Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

O «εκλεκτός» του Τσίπρα και… αριστερός Μελανσόν θα στηρίξει την Ακροδεξιά; Ποια η θέση του ΣΥΡΙΖΑ

Πολύ μεγάλη έκπληξη τόσο στη Γαλλία όσο και στην παγκόσμια πολιτική σκηνή έχει προκαλέσει με τη στάση του ο υποψήφιος της γαλλικής Αριστεράς Ζαν Λικ Μελανσόν όσον αφορά στο ποιον θα στηρίξει στον δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών.
Και αυτό διότι αρνήθηκε να πάρει θέση και υποστήριξε ότι οι ψηφοφόροι του θα πρέπει να επιλέξουν κατά συνείδηση μεταξύ του κεντρώου υποψήφιου Μανουέλ Μακρόν και της επικεφαλής της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν! «Ο κάθε ψηφοφόρος ξέρει τι να κάνει», είπε.
Ο Μελανσόν ήταν μια από τις εκπλήξεις των γαλλικών εκλογών, καθώς στον πρώτο γύρο που διεξήχθη χθες Κυριακή, κατάφερε να συγκεντρώσει ποσοστό 19,64%, κατά πολύ υψηλότερο από τα συνήθη ποσοστά της Αριστεράς και να τερματίσει τέταρτος, πίσω και από τον δεξιό Φρανσουά Φιγιόν.
Σημειώνεται ότι ακόμα και το γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα, πήρε σαφέστατη θέση κατά της υποψήφιας της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν. «Καλώ να καταψηφιστεί η Μαρίν Λεπέν. Δύο σημειώσεις:
Η εκπληκτική άνοδος του Ζαν Λυκ Μελανσόν, η οποία είναι μεγαλύτερη από το 2012, σημαίνει ότι υπάρχει μια αριστερά που αναγεννάται σε αυτές τις εκλογές. Υπάρχει ένας δεύτερος γύρος στον οποίο δεν αναγνωρίζω τον εαυτό μου, όπως και εκατομμύρια άνθρωποι. Θα νικήσουμε την Μαρίν Λεπέν, σας καλώ να την νικήσουμε, μόνο ένα ψηφοδέλτιο υπάρχει για να το κάνουμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι στηρίζουμε το πρόγραμμα του Εμμανουέλ Μακρόν, τον οποίο επίσης θα κληθούμε να πολεμήσουμε», τόνισε ο Πιερ Λοράν, ο γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Γαλλίας.
Σημειώνεται, πως τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η Ζωή Κωνσταντοπούλου στήριξαν τον Μελανσόν στη Γαλλία, αφού αφενός το κυβερνών κόμμα εξέδωσε ανακοίνωση υπέρ του Γάλλου υποψηφίου της Αριστεράς και αφετέρου η πρώην πρόεδρος της Βουλής πήγε μέχρι τη Γαλλία για να τον στηρίξει.
Ωστόσο, η επαμφοτερίζουσα στάση αυτή του Ζαν Λικ Μελανσόν προκάλεσε αντιδράσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Λίγο μετά τις δηλώσεις του για τον δεύτερο γύρο πάντως, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Ράνια Σβίγγου, έσπευσε να χαιρετήσει μέσω Twitter την στάση του κομμουνιστικού κόμματος και να αφήσει αιχμές για εκείνη του Μελανσόν, γράφοντας: «Αριστερή στάση ευθύνης από το Κομμουνιστικό Κόμμα Γαλλίας. Δεδομένη η τεράστια αντίθεσή του με Μακρόν, καλεί σε καταψήφιση της Λεπέν».
Νωρίτερα, ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος, Κώστας Ζαχαριάδης, με ανάρτησή του στο προσωπικό του προφίλ στο facebook, έγραψε μεταξύ άλλων: «Ψηφίζουμε και με τα δύο μας χέρια Μακρόν στον δεύτερο γύρο. Δεν χρειάζονται μιζέριες και γκρίνιες, χρειάζεται η γαλλική ακροδεξιά να καταγράψει το μικρότερο δυνατό ποσοστό στον δεύτερο γύρο».
Ανάλογη και η στάση του επικεφαλής των ευρωβουλευτών του κόμματος Δημήτρη Παπαδημούλη, που επίσης δήλωσε: «Αυτό που προέχει είναι η δημοκρατική πανστρατιά για την ήττα της ακροδεξιάς Λεπέν που σημαίνει ψήφο υπέρ του Μακρόν και από όσους έχουν επιφυλάξεις ή διαφωνίες με τμήματα του προγράμματός του».
 https://thecaller.gr/

3 σχόλια:

  1. Ο εκλεκτός τής μέρκελ,φιγιόν έφαγε πόρτα,οπότε τήν ανάγκη φιλοτιμίας ποιύμενη ή γερμανία συνεχάρη τό πρώτο μέ τό 24%,οι κουμμουνισμένοι υποστηρίζουν επίσης τόν πρώτο,όπως καί
    η γερμανία,ο κλλητός τού τσίπρα στηρίζει λεπέν,ό τσίπρας στηρίζει τό πρώτο καί πάει
    λέγοντας,σέ 15 μέρες θά ξέρουμε κατά πού πάει ή γαλλία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γιατι παραξενευεστε παντα τα δυο ακρα συναντιουνται
    ΠΟΤΕ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΠΟΤΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ(γιαλαντζι του Τσιπρα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Μελανσόν που στήριξε ο Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να πάρει θέση κατά Λεπέν. Αυτοί είναι οι "αριστεροί"χέρι χέρι με την ακροδεξιά.
    ΞΕΦΤΙΛΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά