Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Όταν ο Σκουρλέτης έλεγε πρόκληση τη χειραψία Παπανδρέου- Νετανιάχου!

Πόσα ακόμη θα κάνουν "γαργάρες";
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο Ισραηλινός ομόλογός του Μπέντζαμιν Νετανιάχου και πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη πριν λίγες μέρες για τη Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας – Ισραήλ – Κύπρου για τον αγωγό φυσικού αερίου East Med.
Μάλιστα, στο πλαίσιο της συνάντησής τους Αλ. Τσίπρας και Μπ. Νετανιάχου αντάλλαξαν και χειραψίες, κάτι που έχουν κάνει ουκ ολίγες φορές, καθώς οι δυο πρωθυπουργοί έχουν συναντηθεί πολλές φορές μέσα σε 2,5 χρόνια.
Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι πως έβλεπαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παλιότερα ανάλογες επαφές πρωθυπουργών. Όπως για παράδειγμα ο νυν υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, που τον Αύγουστο του 2010 χαρακτήριζε πρόκληση την εικόνα της
χειραψίας ανάμεσα στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον Ισραηλινό ομόλογό του, Μπένιαμιν Νετανιάχου, κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα.

«Η εικόνα της χειραψίας ανάμεσα στον Ελληνα και τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό αποτελεί πρώτα απ’ όλα πρόκληση απέναντι στην κοινή γνώμη, όταν είναι νωπή ακόμα η δολοφονική επίθεση ενάντια στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην αποκλεισμένη Γάζα. Ταυτόχρονα, η πρωτοβουλία αυτή της κυβέρνησης εντάσσεται στους γενικότερους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και αποτελεί χείρα βοηθείας στο απομονωμένο σήμερα Ισραήλ, το οποίο εξακολουθεί να αποτελεί έναν διεθνή ταραξία, να μην σέβεται καμία έννοια διεθνούς νομιμότητας και να εγκληματεί σε βάρος των Παλαιστινίων», τόνιζε τότε ο κ. Σκουρλέτης και συνέχιζε: «Ο όλος κυβερνητικός σχεδιασμός αποδυναμώνει διπλωματικά τη χώρα μας έναντι του αραβικού κόσμου και εγκυμονεί κινδύνους για την εμπλοκή της σε ακραίους τυχοδιωκτικούς σχεδιασμούς».
«Αλήθεια τι σχέση έχει η σημερινή εικόνα του Πρωθυπουργού με εκείνην του Α. Παπανδρέου, όταν έστελνε τα ελληνικά καράβια για να μεταφέρουν τους Παλαιστίνιους αγωνιστές και τον ηγέτη τους Γιασέρ Αραφάτ;», κατέληγε ο κ. Σκουρλέτης στην ανακοίνωσή του.
Σημειώνεται, πως ο Μπ. Νετανιάχου είπε σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» μεταξύ άλλων πως η τυχαία συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου σε καφέ της Μόσχας ήταν αυτή που έβαλε τα θεμέλια στην αναζωπύρωση των Ελληνο-ισραηλινών σχέσεων.
thecaller.gr

3 σχόλια:

  1. Σήμερα ο Σκουρλέτης είναι υπουργός, ο Παπανδρέου «προδότης» και ο Νετανιάχου καλός φίλος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Έτσι, για να μην ξεχνάμε πόσο φτηνή ήταν η αντιπολίτευση που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ
    ΠΟΤΕ ΠΙΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι δημοσιογραφοι που επαιρναν συνεντευξη απ τον Νετανιαχου, γιατι μουγκαθηκαν οταν αναφερθηκε στον Γιωργο Παπανδρεου που πρωτοστατησε και ανοιξε τον δρομο της διπλωματιας μεταξυ Ελλαδας, Κυπρου, Ισραηλ, Αιγυπτου με τα αποτελεσματα που ολοι γνωριζουμε σημερα και οσον αφορα ΑΟΖ και ενεργειακα. Mαλιστα δε ειπε οτι τον ευχαριστει πολυ γιατι μετα απ αυτο αλλαξαν οι γεωστρατηγικες ισσοροπιες στην περιοχη μας. Γιατι? Οπως και για πολλα αλλα που εχουν λεχθει, στο πως φτασαμε στα μνημονια και απο ξενους παραγοντες αλλα και απο ντοπιους? Γιατι τα κανουν γαργαρα ολα αυτα? Που θα παει θα λαμψει η αληθεια και τοτε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας το ξαναπουμε ακομη μια φορα μηπως και ο Ελληναρας ο Σοφος ξυπνησει. Γιωργο εσενα σε φυγανε νωρις και δυστηχως με την βοηθεια των ιδιων των Πασοκων. Ησουνα και εισαι παντα πολλα βηματα μπροστα απο του αλλους που σε ακολουθουν λαχανιαζοντας. Ομως για τον αγεροχο Ελληνα, πιστο παντα στις αποψεις του, εισαι ενας ¨Προδοτης".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά