Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Missing

Ο Πρωθυπουργός είχε την ευχάριστη ευκαιρία μετά τους πολιτικούς αρχηγούς και τα Υπουργικά Συμβούλια να πεταχτεί στις Βρυξέλλες.
Δεν είναι η καλύτερη εποχή για Βρυξέλλες, αλλά δεν πειράζει.
Εκεί μίλησε σε κάτι που λέγεται «Προοδευτική Συμμαχία» για κάτι που λέγεται «The MissingScenario» - σε ελεύθερη απόδοση «Το σενάριο που λείπει».
Κι εκεί ζήτησε «να βάλουμε ένα τέλος στη νεοφιλελεύθερη συναίνεση». Δεν ξέρω αν είναι αυτό που λείπει, αλλά πάντως δεν νομίζω ότι αποτελεί είδηση.
Για την ακρίβεια, ο Πρωθυπουργός το επαναλαμβάνει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, αλλά αφού πρώτα πάρει από τους νεοφιλελεύθερους τα μπικικίνια για να ζήσει η χώρα και ύστερα από δυο, τρία τηλεφωνήματα στη Μέρκελ.
Αν δεν απατώμαι, είναι ο πρώτος παγκοσμίως εχθρός του νεοφιλελευθερισμού που συντηρείται μέχρι πενηνταράκι από τον νεοφιλελευθερισμό.
Ούτε αυτό όμως είναι σημαντικό.
Σημαντικότερο είναι ότι κανείς από τους «προοδευτικούς συμμάχους» που μαζεύτηκαν στις Βρυξέλλες για να τελειώσουν τον νεοφιλελευθερισμό δεν παίρνει διψήφιο στη χώρα του - με εξαίρεση έως τώρα τον ΣΥΡΙΖΑ...
Και μένει η απορία. Πώς θα τελειώσουν όλοι αυτοί οι μονοψήφιοι τον νεοφιλελευθερισμό; Με ξόρκια;
Μια λύση έδωσε ένας άλλος εχθρός του νεοφιλελευθερισμού που για λόγους βιοπορισμού δραστηριοποιείται εναντίον του στην Place de Luxembourg, ο ευρωβουλευτής Παπαδημούλης.
Είπε λοιπόν σε κάποιο ραδιόφωνο ότι «το βασικό δίλημμα» των επόμενων εκλογών θα είναι «μια προοδευτική και εναλλακτική λύση ή μια νεοφιλελεύθερη λύση της ΝΔ».
Ετσι αποφάσισε μόνος του και υποθέτω ότι τον εαυτό του τον βάζει με τους πρώτους.
Γάτα Βρυξελλών ο Παπαδημούλης. Σου λέει «χαμένοι για χαμένοι, καλύτερα να μη χάσουμε μόνοι μας. Ασε να ψαρέψουμε κανένα προοδευτικό και εναλλακτικό κορόιδο, να φανούμε περισσότεροι».
Διότι αν υπάρχει «νεοφιλελεύθερη συναίνεση» (που λέει κι ο Πρωθυπουργός), γιατί οι άλλοι να μην πάνε με τη συναίνεση και τη ΝΔ που τουλάχιστον μαζεύουν κόσμο αλλά με τον Παπαδημούλη και τους μονοψήφιους; Δεν βγάζει νόημα.
Και γι' αυτό πολύ σωστά οι μονοψήφιοι ενδιαφέρθηκαν για «Το σενάριο που λείπει». Κατάλαβαν ότι χωρίς σενάριο δεν έχουν ρόλο.
Δυστυχώς, όμως, δεν είναι μόνο ότι λείπει. Είναι που δεν υπάρχει στη σημερινή Ευρώπη. Ούτε βλέπω κανέναν σεναριογράφο έτοιμο να το γράψει μήπως κόψει εισιτήρια: όπου επιχείρησαν να ανεβάσουν το έργο, πήγε άπατο.
Υποψιάζομαι λοιπόν ότι το σενάριο θα λείπει για καιρό.
Μόνο που αυτό δεν χρειάζεται να συνεδριάσουν οι «προοδευτικοί σύμμαχοι» για να το αποφασίσουν.
Αρκεί να ανοίξουν καμιά εφημερίδα.
Γ. Πρετεντέρης-TA NEA

2 σχόλια:

  1. Βρε ψευτοκονδυλοφορε λεγε στο λαο σου την αληθεια και παυσε να πουλας την ψυχη σου για χαρη του λαικισμου που εισαι ενταλμενος!
    Η αληθεια είναι ότι μετα το Ευρωγκρουπ προκυπτουν νεες συνθηκες για την πολιτικη και οικονομια στον τοπο μας, αρκει η κυβερνηση μας να εκμεταλλευθη την ευκαιρια και συναμα με την ολοκληρωση του προγράμματος να προετοιμασθεί για την εξοδο στις αγορες τον επωμενο χρονο! Με ολοκληρωμενο το πρόγραμμα θα προκυψει και η μειωση του χρεους και κοντα σε αυτό και η κανονικοτητα με την επανενταξη στις διεθνεις αγορες . Αυτα τα λενε ολοι οι συνετοι γνωστες του ελληνικου προβλήματος , το τονισαν και ο Εμ. Μακρον και η Μερκελ, λεγοντας ότι βρεθηκαν καλες λυσεις για το ελληνικο πρόβλημα. Κι επομένως οι εκλογες που ζητα ο Κουλης με τον Αδωνη τσιριζοντας δεν προκειται να γινουν όπως ευλπιστουν οι δυο τους και μαζι με αυτους και οι κονδυλοφόροι σαν και τουτον του παροντος αρθρου.
    Ενας αρχηγος της αντιπολίτευσης , ο Κουλης, του οποιου η πολιτικη ολιγοτητα γινεται καταδηλη στο γεγονος ότι απουσιαζει από τα λεγομενα του κάθε αναφορα σε πρόγραμμα /σχεδιασμο/μελετη συγκεκριμενων μεταρρυθμιστικων τολμηματων,εγραφε ο κ. Γιανναρας στην επιφυλλιδα την περασμενη Κυριακη, που από παιδι ζει στο ζοφο της ψευδοαισθητικης μεγαλοστομίας, του κομματικου με πλασματικα κατορθωματα αυτοηδονισμου, μοιαζει ανημπορος να αντιληφθεί την καταστροφή της ζωης σημερα καποιων εκατομμυριων Ελλήνων!!Χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 10:47
    ΚΑΥΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ
    ΦΑΕ ΤΩΡΑ 16 ΜΟΝΑΔΕΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΓΚΑΛΟΠ ΤΗ ΣΥΡΙΖΑΙΑΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ.....ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ
    ΚΟΥΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά