Τρίτη 2 Μαΐου 2017

«Ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα»...

Το είχε πει από τις 25 του περασμένου Ιανουαρίου: «ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα». Η εφημερίδα έκανε την πρωθυπουργική φράση πρώτο θέμα και τη συνόδευσε με μια μεγάλη φωτογραφία του. Μ’ εκείνη τη χαρακτηριστική άνεση που έχει αποκτήσει ακόμα και όταν λέει το μεγαλύτερο πολιτικό ψέμα, ο Τσίπρας μας διαβεβαίωνε γι’ αυτό. Και το έκανε συνειδητά. Γιατί γνώριζε τότε πως και μέτρα θα πάρει και αυτά θα είναι επώδυνα για μεγάλες κοινωνικές ομάδες.
Το ξημέρωμα μας βρήκε με μια νέα συμφωνία -ένα νέο μνημόνιο δηλαδή- το οποίο περιλαμβάνει περίπου 4 δισ. ευρώ μέτρα, τα περισσότερα μάλιστα από τα οποία έχουν χρόνο εφαρμογής μετά το τέλος του τρίτου μνημονίου των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Πρόκειται δηλαδή για προνομοθέτηση, μια λογική που είχε καταγγείλει και αποκλείσει τότε ο Τσίπρας.
Η δήλωση-μνημείο του Τσίπρα τον περασμένο Ιανουάριο, είναι χαρακτηριστική:
«Έχουμε δηλώσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν υπάρχει περίπτωση να νομοθετήσουμε ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα από όσα προβλέπει η συμφωνία και πολύ περισσότερο για την περίοδο μετά το τέλος του προγράμματος».
Το τραγικό γι’ αυτή τη χώρα δεν είναι απλά πως έχει έναν πρωθυπουργό που υπογράφει ό,τι του ζητήσουν και ότι οι πολύμηνες διαπραγματεύσεις έχουν ως αιτία απλά και μόνο την επικοινωνιακή διαχείριση που έχει ανάγκη η κυβέρνηση. Το μείζον πρόβλημα είναι πως έχει έναν πρωθυπουργό που διαψεύδεται σε ελάχιστο πολιτικό χρόνο, που δεν έχει τη γενναιότητα να ζητήσει μια μικρή έστω συγγνώμη για τις αυτοδιαψεύσεις του και το χειρότερο πως είναι έτοιμος να μας αραδιάσει μερικά ακόμα ψέματα αύριο.
Γιάννης Παντελάκης-liberal.gr

1 σχόλιο:

  1. Ακριβώς αυτό εννοούσε..ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα..γιά τούς βουλευτές...!!!..Δοξάστε τους..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά