Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017

Από χέρι… Καμμένος ο Aνασχηματισμός

Με τον Πάνο Καμμένο να μην το κουνάει από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, παρά την εμπλοκή του στο γιγαντιαίο σκάνδαλο με τον παρακρατικό και παραδικαστικό μηχανισμό και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, να μην έχει ακόμα αποφασίσει αν θα παραμείνει στο Υπουργείο Οικονομικών ή αν θα μετακινηθεί στο ασφαλές και χωρίς πολιτικό κόστος Υπουργείο Εξωτερικών, ο ανασχηματισμός φαίνεται από χέρι… Καμμένος.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, είναι εγκλωβισμένος τόσο από τις απαιτήσεις του Πάνου Καμμένου, όσο και από τις εύθραυστες κομματικές ισορροπίες που διαμορφώνονται στο ΣΥΡΙΖΑ.
Στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός και οι
συνεργάτες του είχαν καταλήξει στην απόφαση να προχωρήσουν μέσα στο Σεπτέμβριο σε ριζικές αλλαγές στην κυβέρνηση, προκειμένου να σηματοδοτήσουν μια νέα περίοδο διακυβέρνησης.
Ήταν αποφασισμένοι να προκαλέσουν μεγάλες ανατροπές, προχωρώντας στην αντικατάσταση πολλών κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών που είχαν υπουργοποιηθεί λόγω της κομματικής επετηρίδας.
Το σενάριο αυτό φαίνεται ότι εγκαταλείπεται και τη θέση του παίρνει η πρόταση για ρεαλιστικές και διαχειρίσιμες αλλαγές.
Ο «παππούς» Αλέκος
Ενδεχόμενη αποστρατεία του Αλέκου Φλαμπουράρη, μπορεί να συμπαρασύρει και άλλες παλιοσειρές στην κυβέρνηση.
Αυτός που ανησυχεί ιδιαίτερα είναι ο Γ. Σταθάκης. Τελευταία έχουν πληθύνει και τα προειδοποιητικά μηνύματα για τον Γ. Δραγασάκη, ο οποίος δεν αποκλείεται να μετακινηθεί σε κάποιο άλλο Υπουργείο.
Η σφαγή των υφυπουργών
Σε επίπεδο υφυπουργών θα γίνει σφαγή στην κυριολεξία. Οι περισσότεροι υφυπουργοί κρίνονται από το Μαξίμου ως ανεπαρκείς, ενώ κάποιοι δεν έχουν καν αντικείμενο.
Ο ανασχηματισμός των υφυπουργών θα γίνει με κριτήρια εσωκομματικών ισορροπιών.
 http://www.lykavitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά