Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Ένα πρόβλημα με τον Ιβάν το έχει η ΝΔ

Αυτό που θαυμάζουμε στον Ιβάν Σαββίδη είναι η γενναιοψυχία του. Από την μία «απειλεί» ότι θα κατέβει στην πολιτική και από την άλλη συνιστά στους Έλληνες να κρατηθούν από τον Αλέξη Τσίπρα. Δύο τινά συμβαίνουν: Είτε θα είναι στο κόμμα του κ. Τσίπρα, είτε προτιμά για αντίπαλο τον κ. Τσίπρα! Εδώ που τα λέμε, ένα θέμα το έχει η Ν.Δ!
Από την χτεσινή συνέντευξη του κ. Σαββίδη στο Πρώτο Θέμα κατάλαβα ότι ο κ. Σαββίδης μαθαίνει ελληνικά κι ότι όταν τα μάθει μπορεί να  δώσει μία συνέντευξη, η οποία και θα είναι το παρασύνθημα για την είσοδό του στην πολιτική. Κατάλαβα, ακόμη, ότι δεν θέλει να τα χαλάσει με τους φίλους που έχει δημιουργήσει στο παρελθόν στην Ν.Δ, μέσα στους οποίους, όμως, δεν είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Κι εδώ αρχίζουν τα ωραία! Εντάξει, ο κ. Σαββίδης έχει φίλους στην ΝΔ. Αυτοί οι φίλοι του τι λένε για την τοποθέτηση του φίλου τους Ιβάν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρόκειται να γίνει πρωθυπουργός της χώρας; Δεν τους
ενοχλεί η δημόσια αυτή δήλωση του κ. Σαββίδη ή πιστεύουν ότι δεν τους αφορά;
Ο κ. Σαββίδης δεν κρύβεται και γι αυτό είναι άξιος σεβασμού και θαυμασμού.  Στις τηλεοπτικές άδειες είχε παραδεχτεί ότι ήταν ο λαγός της κυβέρνησης και τώρα αποκαλύπτει τα πολιτικά του σχέδια. Έχει πει ανοικτά ότι φίλοι του είναι ο Αλέξης Τσίπρας (ο επονομαζόμενος και Πούτιν των Βαλκανίων) και κάποιοι στην Ν.Δ. Εχθρός του είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Βασικά, ο Ιβάν δεν φαίνεται να έχει άλλους εχθρούς.
Ο Κυριάκος είναι το πρόβλημά του και το δηλώνει δημόσια. Το ερώτημα είναι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι εχθρός των φίλων του κ. Σαββίδη. Κι είναι φυσικό ο κ. Καμμένος, για παράδειγμα, να θεωρεί εχθρό του τον Κυριάκο. Το ερώτημα δεν αφορά τον Πάνο τον Καμμένο και τον Νίκο τον Παππά. Αλλά τους φίλους του κ. Σαββίδη στην Νέα Δημοκρατία. Έχουν την ίδια άποψη με τον κ. Σαββίδη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη;
Αν την έχουν (και είναι δικαίωμα τους) πρέπει να έχουν το θάρρος να το πουν. Να βγουν και να δηλώσουν ότι δεν αποδέχονται την διαδικασία της εκλογής που οδήγησε τον κ.  Μητσοτάκη στην ηγεσία του κόμματος. Ή ότι  δεν  θέλουν να είναι στην ΝΔ του Κυριάκου και θέλουν να είναι στο νέο κόμμα του Ιβάν. Μπροστά ο Ιβάν και πίσω του αυτοί. Και ποιος ξέρει, ίσως η ζωή σταθεί γενναιόδωρη μαζί τους και να τα καταφέρουν.
Στην Ελλάδα έχουμε Δημοκρατία. Ακόμη! Δεν είναι μία χώρα που οι πολιτικοί αντίπαλοι κλείνονται στην φυλακή ή δηλητηριάζονται. Από την στιγμή που ο κ. Σαββίδης έχει πολιτικές φιλοδοξίες έχει κάθε δικαίωμα να τις εκφράσει. Να κατέβει, λοιπόν, στις εκλογές και να δοκιμάσει τις δυνάμεις του. Κι ας έχουμε μία Λίγκα του Βορρά με την σημαία του ΠΑΟΚ. Γιατί όχι; Σε μία χώρα που οι πρόεδροι των ποδοσφαιρικών ομάδων μπορούν να ελέγχουν τους δήμους, όπως συνέβη στον Πειραιά με τον κ. Μαρινάκη, ποιος θα τους εμποδίσει να περάσουν στο επόμενο level; Χτες ένας δήμος, αύριο μία περιοχή, την επόμενη μία ολόκληρη χώρα. Εδώ που φτάσαμε…
Και κάτι τελευταίο για τα media. Πως το είπε ο Ιβάν; «Αν δεν έχεις σχέση με media δεν μπορείς να ασχοληθείς με μεγάλες επιχειρήσεις. Επειδή σε πατάνε όπως θέλουνε. Και υπάρχει μόνο μια λύση. Να αποκτήσεις ένα ανοσοποιητικό σύστημα». Κι ακόμη: «Έτσι κι αλλιώς θα πάρω ένα από τα κεντρικά τηλεοπτικά κανάλια. Έτσι κι αλλιώς! Πολύ σύντομα. Όταν λέω σύντομα, ενδέχεται να τελειώσω μέχρι και τον Μάιο. Όσον αφορά τον Πήγασο και τον ΔΟΛ δεν κρύβω πως έχω ενδιαφέρον και για τα δύο».
Για το πρόστιμο
Η προσωπική μου θέση είναι ότι ο κ. Σαββίδης έχει απόλυτο δίκιο στην υπόθεση του προστίμου. Θα έπρεπε να βρεθεί μία λύση, καθώς δεν ήταν αυτός ο υπεύθυνος για την υπόθεση λαθρεμπορίου της ΣΕΚΑΠ. Η διαφωνία είναι στον τρόπο που επέλεξε η κυβέρνηση για να «κλείσει» μία υπόθεση, η οποία, από πλευράς προστίμου, κατοχυρώθηκε… επί των ημερών της.
Δηλαδή, ένα πρωί από αυτά που ο ήλιος βγήκε από την Ανατολή, όπως τελικά εξακολουθεί να συμβαίνει στην δύσμοιρη αυτή χώρα ακόμη και επί των ημερών του Αλέξη Τσίπρα, μία κρατική αρχή έβαλε ένα πρόστιμο μαμούθ στην ΣΕΚΑΠ για παράβαση που έλαβε  χώρα  πριν ο κ. Σαββίδης εισέλθει στην εταιρεία. Όταν η εταιρεία αγοράστηκε από τον κ. Σαββίδη η έρευνα ήταν σε εξέλιξη. Κακώς δεν λύθηκε τότε το θέμα. Κακώς δεν πήρε τότε μία απόφαση το ελληνικό δημόσιο να παραδώσει την εταιρεία πεντακάθαρη στον νέο επενδυτή.
Κι ένα απόγευμα, ένας βουλευτής της Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε μία τροπολογία σε ένα άσχετο νομοσχέδιο. Μετά από πίεση μάθαμε ότι η τροπολογία αυτή αφορούσε τον κ. Σαββίδη! Η διαδικασία που επιλέχτηκε είναι πραγματικά ακατανόητη. Θα έπρεπε η τροπολογία να  έρθει στο Κοινοβούλιο με το φως της ημέρας και σύμφωνα με τα ισχύοντα η κατάθεση θα έπρεπε να γίνει από τον αρμόδιο υπουργό, καθώς η ρύθμιση αφορά την διαγραφή εσόδων του δημοσίου. Γιατί έγινε μέσω Κοζάνης; Τι φοβήθηκαν;
Όλα αυτά, όμως, δεν επιτρέπουν στον κ. Σαββίδη να λειτουργεί ως γαιοκτήμονας του μεσαίωνα. Είπαμε, είμαστε φτωχοί και πληγωμένοι από την κρίση. Όχι όμως και αναίσθητοι για να μην καταλαβαίνουμε τι μας συμβαίνει! Ας διαβάσει ο κ. Σαββίδης την συνέντευξη που ο ίδιος έδωσε στο Πρώτο Θέμα κι ας μας πει σε ποιο άλλο μέρος του πλανήτη θα μπορούσε να την είχε δώσει. Στην Ρωσία του Πούτιν, πάντως, την οποία τόσο θαυμάζει, σίγουρα όχι…
Θανάσης Μαυρίδης-liberal.gr

1 σχόλιο:

  1. Βγήκε στή φόρα ότι ή ΝΔ,μέσω τού βορειοελλαδίτη σίμου,παρακάλαγε τόν Ιβάν τό τρομερό,νά
    αγοράσει τή ΣΕΚΑΠ κλπ.
    Βγήκε στή φόρα ότι όλοι οι βορειοελλαδίτες βουλευτές τής ΝΔ,έχουν πρόβλημα εκλογής τους μιάς
    καί στή βόρειο Ελλάδα κάνει κουμάντο ό Ιβαμ ό τρομερός,έχοντας δικό του καί τό ΠΑΟΚ.
    Βγήκε στή φόρα ότι ο Ιβαν ο τρομερός αγοράζει καί τό μέγκα κανάλι.
    Παλιά είχαμε από τά αρχικά τών ονομάτων τών κόκκαλη λαμπράκη,σημίτη τή λέξη..ΚΟΛΑΣΗ..
    σήμερα πώς θά βαφτίσουμε τό νέο ρωσόφιλο κόμμα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά