποίοι ήδη έχουν φροντίσει να αθωώσουν προκαταβολικά και εναλλακτικά ο ένας τον άλλον. Πόσο πιο δύσκολη έχει γίνει η ζωή μας...

Το σίγουρο είναι ένα: Καμία χούντα δεν είναι καλή, όμως δεν θα το καταλάβεις καν άμα λάχει να επιβληθεί. Διότι ήδη υπερισχύει η χουντο-δημοκρατία νέου παγκόσμιου τύπου. Νομίζεις ότι αποφασίζεις! Αν σου τύχει σε κάνα reality, όμως, ευχήσου να μην είν’ αριστερή. Δεν θα φύγεις ποτέ από το νησί, θα πεθάνεις στα πόδια σου ψηφίζοντας αενάως δημοκρατικά!

Θέμος Αναστασιάδης-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

1 σχόλιο:

 1. Θά τολμήσω,καθαρά οικονομικό σχόλιο.
  Σήμερα έχουμε μιά αόρατη οικονομική χούντα,μέ ενεργούμενα τά ντόπια μνημονιακά κόμματα,
  τίς φιλιππινέζες τών τοκογλύφων.
  Τούς τοκογλύφους δέν τούς βλέπουμε,είναι διάφοροι οικονομικοί οργανισμοί,τού εξωτερικού,
  πού διατάσσουν τίς εδώ φιλιππινέζες τους,μέ μηνιαίο βουλευτικό μισθό τίς 8.000 ευρώ νά
  κοβουν μισθούς καί συντάξεις,νά δημεύουν καί νά πλειστηριάζουν Ελληνικές περιουσίες,νά
  κλείνουν Ελληνικές επιχειρήσεις,όπως τή σόφτεξ γιά νά φέρνουν απ΄έξω τά δικά τους χαρτικά.
  Παλιότερα είχαμε μία αμερικανοκίνητη στρατιωτική δικτατορία,ορατή στούς πάντες,έβλεπες
  τούς τυρράνους μπροστά σου,μέ διαφορετική,ώς αμερικανόδουλη ,οικονομική πολιτική.
  Ποιό συγκεκριμένα,στά οικονομικά βιβλία αναφέρεται ό όρος κλήριγκ,ήταν ή ανταλλαγή
  προιόντων,χωρίς χρήματα έστελναν πορτοκάλια από τά συσκευαστήρια τού φραγκίστα στό
  Ναύπλιο,μέ πλοία ρώσικα καί έπερναν,σέ αντάλαγμα ρώσικα τρακτέρ μπελαρούς καί ούρσους.
  Εκείνη τήν εποχή υπήρχε ή Αγροτική Τράπεζα,πού χαρίστηκε αντί πινακίου φακής στόν
  ήδη υπόδικο κ.Σάλλα.Στήν Αγροτική τράπεζα είχαν χρέη όλοι οι αγρότες.Τότε γράφεται,
  αποφασίστηκε ή διαγραφή από 100.000 χιλιάδες δραχμές,ανά καρτέλα χρέους γιά κάθε
  αγρότη,δηλ.τήν εποχή εκείνη,αντί νά αφαιρείται,όπως σήμερα,ρευστότητα από τήν αγορά
  μέ τήν υπερφολολόγηση,ενισχύετο μέ διάφορους τρόπους ή απασχόληση.
  Βέβαια τά παραπάνω πλεονεκτήματα,δέν απολάμβαναν τά μιάσματα τής εποχής,οι κουμουνιστές,πού ήσαν εκτοπισμένοι σέ διάφορα ξερονήσια.
  Ομως ή ρόδα τής ιστορίας γυρίζει καί σήμερα οι κουμμουνιστές,όπως τουλάχιστον δηλώνουν
  πήραν τό τιμόνι τής χώρας,από τό ανόητο έως βλακώδες πολιτικό προσωπικό καί εφαρμόζουν
  τό πρόγραμμά τους,δυστυχώς όχι πρός όφελος τής Ελλάδος,αλλά πρός όφελος ξένων τραπεζιτών,γιά τό λόγο αυτό η σημερινή χούντα σέ σχέση μέ τή προηγούμενη,είναι δύσκολο
  νά πολεμηθεί,επειδή ακριβώς είναι αόρατη.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά