Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Η κυβέρνηση παραδίδει οριστικά τα κλειδιά της χώρας στους δανειστές

Όπως όλα δείχνουν, μετά και την πρωϊνή “προκαταρκτική συμφωνία”, η διαπραγμάτευση τελειώνει αλλά θα πρόκειται για μια συμφωνία μισή. Η αξιολόγηση που έπρεπε να έχει κλείσει εδώ και 13 μήνες είναι στα σκαριά και οι υπογραφές του Τσίπρα και του Τσακαλώτου απλά θα επικυρώσουν το έγκλημα της αριστεράς. Το νέο έγκλημα διότι έχει κάνει κι άλλα πολλά αυτή η κυβέρνηση.
Ο κ. Τσίπρας που έλεγε ότι δεν ψηφίζει ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα τώρα αποδέχεται περικοπές 3,6 δις ευρώ. Ο ίδιος που έλεγε ότι η προνομοθέτηση μέτρων είναι κατάφωρη παραβίαση του ελληνικού Συντάγματος αλλά και των ευρωπαϊκών κανόνων, υπογράφει τώρα προληπτικά μέτρα.
Το πιο εγκληματικό απ’ όλα είναι ότι παρά το γεγονός ότι αποδέχεται ασμένως τα πάντα δεν παίρνει τίποτε για πλεονάσματα και χρέος. Γενικόλογες αναφορές και υποσχέσεις και η…
απειλή του Τσίπρα ότι δεν θα εφαρμόσει τα μέτρα αν δεν τηρηθεί η συμφωνία για το χρέος. Μα αν είναι έτσι γιατί θα πάει τα μέτρα στη Βουλή; Γιατί πρέπει να τα ψηφίσει; Ας μην κλείσει τη συμφωνία κι ας πάει σε εκλογές ή σε… δημοψήφισμα για να αποφασίσει ο ελληνικός λαός τι θέλει. Το να ρίχνεις στο τραπέζι απειλή που δεν είσαι ικανός να τηρήσεις αυτό είναι έγκλημα, είναι θρασυδειλία και μια νέα εξαπάτηση.
Τις τελευταίες ημέρες γίναμε ξανά θεατές μιας κωμωδίας στο Χίλτον. Ατέρμονες διαπραγματεύσεις πάνω σε κείμενα που έχουν γράψει οι δανειστές, υποχωρήσεις από την ελληνική πλευρά μόνο και καμιά ουσιαστική νίκη για την κυβέρνηση. Αναρωτιέται κανείς γιατί κάνουμε διαπραγμάτευση, γιατί πληρώνουμε ένα σκασμό λεφτά στο ξενοδοχείο, γιατί παρακολουθούμε τους υπουργούς να κοροϊδεύουν τον κόσμο αλλά και να γελοιοποιούνται και οι ίδιοι. Αφού ήταν εξ αρχής δεδομένο ότι θα τα υπογράψουν γιατί άφησαν να περάσει ένας χρόνος; Μια περίοδος που χειροτέρευσε την κατάσταση στη χώρα, αύξησε τον λογαριασμό, έφερε νέα μέτρα και νέα δεινά;
Θα πρόκειται λοιπόν για μια ακόμη επώδυνη συμφωνία με την οποία οι Έλληνες θα έχουν δώσει τα πάντα, θα έχουν υποχωρήσει σε όλα και οι δανειστές θα είναι ξανά κερδισμένοι. Θα έχει περάσει η σκληρή ατζέντα του ΔΝΤ για τις συντάξεις και το αφορολόγητο και θα ’ναι και πρωτομαγιά που θα έλεγε και ο Πολάκης. Η κυβέρνηση παραδίδει οριστικά τα κλειδιά της χώρας στους δανειστές και δεν αφήνει να περάσει ούτε μία ώρα χαμένη… αφού έχασε έναν ολόκληρο χρόνο.
Η συμφωνία που θα έρθει έως τις 15 του μήνα και θα ψηφιστεί από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ θα είναι ό,τι χειρότερο έχει φέρει στη Βουλή. Το μνημόνιο του 2015 το ψήφισε πράγματι με το πιστόλι στον κρόταφο, εξαιτίας και της καταστροφικής διαπραγμάτευσης της περιόδου Βαρουφάκη. Αυτό όμως το μνημόνιο plus θα το ψηφίσει μόνος του ο Τσίπρας και η υπογραφή του θα στοιχειώνει τη ζωή του.
Και ύστερα απ’ όλα αυτά, έχει δίκιο η Έφη Θώδη που λέει ότι θα κάνει κόμμα: «Τι παραπάνω έχει ο Τσίπρας από εμένα», δήλωσε. Ή για να λέμε την αλήθεια… μπήκαν τα γίδια στο μαντρί.
antinews.gr

2 σχόλια:

  1. Θυμάστε τό διάγγελμα τού γιωργάκη,μέ φόντο τό Καστελόριζο...????..ε.λοιπόν εκεί παραδόθηκαν
    τά κλειδιά τής χώρας στό αδηφάγο ΔΝΤ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΣΑΙ ΒΑΘΕΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΣ
    ΜΕ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά