Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Γκάλοπ της Marc για το ΘΕΜΑ: Κοντά στην αυτοδυναμία η ΝΔ με 32,3%

Σοκ και δέος για Σύριζα και Τσίπρα !

16,6 μονάδες πίσω ο ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει ποσοστό 15,7% - Ποσοστό 7,1%για ΚΚΕ και ΧΑ - Πέμπτο κόμμα η Δημοκρατική Συμπαράταξη - Ποια κόμματα μένουν εκτός Βουλής - Τι λένε οι πολίτες για τα νέα μέτρα, πώς αξιολογούν την κυβέρνηση  

Και αυτή η δημοσκόπηση της Marc, η τέταρτη το τελευταίο εξάμηνο,όπως και το σύνολο των ερευνών των άλλων εταιρειών, έχουν το ίδιο και αδιαμφισβήτητο εύρημα: νικητής των επόμενων εκλογών θα είναι το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Εάν μάλιστα οι κάλπες στήνονταν σήμερα ή έστω σύντομα, η διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν μεγάλη.

1. Αυτό μας οδηγεί στο πρώτο συμπέρασμα:

Ο πρωθυπουργός και η ηγεσία της κυβέρνησης θα κάνουν τα πάντα προκειμένου οι εκλογές να γίνουν όσο το δυνατόν πιο αργά. Κάλπη με τα σημερινά δεδομένα ισοδυναμεί με αυτοκτονία για τον ΣΥΡΙΖΑ.

2. Εάν παρατηρήσει κανείς την εξέλιξη της μάχης των ποσοστών το τελευταίο εξάμηνο στο σύνολο των δημοσκοπήσεων, θα εξαγάγει ένα δεύτερο συμπέρασμα: το ποσοστό της ΝΔ κυμαίνεται μεταξύ αυτού που πήρε στις τρεις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις (28% - 29%) και εκείνου που είχε καταγραφεί ως το χαμηλότερο στην ιστορία της (33%) πριν το κομματικό σύστημα, μαζί βεβαίως και η χώρα, εισέλθει στην μαύρη τρύπα των μνημονίων.
Με αναγωγή επί των αναποφάσιστων φτάνει το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ (35% - 36%) των δύο αναμετρήσεων του 2015.

Αντίθετα, το ποσοστό που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα πάντα με τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, βρίσκεται κοντά σε εκείνο των εκλογών του Μαϊου 2012 (16%). Και πάντως, ακόμη και με αναλογική κατανομή των αναποφάσιστων, απέχει αρκετά από το να πλησιάσει το ποσοστό που πήρε τον Ιούνιο του 2012 (26%). Το πιθανότερο λοιπόν είναι το άθροισμα των δύο πρώτων κομμάτων να κυμανθεί κάτω από το 60% -ενδεχομένως στη περιοχή του 55%- όταν στις τελευταίες εκλογές ήταν 65%.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

3 σχόλια:

  1. ουστ κοπροσκυλα να ξεβρωμισει ο τοπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 9:25:00 π.μ. EESTουστ κοπροσκυλα να ξεβρωμισει ο τοπος

    ενοεις, οπως καταλαβα, μαλλον τους ΝΔκρατες με τον Κουλη και τα φυντανια του!
    Κι ετσι ειμαι μαζι σου! Συμφωνησαμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 12:40
    Ο ΚΟΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ 17 ΜΟΝΑΔΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ , ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΝΕΙ Ο ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΝΙΤΗΣ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά