Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Δημοσκόπηση Πανεπιστήμιου Μακεδονίας: Μπροστά με 16 μονάδες η ΝΔ

«Σκληρό μνημόνιο» τα νέα μέτρα λένε 8 στους 10 - Το 40% πιστεύει ότι η κυβέρνηση Τσίπρα ψήφισε το πιο επώδυνο πακέτο μέτρων -  Επικοινωνιακούς λόγους εξυπηρετούν τα αντίμετρα πιστεύει η συντριπτική πλειοψηφία στο γκάλοπ για τον Σκάι - 3 στους 4 θεωρούν αναποτελεσματική τη διαπραγμάτευση για το χρέος.

Προβάδισμα της ΝΔ κατά 16 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνει η μηνιαία δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον Σκάι: Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει 32,5% έναντι 16,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, στην έρευνα αποτυπώνεται η γνώμη των πολιτών για τα μέτρα που ψηφίσθηκαν πρόσφατα από τη Βουλή, με τη συντριπτική πλειοψηφία να πιστεύει ότι συνιστούν νέο μνημόνιο- πιστεύουν, μάλιστα, ότι τα πιο επώδυνα μέτρα ψηφίσθηκαν από την κυβέρνηση Τσίπρα, ενώ τα αντίμετρα που επιχείρησε να προβάλλει ως αντιστάθμισμα η κυβέρνηση, στην κοινή γνώμη αποτιμώνται αποκλειστικά ως «επικοινωνιακά».
Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης που παρουσιάσθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι, στην

τρίτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ με 7,5%, ενώ το ίδιο ποσοστό συγκεντρώνει και η Χ.Α.. Ακολουθεί με 5,5% η Δημοκρατική Συμπαράταξη, 2,5% η Ένωση Κεντρώων, 2% οι ΑΝΕΛ, 1,5% Το Ποτάμι και η Πλεύση Ελευθερίας, 1% καταγράφουν η Ελληνική Λύση και η ΛΑΕ, 4,5% άλλο κόμμα ενώ 14,5% των ερωτηθέντων δηλώνουν «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».
Στην παράσταση νίκης το 69% πιστεύει ότι η ΝΔ θα κερδίσει, 12,5% είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται στην καταλληλότητα  για το αξίωμα του πρωθυπουργού (με ποσοστό 30% έναντι 19% του κ.Τσίπρα).

Μόλις 5% δηλώνουν ευχαριστημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης, ενώ το ποσοστό αυτών που υπάρχουν εναλλακτικές αν και είναι δυσαρεστημένοι, αυξήθηκε κατά 1,5 μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα του ΠΑΜΑΚ. Δυσαρεστημένοι, ωστόσο, και χωρίς να βλέπουν εναλλακτικές δηλώνει το 45,5% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Το 40% των ερωτηθέντων πάντως, πιστεύει ότι το πιο επώδυνο πακέτο μέτρων ψήφισε η κυβέρνηση Τσίπρα.  Το 78% των πολιτών πιστεύει ότι τα μέτρα που ψηφίσθηκαν πρόσφατα συνιστούν νέο μνημόνιο (το αντίστοιχο ποσοστό μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ είναι 61%).

Περίπου το 80% πιστεύει ότι θα πληγούν τα εισοδήματά του από τα νέα μέτρα, ενώ μόλις το 10% των πολιτών νιώθει αισιοδοξία λόγω των αντιμέτρων- η συντριπτική πλειοψηφία θεωρεί ότι εξυπηρετούν επικοινωνιακούς λόγους. Είναι χαρακτηριστικό ότι 7 στους 10 πιστεύουν ότι δεν θα ωφεληθούν από τα αντίμετρα.


Το 73,5% πιστεύει ότι η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται αποτελεσματικά μια ουσιαστική μείωση του χρέους.

Στην ερώτηση τί κυβέρνηση θα θέλαμε να προκύψει μετά από τις επόμενες εκλογές, το 33% θέλει αυτοδυναμία ή με κορμό τη ΝΔ, ενώ το 19% δηλώνει αυτοδυναμία ή με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.


Η έρευνα έγινε κατά το διάστημα 24- 26 Μαϊου, με πανελλαδικό δείγμα.
























ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

3 σχόλια:

  1. Το 16% που ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ αποτελείται από άτομα που ψηφίζουν αποκλειστικά με βάση το προσωπικό τους συμφέρον (π.χ. ΕΡΤ, Νοτοπούλου, Καρανίκες, λοιπά κομματόσκυλα και δημοσιοκοπρόσκυλα). Υπό αυτήν την έννοια η επιλογή τους είναι απόλυτα φυσιολογική και κακώς κάποιοι υποστηρίζουν ότι χρειάζονται ψυχίατρο. Οι μακάκες της υπόθεσης είναι το υπόλοιπο 20% που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ δύο φορές, και αποτελείται από ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ιδιωτικούς υπάλληλους. Αυτοί είναι οι ηλίθιοι της υπόθεσης και χρειάστηκε δύο μνημόνια για να καταλάβουν ότι ένας ανεπάγγελτος καταληψίας και ένα μάτσο ιδεοληπτικοί αριστεροί το μόνο που θα μπορούσαν να προσφέρουν στον ιδιωτικό τομέα είναι συσσίτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλα, την ΔΗ.ΠΑΡ ολο και χαμηλοτερα την δινεται?. Θελετε κανα φραγκακι να την αναβασετε?. Γιατι κατα τη γνωμη μου τα ποσοστα δεν ειναι αυτα που δινετε. Η συμβαινει τιποτα αλλο? Τελειωστε την. Mε πολυ ανωθεν εντολες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Eνα συμπέρασμα, ιστορικού χαρακτήρα: Οι κυβερνήσεις πέφτουν και τα καθεστώτα συντρίβονται και οι αυτοκρατορίες καταρρέουν όταν επιβάλουν υψηλούς φόρους! Αυτός είναι σιδερένιους νόμος της Ιστορίας που ισχύει σε όλες τις εποχές. Από την εποχή του Ναβουδονόσορα και του Σόλωνα, μέχρι την Αρχαία Ρώμη, την Αυτοκρατορική Ρώμη (Διοκλητιανός), τη Γαλλική Επανάσταση και την Αμερικανική Επανάσταση Κι ακόμα, στους νεωτεριστικούς χρόνους οι κυβερνήσεις πέφτουν όταν διογκώνονται τα χρέη τους προς του πολίτες τους. Ο Τσίπρας κάνει και τα δύο ταυτόχρονα! --Φορολογεί τους πάντες (και τους φτωχούς πλέον), --διογκώνει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους και χάνει συνεχώς χρόνο και ευκαιρίες ανάπτυξης. Το τέλος του είναι προδιαγεγραμμένο. Αλλά αυτά όλα (και πολλά ακόμα) πρέπει να λέγονται συνεχώς: Να επαναλαμβάνονται με νούμερα με στοιχεία και απ όλους:

    Το Πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα από τον Αλέξη και τον Πάνο συνιστά το τέταρτο Μνημόνιο. Γιατί; Περιλαμβάνει μέτρα και δημοσιονομικούς στόχους πέραν του τέλους του τρίτου Μνημονίου.Περικλείει μέτρα που δεν βρίσκονταν στο τρίτο Μνημόνιο, το πιο βαρύ Μνημόνιο ! Και μάλιστα χωρίς λεφτά. Μέσα σε δύο χρόνια, δύο Μνημόνια ! από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖ-ΑΝΕΛ.. Είναι το πιο βαρύ Μνημόνιο. Γιατί; Περιλαμβάνει 4,9 δις ευρώ νέα μέτρα. Από το ούτε 1 ευρώ νέα μέτρα, περάσαμε στο ψηφίζουμε 4,9 δις ευρώ νέα μέτρα και με τα δύο χέρια. Μέτρα που κανείς δεν ζητούσε πριν από 1 χρόνο και φέρουν τη σφραγίδα της αναξιοπιστίας της Κυβέρνησης Ο συνολικός λογαριασμός Τσίπρα - Καμμένου ανέρχεται στα 14,2 δις ευρώ (από τα 12 δις ευρώ παροχές της Θεσσαλονίκης) 9,5 φορές περισσότερα μέτρα από το επάρατο e - mail Χαρδούβελη. Συνεπώς, ο λογαριασμός για κάθε νοικοκυριό είναι 3.400 ευρώ. Υπάρχουν νέα μέτρα και για το 2017 και για το 2018. Καταργείται, από 1.1.2017, η μείωση του φόρου εισοδήματος για ιατρικές υπηρεσίες. Καταργείται, από 1.1.2018, η μείωση κατά 1,5% του φόρου εισοδήματος που παρακρατείται στα εισοδήματα από μισθωτή εργασία, συντάξεις κ.α. Μειώνεται, από 1.1.2018, το επίδομα θέρμανσης στα 58.000.000 ευρώ (νέα μείωση κατά 45.000.000 ευρώ, από 107.000.000 ευρώ που το είχε μειώσει πέρυσι η Κυβέρνηση Επί Νέας Δημοκρατίας ήταν στα 210.000.000 ευρώ) Καταργούνται κοινωνικά επιδόματα (9.000.000 ευρώ το 2017 και 12.000.000 ευρώ το 2018) Περικόπτονται τα ειδικά μισθολόγια (από το 2017), εφαρμόζεται η προσωπική διαφορά, δηλαδή ο προθάλαμος των μελλοντικών μειώσεων. Έχουμε επέκταση και διεύρυνση της λιτότητας, ιδιαίτερα στα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ φτωχοποιούν την κοινωνία, ισοπεδώνουν τη μεσαία τάξη, φορτώνουν τα βάρη στους αδύνατους! Χάνονται από 1 - 3 συντάξεις και ένας μισθός Αντί για χορήγηση 13ης σύνταξης, που υπόσχονταν, κόβουν τη 12η και την 11η από την 01/01/2019 με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς και μετά τον επανα-υπολογισμό των παλαιών συντάξεων (αυτό πρώτη φορά γίνεται και αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία). Επιβαρύνονται για πρώτη φορά, με τη μείωση του αφορολόγητου, 1.300.000 φορολογούμενοι πολίτες Επιβαρύνονται, ακόμη περισσότερο, με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, 1.400.000 επαγγελματίες και αγρότες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά