Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Ο Αλέξης με το πούρο

Όλοι ασχοληθήκατε με τα 7 sms που αντάλλαξαν ο Βαρουφάκης με τον Τσίπρα στις 11 Μαϊου του 2015, και σας διέφυγε το σημαντικότερο. Πως ο Αλέξης εκείνη την εποχή κάπνιζε πούρο. Μάλιστα, ήταν συνήθεια προσφάτως κτηθείσα.
Όπως αποκαλύπτει ο Γιάνης, την απόφαση για την επιβολή των capital controls  ο Τσίπρας την έλαβε με το πούρο στο χέρι. Προφανώς ο Αλέξης μας, αισθανόταν εκείνες τις ημέρες σαν να ήταν ο Φιντέλ της Μεσογείου, ο Τσε της Ευρώπης, ο άνθρωπος που θα άλλαζε τον ρού της Ιστορίας.
Αυτός και όλο το στελεχικό δυναμικό του ενιαίου τότε ΣΥΡΙΖΑ διακατέχονταν από το παλαιοκομμουνιστικό σύνδρομο, πως ήταν οι πλάστες του κόσμου.
Οι μεγάλοι σκακιστές, που με σοφές κινήσεις θα μετακινούσαν τα πιόνια τους στην παγκόσμια σκακιέρα.
Είναι γνωστόν πως ο μικρομεγαλισμός από την γελοιότητα, ελάχιστα απέχουν. Είναι εξίσου γνωστό πως ένας αιθεροβάμων πολύ εύκολα μπορεί να χαρακτηριστεί και «βλήμα».
Ας φαντασθούμε την σκηνή. Μέσα στο
Μέγαρο Μαξίμου, όλη η παλαιά φρουρά του ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται σε πολιτικό οργασμό προκειμένου να λάβει τις καθοριστικές αποφάσεις για το μέλλον της Ελλάδος, της Ευρώπης και όλου του πλανήτη.
Ο ηγέτης, με το πούρο στο χέρι, σίγουρα θα αισθανόταν όπως ο Λένιν όταν διατύπωνε τις «θέσεις του Απρίλη» το 1917. Πίστευε πως βίωνε την ιστορική στιγμή ενός παγκόσμιου μετασχηματισμού και αναλογιζόταν τον κόσμο την επόμενη ημέρα.
Ξέρω, θα γελά ο ανυποψίαστος και καλοπροαίρετος αναγνώστης, αλλά κάπως έτσι είχε τότε η κατάσταση. Οσοι δεν γνωρίζουν τον τρόπο σκέψης αυτών των ανθρώπων θα βρίσκουν υπερβολικές αυτές τις γραμμές.
Αλλά δυστυχώς, έρχεται και ο Στρατούλης και επιβεβαιώνει τις αποκαλύψεις του Γιάνη. Η πλειοψηφία της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ είχε ταχθεί υπέρ της δραχμής. Και σαν να μην έφτανε αυτό, και ο αντιπρόεδρος του «αδερφού» καθεστώτος  Μαδούρο αποκαλύπτει, πως ο Τσίπρας από το 2013 σχεδίαζε την έξοδο από το ευρώ και ζήτησε βοήθεια από το Ιράν, την Ρωσία και την Βενεζουέλα.
Αυτό, δεν χρειάζεται να είναι κάποιος γεωστρατηγικός αναλυτής για να καταλάβει πως σήμαινε αναπροσανατολισμό της διεθνούς θέσης της Ελλάδος. Αλλαγή των παγκόσμιων ισορροπιών.
Ολα αυτά που γράφαμε κάποιοι λίγοι, σε ενεστώτα χρόνο, σήμερα επιβεβαιώνονται σε σημείο που ούτε εμείς δεν είχαμε φανταστεί. Εμείς οι ακραίοι, οι φανατικοί, οι αλλαξοπιστήσαντες.
Και βέβαια, τώρα, και μετά την ανώμαλη προσγείωση του Α.Τσίπρα στην πραγματικότητα, τίθενται κάποια ερωτήματα.
Η διεθνής καρπαζιά που έφαγε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015, τους συνέτισε ειλικρινά; Αποδέχθηκαν πλήρως το μοντέλο της φιλελεύθερης δημοκρατίας και τους κανόνες που υπάρχουν στις διεθνείς συλλογικότητες που ανήκουμε; Η αυτοκριτική τους για τα πεπραγμένα του 2015 μήπως είναι προσχηματική;
Η απάντηση βρίσκεται στο πούρο του Αλέξη. Αν μάθουμε πως το ξαναέβαλε στα χείλη του σημαίνει πως κάτι το «επαναστατικό μαγειρεύει». Σημαίνει πως αναστήθηκαν και πάλι μέσα του ο Λένιν, ο Τσε και ο Φιντέλ.
Θα έλεγα πως θα επανερχόταν και η γελοιότητα, αλλά αυτή ποτέ δεν έφυγε.
Σ. Μουμτζής-liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά