Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

«Αδειάζει» τον Τσίπρα ο Καραμανλής;

«Στη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος η Ελλάδα μπήκε το 2009, λίγο πριν μπει στα μνημόνια, με έλλειμμα τότε 15,1% του ΑΕΠ» ενώ «σήμερα καταφέρνουμε να γυρίσουμε την Ελλάδα στη κανονικότητα των χωρών με έλλειμμα κάτω του 3% και βγαίνουμε από τη λίστα των χωρών που αποτελούν ειδική περίπτωση, με έλλειμμα μόλις 1,2% για το 2017 και πρόβλεψη για πλεόνασμα 0,6% το 2018».
«Εμείς, λοιπόν, αφήνουμε πίσω τους καταστροφολόγους και τους κινδυνολόγους και κοιτάμε μπροστά. Τους καταστροφολόγους και κινδυνολόγους που έκαναν πολιτική με ελλείμματα της τάξης του 15% και παρόλα αυτά κατάφεραν, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, να τα σπαταλάνε δίχως να αφήσουν πίσω τους κοινωνικό κράτος, δημόσιες υποδομές, μια στοιχειώδη αναπτυξιακή ραχοκοκαλιά για την ελληνική οικονομία».
Ποιος τα λέει όλα αυτά; Μα ο πρωθυπουργός της χώρας, μόλις προχθές από την Κοζάνη. Και όποιος ξέρει από το τι συμβαίνει διαπιστώνει αμέσως ότι για πρώτη φορά ο Αλέξης Τσίπρας επιτίθεται με τέτοια σφοδρότητα στην καραμανλική διακυβέρνηση της χώρας.
Μέχρι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ απέφευγε να αναφερθεί στις ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή, δεν έκανε λόγο για
την περίοδο 2004-2009. Όλα τα δεινά της χώρας για τον ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησαν επί Γ. Παπανδρέου και κορυφώθηκαν επί Αντ. Σαμαρά.
Πολλοί είπαν ότι ήταν η «ανταπόδοση» του κ. Τσίπρα στην διακριτική (και αδιάκριτη πολλές φορές) στήριξη που παρείχε το καραμανλικό στρατόπεδο στην σημερινή κυβέρνηση. Κάτι οι στενοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού σε καίριες θέσεις (Π. Παυλόπουλος, Δ. Παπαγγελόπουλος κ.λπ.), κάτι η συνεχής αφωνία για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης, κάτι ο συνέταιρος Πάνος Καμμένος που ορκίζεται στον καραμανλισμό, δεν ήθελε και πολύ να χαρακτηριστεί ως ιδιότυπη συμμαχία Τσίπρα – Καραμανλή.
Όμως, η αναφορά του νυν πρωθυπουργού στο έλλειμμα της κυβέρνησης Καραμανλή οδηγεί στο συμπέρασμα ότι εμφανίστηκαν τα πρώτα σύννεφα στον αριστεροδεξιό παράδεισο. Μην ξεχνάμε ότι οι καραμανλικοί απορρίπτουν μετά βδελυγμίας τις αιτιάσεις για υπερβολικό έλλειμμα, ρίχνουν τις ευθύνες στον Παπανδρέου, επιτίθενται στον Γεωργίου και την ΕΛΣΤΑΤ και γενικώς δεν θέλουν με τίποτε να συνδέουν την κυβέρνηση εκείνη με την οικονομική καταστροφή. Κι αν ο Τσίπρας άρχισε να μιλά για τις «αμαρτίες» εκείνες, τότε υπάρχει πρόβλημα.
Λέγεται, μάλιστα, ότι υπάρχει ζήτημα και στις σχέσεις του περιβάλλοντος του Τσίπρα με τον Παπαγγελόπουλο αφού οι υποσχέσεις για κάθαρση, καταπολέμηση της διαπλοκής και άλλα τέτοια πομπώδη δεν είχαν κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι το Μαξίμου θα απομακρύνει τον υπουργό Διαφάνειας, δείχνοντας τη δυσαρέσκειά του.
Επίσης, δεν περνά απαρατήρητη η γκρίνια που υπάρχει για τον Πάνο Καμμένο, παρά τη στήριξη προκειμένου να μην πέσει η κυβέρνηση.
Πολλοί εκτιμούν ότι είναι η αρχή του τέλους αυτής της ιδιότυπης σχέσης. Άλλοι πιστεύουν ότι ο Κ. Καραμανλής έχει ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με την ηγεσία της ΝΔ και έχει αποκαταστήσει εν μέρει τις σχέσεις που είχαν διαρραγεί μετά τις εσωκομματικές εκλογές. Οι φωτογραφίες από την πρόσφατη ομιλία του Κ. Μητσοτάκη με τους κ. Καραμανλή και Σαμαρά να παρακολουθούν σε καλό κλίμα, δείχνει ότι γίνεται μια προσπάθεια προκειμένου η ΝΔ να αφήσει πίσω της τις διχόνοιες και να αντιμετωπίσει τον έναν και μοναδικό εχθρό, όπως γράφαμε εδώ και καιρό και στο Antinews.
Άλλωστε, και οι καραμανλικοί φαίνεται να έχουν καταλάβει ότι η τακτική της συμβιβαστικής και χαλαρής αντιπολίτευσης δεν βγάζει πουθενά, ειδικά τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει. Εκτός κι αν κάποιοι βλέπουν ότι ο Κυριάκος θα κάνει ξανά τη ΝΔ κυβέρνηση και αποφάσισαν να… γυρίσουν στο μαντρί.
Ό,τι κι αν συμβαίνει το σημαντικό είναι να τελειώσει το παραμύθι της στήριξης στον Τσίπρα, να τον αδειάσουν όλοι προκειμένου να μας αδειάσει το συντομότερο τη γωνιά. Και να γίνει μια παν-νεοδημοκρατική προσπάθεια για να αλλάξει η χώρα. Όσοι δεν θέλουν και επιμένουν να πολεμούν τον Μητσοτάκη πολύ σύντομα θα καταλάβουν ότι έχουν μείνει μόνοι τους.
antinews.gr

1 σχόλιο:

  1. Ολα θα τα μαθει ο λαος, το τι εγινε και στην 5ετια Καραμανλη, και στην 2ετια Σαμαρα και στην 3ετια Τσιπρα-Καμενου, θα ξαμαλιαστουν μεταξυ τους και ο ενας θα βγαζει τα ματια του αλλου για να σωθουν. Ενας μονο θα δικαιωθει, οπως και ολη η οικογενεια εχει και στο παρελθον δικαιωθει. Γιατι ηταν η μονη που υπηρετησε και υπηρετει τα συμφεροντα της χωρας και του λαου της. Η οικογενεια ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά